vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Další fáze testu osvětlení proběhne na modulech šipka. Dodám Mirkovi (plus  koncovky kabelů)

Jaroslav Procházka

Ahoj,

tak posílám tu svoji bytovku 3domků.
Foceno jako chodníková varianta ale dodám samotné bez podstavce.
Domy jsou 3 a každý zvlášť použitelný, takže pak je jedno jak budou zakomponovány.

Tak snad to splnilo zadání 🤗👍
Hezký den všem Jarda

peki

Krása. Pár drobností ( i pro ostatní).
Pokud lampy tak bílé, jinak žádné.
Fotky baráků tak jak půjdou do projektu (tedy bez chodníků, ať to někoho nepoplete)

Ty modré dveře mi tam úplně nesedí (tahá to za voči) nesedí není něco více perníčkového (bílá /hnědá ....).

Chápu že potravinové barvivo dorazilo i do perníčkového města  ;)

Jaroslav Procházka

Citace od: peki kdy 26.08.2024, 14:16:03Krása. Pár drobností ( i pro ostatní).
Pokud lampy tak bílé, jinak žádné.
Ty modré dveře mi tam úplně nesedí (tahá to za voči) nesedí není něco více perníčkového (bílá /hnědá ....).

Chápu že potravinové barvivo dorazilo i do perníčkového města  ;)

Ahoj,

Jj lampy nebudou. Dal jsem to jen na podstavec, vypadalo to na fotkách lépe 😂

Jasan, dveře vyměním, něco pohledám, ale hnědé dveře asi nemám no🫣

Juknu👍
Děkuju moc
Jarda

Kuba

Do kdy je třeba dodat domečky, platí info v prvním příspěvku, že instalace je na přelomu října/listopadu? Nebo info někde v průběhu vlákna, že se instaluje už 1.10? Jen ať vím, jestli stačí dodat domky na Olomoucké výstavě. Nebo je mám poslat někomu v září, postavím je tak, aby zvládly případně poštu. Už jsem na nich začal, tak za pár dní je snad budu mít.

Edit: přidávám foto prvního domku z dnešního večera.

tomas.

Zatím dva baráky - penzion U Koláčků a kobliho-kavárna.

poMOCník

Citace od: tomas. kdy 27.08.2024, 07:56:02Zatím dva baráky - penzion U Koláčků a kobliho-kavárna.

Kavárna je velice architektonicky i barevně povedená! Ta se tam bude vyjímat.

peki

Citace od: Kuba kdy 26.08.2024, 21:06:55Do kdy je třeba dodat domečky, platí info v prvním příspěvku, že instalace je na přelomu října/listopadu? Nebo info někde v průběhu vlákna, že se instaluje už 1.10? Jen ať vím, jestli stačí dodat domky na Olomoucké výstavě. Nebo je mám poslat někomu v září, postavím je tak, aby zvládly případně poštu. Už jsem na nich začal, tak za pár dní je snad budu mít.

Edit: přidávám foto prvního domku z dnešního večera.

Děkuji za otázku:
Do kdy?

Lego letos trvá na instalaci první týden v řijnu. Je to tedy cca o měsíc dříve než tomu bylo u minulých projektů.

Proto je potřeba začít stavět a počítat i s dobou na logistiku/dopravu. Pokud se bude účastnit instalace (první týden v říjnu), přesný termín potvrdím začátkem září, máte o něco více (max 14 dní) času.

Pokud se instalace neúčastníte (není to podmínkou) je potřeba zorganizovat dopravu po spojce, která pojede nebo domluvit dopravu k někomu kdo se stavění účastní. Pokud o nikom nevíte řešit se mnou dopravu ke mně (na firmu). Vzhledem k tomu že počítáme s tím, že tento projekt bude delší dobu cestovat, je opravdu nitné aby všechny moduly vydrželi dopravu. Stavte opravdu pečlivě:
- ať je to pěkné
- ať je to stabilní (myšleno otřesu vzdorné)

Pokud se máte rozhodnout mezi propracovanou stavební technikou a pevností modelu, pak pevnost modelu. Věřím že všichni se s tím dokážou vyrovnat. Ošklivé (obyčejné věci) i když budu otřesu odolné vystavovat opravu nebudeme. Tento společný projekt má za úkol překonat stávající společné projekty. Ano je to výzva a vo tom to je :)

Uklidňuje mne že řada z vás si projekt do detailu stále zodpovědně promýšlí a proto nezačala stavět. Koneckonců je stále srpen čas dovolených. V září mne to, že nestavíte začne znervózňovat a začnu prudit :) Zatím tedy užívejte klidu. 

Colonel32

Nemůžu si pomoct, ale ten penzion U Koláčků mi přijde extrémně fádní a jaksi nedosahující toho určitého standardu, který ostatní moduly nastavily.

peki

Citace od: Colonel32 kdy 28.08.2024, 15:47:33Nemůžu si pomoct, ale ten penzion U Koláčků mi přijde extrémně fádní a jaksi nedosahující toho určitého standardu, který ostatní moduly nastavily.

Ano. Nebojte se tu fasádu dozdobit, oživit. Stavíte perníkové chaloupky akorád mají tvar moduláru. Perníková chaloupka (modulár) by měl co se fasády týče dozdobený, klidně přeplácaný (odborníci na architekturu to u tohoto projektu nebudou kritizovat).

U zmíněných modulárů, ten základ tam je. Je potřeba to dodělat, rozbít tu monotónost stavební, barevnou) čili aspoň trochu nazdobit.   

tomas.

Roger ;)
Díky a ještě na to vlítnu!

mirek

Poprosím stavitele, aby otvor pro kabel osvětlení udělali podle přiložených obrázků.
Když je otvor v kraji, kabel nejde kolmo k zadní straně modulu.

mirek

Vývody kabelů v boxech od Šipky jsem opravil a upravil podle doporučení výše.
Pro ilustraci jsem přidal i foto zadní strany boxů.

peki

Mirek to má opravdu vymakané. Světlo lze naklápět. Tes na šipkových modulech byl suor.

Hardegon

Původní koncept továrny byl úplně překopán. Místo pravoúhlého komplexu několika budov tam bude třípatrový dort. Jedna čtvrtina bude otevřená, aby bylo vidět dovnitř, jak se tam zadělává těsto na další sladkosti.

tomas.

Penzion nazdoben.

poMOCník

Představuji můj druhý domek. Na stavbu jsem použil spoustu nohou, ale i sukně.

Pro gurmány (nejen šlehačkové, ale především legové) jsem přimíchal do nejvyššího bodu šlehačkového štítu dva zajímavé díly, které bych potřeboval identifikovat. Našel jsem doma tyto dva, ale chtěl bych jich sehnat víc, jen nevím, co je to za díly.

DSC_6014_s_s.jpg

DSC_6008_s_s.jpg

peki

peki

Citace od: Hardegon kdy 01.09.2024, 00:23:20Původní koncept továrny byl úplně překopán. Místo pravoúhlého komplexu několika budov tam bude třípatrový dort. Jedna čtvrtina bude otevřená, aby bylo vidět dovnitř, jak se tam zadělává těsto na další sladkosti.

Zajímavé :) Nebude potřeba taky osvětlení jako do podzemních modulů?

peki

Citace od: poMOCník kdy 01.09.2024, 22:36:24Představuji můj druhý domek. Na stavbu jsem použil spoustu nohou, ale i sukně.

Moduláry jsou pěkné. Jen mi tam příjde málo bílé (takové to perníčkové zdobení) stačilo by místo hnědých použít bíla okna. Nebo to co je v tan udělat v bílé.

když si vygooglím fotku perníčků, vždy je to schéma hodně podobné

peki

Barevné schéma může být i inverzní. Tedy bíla stavba (patro) a hnědá dekorace. Jde mi také o to, pokud někdo začíná stavět a dívá se sem, aby věděl kam to směřovat.
Mapř. takto

bavíme se o úrovni zdobení, ne vlastní tvorbě/koncepci moduláru. Kde tvoje jsou perfektně propracované (jako vždy) 

poMOCník

Citace od: peki kdy 03.09.2024, 10:05:32
Citace od: poMOCník kdy 01.09.2024, 22:36:24Představuji můj druhý domek. Na stavbu jsem použil spoustu nohou, ale i sukně.

Moduláry jsou pěkné. Jen mi tam příjde málo bílé (takové to perníčkové zdobení) stačilo by místo hnědých použít bíla okna. Nebo to co je v tan udělat v bílé.

když si vygooglím fotku perníčků, vždy je to schéma hodně podobne

Jasny. Mozna je to tim, ze nemam tolik rad cukr ;) Tak pockej na 3. domek, ktery mam naopak hodne svetly a hodne bily a jak budou vypadat v rade. Prece jen se na to kouka lepe s vetsi variabilitou tvaru ale i barev.

Kdyztak tenhle jeste doladim.

peki

V pohodě. Jak jsem říkal na začátku - finální město poladíme na místě, takže to pak ještě rozstřelíme.

Jen (i pro ostatní) je to o tom zdobení, když se podíváš na staré vlákno perníková chaloupka, tam to nebylo nutné zdůrazňovat nikde. U těch modulárů mi příde že se "bojíte odvázat". Výsledkem je pak modulár stavebně propracovaný, který by se klidně mohl dát do normálního modulárního města (s drobnou úpravou nebo i bez ní). Zatímco když se podíváte na ty perníkové chloupky ze starého projektu, tak tu by jsem do běžné (civilní) lego vesnice umístil velmi těžko. Vždy by byla jasně identifikovatelná jako perníkový chaloupka.

Nyní je cílem perníkový modulár, prostě nebát se té výzdoby. I za cenu že po ukončení projektu to rozeberete na kostky nebo by se to muselo zásadně očesat aby se to dalo použít do civilního města. S jedinou vyjimkou - Perníčkový obchod/muzeum atd.   

sharkabrick

Pro gurmány (nejen šlehačkové, ale především legové) jsem přimíchal do nejvyššího bodu šlehačkového štítu dva zajímavé díly, které bych potřeboval identifikovat. Našel jsem doma tyto dva, ale chtěl bych jich sehnat víc, jen nevím, co je to za díly.

Ahoj pokud myslíš ten střed štítu, jsou to díly z e závěrečných setů Belville a pak ze série SCALA:

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=33287&idColor=36#T=S&C=36&O={%22color%22:36,%22iconly%22:0}

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=6995&idColor=25#T=S&C=25&O={%22color%22:25,%22iconly%22:0}

poMOCník

Kuba

Blížím se do finále cca 90%. Z leva nedostavěný lentilkový dům, čokodům, a rohový dům řez dortem.

l1.jpg
l2.jpg

peki

Supr. Nemám co by jsem k tomu (kromě pochvaly) dodal. Moduláry, perníčkové zdobení zdobení fasády, vše perfektní :)

Matthes_CS

První dva domy ode mě. První je upravená perníková chaloupka, druhý rohový je volně inspirovaný skleněnou věží v HK.
Splňují očekávání?

peki

Citace od: Matthes_CS kdy 10.09.2024, 16:47:23První dva domy ode mě.... druhý rohový je volně inspirovaný
Splňují očekávání?

Ahoj
stavebně a dekorací ano.
Jediní připomínka je k té modro žluté mozajce. Přide mi že to prostě tahá za oči jak to barevně nesedí v této koncentraci do perníků. Pokud by to bylo bylo hnědé nebo bylo růžové  (nebo lentilkové jako střecha továrního setu perníkové chaloupky (třeba i včetně těch bílých oblouků) tak by to bylo naprosto dokonalé.

Matthes_CS

Takto?