galerie u oškliváka - (cizí) různé modely

Založil Hacislav, 15.06.2014, 16:12:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Citace od: Chairudo kdy 25.05.2020, 16:14:44
Nevím jestli to není naší klimatizací, ale z toho jde až mráz po zádech :D

To teda máš recht. >:D
Ty oči, zuby, uši a naježený hřbet... :D
Skvělý

poMOCník

Citace od: Petronel kdy 25.05.2020, 18:10:18
Citace od: Chairudo kdy 25.05.2020, 16:14:44
Nevím jestli to není naší klimatizací, ale z toho jde až mráz po zádech :D

To teda máš recht. >:D
Ty oči, zuby, uši a naježený hřbet... :D
Skvělý

Teda to je potvora, tu bych chtěl mít doma! Ale bez návodu jen podle obrázku to nedám  :o

poMOCník

poMOCník

Tak ještě jednou Andrew Steele - tohle tu prostě nesmí chybět!

otaznik

Citace od: poMOCník kdy 19.06.2020, 00:25:51
Je to neuvěřitelná stavba, o tom žádná, ale do sekce Bionicle to skladbou dílů moc nezapadá.

poMOCník

Citace od: otaznik kdy 19.06.2020, 13:55:12
Citace od: poMOCník kdy 19.06.2020, 00:25:51
Je to neuvěřitelná stavba, o tom žádná, ale do sekce Bionicle to skladbou dílů moc nezapadá.

To je vlastně pravda, ale ošklivák to teda je! Vím, že už se to teď asi nezmění a LEGO to tak taky částečně má, ale přijde mi zvláštní dělit forum někde podle témat (Castle, Town...) a někde podle použitých dílů (Technic, Bionicle...) Řekl bych, že u MOCů nezáleží až tak na zaměření na určitou sadu dílů, ale spíš naopak na nápaditosti a rozmanitosti.

Hacislav

Citace od: otaznik kdy 19.06.2020, 13:55:12ale do sekce Bionicle to skladbou dílů moc nezapadá.
Taky jsem koukal, že textury a tvary těla jsou vytvořené z "normálních" dílků. Tak jsem pátral zda-li tam vůbec nějaké bleonikl dílky jsou užity. A oni jsou. Tlapy má udělané z bleoniklu.

by Rahiden
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

lego_predator6 by cid hsiao, on Flickr

avp_lego by cid hsiao, on Flickr

Predátoři a vetřelci si vyloženě říkají o to aby byli postaveni s bleoniklu.

Icewalker

Zasdílím odkaz na upoutávku fanovské Bionicle hry ve výrobě. Bionicle jako sady nemusím, ale ty 3 (myslím) animáky byly celkem fajn, a tohle bych si zahrál.
https://youtu.be/oA9w-xA4a0U
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Hacislav

Přemýšlel jsem co sem poslat. Vzhledem k delšímu časovému odstupu, jsem si řekl že by to chtělo něco Epického...

Talos & Guards-19 by Andrew Steele, on Flickr

K pěkné figuře, postavený trůn a dva strážci.

Talos & Guards-2 by Andrew Steele, on Flickr

Hacislav

Hacislav

Tak si říkám, že by to chtělo nějakého pořádně ošklivého oškliváka...

Neonatal Harvester by Cody Avery, on Flickr

Hacislav

Chtělo by to nějakou krasotinku...

Fómhar by Eero Okkonen, on Flickr

Eero Okkonen - tady v "ošklivácích" není rozhodně poprvé (a na posled) protože jeho figurální tvorba je v pravdě geniální...

Hacislav

Hacislav

Koukám že jsem v rámci kolečka galeriových vláken jednou vynechal tady oškliváky.
Tak tady je dnes ještě jeden...

King Crusher by djokson, on Flickr

milanv

Ten poslední mi přijde nenápaditý, možná jsem si jen nevšiml nějakého fíglu? Přijde mi to jako ošklivák secvakaný z dílů na oškliváky :)
Zato ta předchozí noční scénka, to je teda PECKA! Prohlížel jsem si to zleva, zprava, až jsem našel vpravo dole odkaz, že to bylo do soutěže Bio Cup 2024. Vřele doporučuju tu galerii - zatím jsem kouknul jen na prvních ani ne dvacet fotek a mezi nimi bylo tak cca 18, které by si zasloužily sem vložit! tolik nápadů i stavebních technik... Čaroděj, nosorožec, dinokachna... No koukněte!
A tobě, Hačislave, moc díky za skvělý tip!
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Citace od: milanv kdy 25.08.2024, 00:03:55Ten poslední mi přijde nenápaditý, 
Postnul jsem to z řady důvodů. Ta figura se mi líbí. Má takovou "kreslounskou" estetiku nebo jako karikatůra. Snažím se o určitou pestrost, postů které posílám. Třeba přemýšlím, jaký dílek je použitý na kolena (na fotce je dost nezřetelný a v stínu)
Citace od: milanv kdy 25.08.2024, 00:03:55ošklivák secvakaný z dílů na oškliváky
No on ve skutečnosti je jen v malé míře s "oškliváčích dílů" (=bionicle-heroes faktory), které jsou většinou takové subtilnější. Ale on je postavenej především na dílkách z Knights Kingdom II (=temná minulost Castle, kterou většina ani nezná a ti co znají by raději zapoměli). Tydle dílky jsou takové masivní a "humpolácké".
A mě se na tédle figuře právě líbí využití toho velikého humpoláckého a navíc potištěného torza z Knights Kingdom II.

Protože se ti figura nelíbila, tak předpokládám, že jsi se na portfólio djoksona nekoukal. Chyba. Má rozsáhlou tvorbu, v "zábobníku" mám řadu jeho MOCů.

Citace od: milanv kdy 25.08.2024, 00:03:55Bio Cup 2024

Děkuji. Do portfólio autorů, která postuji obvikle čeknu. Ale galerie do kterých je  daný MOC zařazen, většinou neprohlížím (chyba)
Řadu MOC z Bio Cup 2024 znám a mám ve svém "zásobníku".
Ale máš pravdu, že v Bio Cup 2024 je kvalita mimořádně vysoká, slabých nebo špatných je tam poskromnu...
Citace od: milanv kdy 25.08.2024, 00:03:55které by si zasloužily sem vložit! tolik nápadů i stavebních technik...
Tak šup šup, pokud máš pocit, že by tu něco nemělo chybět, tak to sem postni.
Což platí pro všechny.

milanv

Na postování je tam toho moc :) Ale zkusím něco, co mi přišlo zase trochu jiné.

První dva odkazy mě zaujaly svou (malou) velikostí. Málo prostoru potřebuje hodně vymazlenou konstrukci a použít díly, které by jen tak někoho nenapadly:

Nosorožec:
A conveniently broken branch by J6Crash, on Flickr

Sovička:
The Wizard's Emissary by woomy world, on Flickr

Klasická velikost je čaroděj (a je taky krásný), ale koukněte na toho minipapouška!
Magnesius the Magi by Benjamin Anderson, on Flickr
Pán na Žlutém hradě

milanv

Větší modely už dávají víc prostoru. Takových už je tam celkem hodně. Vtipné mi přijde, že jeden soutěžící se rozhodl do jakéhokoliv tématu propašovat páva, všechno dělal jako scénku s pávy :) A jeden je zajímavější než druhý:

Klasika, ale krásně provedená:
Solblessing Peacock by Obsessionist, on Flickr

Technic varianta:
Automaton Peacock by Obsessionist, on Flickr

A následuje celá scénka:
Death to Tyrants by Obsessionist, on Flickr
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Pávy jsou super, mě baví páv assasin.

Obsessionist má na svědomí dost dobrejch kousků. Mě od něj zaujala celkem malá stavba:

Beholder by Obsessionist, on Flickr

Beholder by se hodil k nopvým CMF co výjdou 1.9.

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Zdá se že oškliváčí samuraj na koníkovy příliš nezaujal.
Tak co třeba oškliváčí oškliváck na koníkovi?

Dullahan of Ireland by awesomenessborn, on Flickr

poMOCník

Citace od: Hacislav kdy 01.10.2024, 20:18:08Zdá se že oškliváčí samuraj na koníkovy příliš nezaujal.
Tak co třeba oškliváčí oškliváck na koníkovi?

Naopak, ten bílý kůň je lepší, už jsem taky na tom photostreamu strávil dost času :)

Hacislav

Citace od: poMOCník kdy 02.10.2024, 09:33:07Naopak, ten bílý kůň je lepší, už jsem taky na tom photostreamu strávil dost času :)
Když moje křišťálová koule potřebuje update softwaru. A všechny ostatní indicie odezvy mlčí...
 :P

Hacislav

Hacislav