vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: roko86 kdy 04.06.2024, 20:44:02Bilý modulár lentilkový  16x16 ,rohový modulár 16 x 32 do L ,škola nebo radnice 16 x 48

u té radnice (na 48 studů) mi to příde takové:
1) barevně mimo perníkové schéma
2) málo načančané z pohledu fasády. Což je přesně ten důvod aby jste stavěli spíše menší domy. U velkých stěn/budov čekám nějakou výzdobu např. jako má hardegon na továrně
3) tento typ střechy ("ladovská") ne viz diskuse výše s Pomocníkem
4) pokud bych ho postavil vedle továrních modulárů, tak je hodně nekomatibilní. Ta první (lentilky,čokoláda rohový) OK.

peki

Citace od: šipka kdy 04.06.2024, 19:08:07V podzemní tančírně začíná generálka na podzimní instalaci :) Bude ještě doplněno o tancechtivé obecenstvo.
Výřez pro světlo ok Peki?

supr

roko86

Není  problem postavím něco menšího
1. Barva je Light nugat ? nebo kraje Červeno bíle ? mimo perníkové schéma?
2. Bílá střecha jako u Ladovská ne ?

peki

Citace od: roko86 kdy 14.06.2024, 12:56:11Není  problem postavím něco menšího
1. Barva je Light nugat ? nebo kraje Červeno bíle ? mimo perníkové schéma?
2. Bílá střecha jako u Ladovská ne ?

1) na monitoru se mi to celé zobrazuje jako růžové (rozhodně ne jako hnědá perník/čokoláda nebo bílá perníková poleva). Neřeším jak se barva jmenuje u LEGA nebo na bricklinku.
2) bíla střech je OK. Ale já se bavím o provedení sedlové střechy ve stylu ladovská vesnice, která není, typická pro modulární (tovární sety). Jde o to s s tím více pohrát a propracovat to. Klidně ať je to spíše přeplácané (zdobíte perníkové domečky) než střídmé/strohé větší barevné celky.   

roko86

Dělníci už rozebrali radnicí protože politika do našeho perníkového města nepatří a postavili nový dům snad se bude líbit. Celkova délka ulice je 80x16

poMOCník

První menší domek z historického perníku s různou kvalitou zdobení a čokoládovou polevou nahoře.

DSC_5654_bs_s.jpg

Z diváků to asi nikdo neocení, ale nejvíce jsem hrdý na dveře v přízemí, které jsou vyskládané z 1x4 dlaždic, které jsou zasunuté o 1/4 plate dovnitř, abych dosáhl plastického vzhledu (pun intended).

DSC_5652_bsc_s.jpg

Záměrně je spíše nižší, aby zapadl mezi 2 vyšší domy a terasa nahoře se částečně schovala a poskytovala romantické místo pro setkání.

DSC_5650_bs_s.jpg

DSC_5641_bs_s.jpg

poMOCník

Gingerbread Fig-barf

DSC_5682_bs.jpg

roko86

Tak mám připravenou armádu dortů když bude zájem A trochu jsem předělal střechu když jsem viděl střechu Pomocníka snad bude vidět Co myslíte ?

šipka

Druhý podzemní modul hotov. V baru U Piráta už to žije.

poMOCník

Citace od: šipka kdy 22.06.2024, 16:26:36Druhý podzemní modul hotov. V baru U Piráta už to žije.

To je krasa!

peki

Citace od: šipka kdy 22.06.2024, 16:26:36Druhý podzemní modul hotov. V baru U Piráta už to žije.

Tak laťka byla nastavena hodně vysoko. Věřím že rukavice hozená šipkou bude přijata. Projekt má být o tom aby jste si vyhráli. Je prostor pro diskuse předělávky. Je ale potřeba začít včas. Na konci prázdnin by mělo být hotovo! Od druhé poloviny září je potřeba řešit logistiku přepravy aby bylo možné začít v týdnu od 1.10 instalovat.

Mají všichni všechno (aspoň tak aby mohli stavět) ?
Drobné nesrovnalosti/ztráty z třídění vyřeším podle situace operativně nebo až se uvidíme (musíte mi ale říci jak to potřebujete aby jste nestali).

Chikos

"Zábavná cukrárna" dopečena. Zde se může každý perníček libovolně dobarvit a to třeba za použití nádob s barevným cukrem a štětcem kousky tělíčka, nebo speciálním přístrojem na obarvování a modelování vlasů, nebo se jen prostě může sklouznout a celý se ponořit do čokolády.

poMOCník

Citace od: Chikos kdy 24.06.2024, 13:46:18"Zábavná cukrárna" dopečena. Zde se může každý perníček libovolně dobarvit a to třeba za použití nádob s barevným cukrem a štětcem kousky tělíčka, nebo speciálním přístrojem na obarvování a modelování vlasů, nebo se jen prostě může sklouznout a celý se ponořit do čokolády.

Super využití kolejí! A koukám, žes taky zápasil s nedostatkem 1x1 brick, stud on side v té perníkové barvě :)

Nejvíc mě uchvátil design lavičky. Tu si okopíruju do svého (neperníkového) města!

Pool

Citace od: peki kdy 24.06.2024, 09:19:00Mají všichni všechno (aspoň tak aby mohli stavět) ?
Drobné nesrovnalosti/ztráty z třídění vyřeším podle situace operativně nebo až se uvidíme (musíte mi ale říci jak to potřebujete aby jste nestali).

Jen se chci ujistit, lidi co staví modulární domky bez chodníků, bez pevného umístění, tak máme každý postavit jeden ten nadzemní modul? Jak se dříve psalo, že bude z baseplate 48x48  grey, cihlo brick  2x1 dark red a 9 ks plate 16x16 white.

peki

Citace od: Pool kdy 26.06.2024, 12:55:35
Citace od: peki kdy 24.06.2024, 09:19:00Mají všichni všechno (aspoň tak aby mohli stavět) ?

Jen se chci ujistit, lidi co staví modulární domky bez chodníků, bez pevného umístění, tak máme každý postavit jeden ten nadzemní modul? Jak se dříve psalo, že bude z baseplate 48x48  grey, cihlo brick  2x1 dark red a 9 ks plate 16x16 white.

Lidi co staví moduláry, staví jen moduláry. Nestaví žádné nadzemní moduly. Domky nejsou na žádne baseplate, nepřečuhují na levo ani pravo. Mají být postavené na plate 16x16 bílá (její násobky) nebo prní řada bricků, spěvněná pomocí nějaké plate. Dikutovalo se to zde.

Odkaz

domky dodáte samostatně, město vnikne z toho co bude dodáno.
Požadavek na celkovou délku 2-3 či více modulárů min 48 studů je o tom, že chci aby stavitel modulárů (účastník lugbulku) dodal nějakou kvalitu a současně kvantitu.

Pool

Citace od: peki kdy 26.06.2024, 13:35:03Lidi co staví moduláry, staví jen moduláry. Nestaví žádné nadzemní moduly. Domky nejsou na žádne baseplate, nepřečuhují na levo ani pravo. Mají být postavené na plate 16x16 bílá (její násobky) nebo prní řada bricků, spěvněná pomocí nějaké plate. Dikutovalo se to zde.

Odkaz

domky dodáte samostatně, město vnikne z toho co bude dodáno.
Požadavek na celkovou délku 2-3 či více modulárů min 48 studů je o tom, že chci aby stavitel modulárů (účastník lugbulku) dodal nějakou kvalitu a současně kvantitu.

To je mi všechno náhodou známo  ::) , šlo mi o ty moduly co budou pod domky, zda je nemusíme dělat. To je fajn, že tedy nemusíme, ale v tom případě bych se chtěl zeptat, jestli už je znám jaký bude podklad? Min. u jednoho domku mám pohloubí, takže tam jsem musel dát bílou plate, tak jestli tam nacvakat nějaké tile?

poMOCník

Citace od: Pool kdy 05.07.2024, 14:56:06To je mi všechno náhodou známo  ::) , šlo mi o ty moduly co budou pod domky, zda je nemusíme dělat. To je fajn, že tedy nemusíme, ale v tom případě bych se chtěl zeptat, jestli už je znám jaký bude podklad? Min. u jednoho domku mám pohloubí, takže tam jsem musel dát bílou plate, tak jestli tam nacvakat nějaké tile?

To moc nedává smysl, aby jeden domek měl podhoubí (čti podloubí) a ostatní ne přece. Odkud kam byses tamtudy dostal, když bude mezi ostatními domy?

Pool

Občas i podloubí může vést k jednomu domu, viz např. http://www.ubytovaniopocno.cz/userFiles/galerie/g6.jpg. I když je to spíš vzácné, vzhledově to dle mého ničemu vadit nebude, že to podloubí tvoří hezký prostor pro vstup do toho domu. Mám ho hotový, někdy nafotím a hodím ho sem. V nejhorším nebude problém to podloubí vyhodit, i když pak ten baráček bude mnohem chudší na pohled.

Pool

Perníčkový modulár

Jak už jsem nakousl, udělal jsem modulár s poloubím ve stylu černo-bílé kreativity či v perníkovém podání hnědo-bílé. Při bližším prozkoumání lze najít i dva odstíny hnědé i bílé barvy. Ve dne jde o barevně decentně laděný modulár, ale správná sranda začíná když se setmí a domek začíná zářit. V úplné tmě je to pak asi jako záře od Temelínu, má to docela sílu aspoň tedy z počátku  ;D. Další moduláry plánuji barevnější, ale i tahle B/W varianta má něco do sebe.

Jaroslav Procházka

Ahoj,
Tak první dům hotový. Druhý mám rozestavěný a na třetím pracuje Junior🤣
Tak snad jdu správnou cestou dle instrukcí 🤣 Děkuji za info s hezký den.
Jarda

peki

Ono jdeš správnou cestou. Jediná připomínka k šedému komínu. Udělej ho hnědá/bílý je to mimo barevné perníkové schéma :)

Jaroslav Procházka

Citace od: peki kdy 17.07.2024, 09:08:56Ono jdeš správnou cestou. Jediná připomínka k šedému komínu. Udělej ho hnědá/bílý je to mimo barevné perníkové schéma :)

Ahoj,

Super děkuji moc. 🤣🤣
Jasný komín předělán
Hezký den Jarda

Pool

Další přírůstek.

Chairudo

Ahoj, už se ví nějaký termín do kdy má být hotovo a kdy se bude vystavovat?

Díky  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

mirek

Prototyp nasvícení "kóje " provedený podle požadavků Pekiho.
Diody mají maximální svítivost.

sharkabrick

Ahoj,
představuji Vám své 3 domečky pro společný projekt.
Pekařstí, hračkářství a bytový dům + pár postaviček.

peki

Termín:
Lego požaduje připravenost = instalace běhe
Citace od: Chairudo kdy 14.08.2024, 01:37:19Ahoj, už se ví nějaký termín do kdy má být hotovo a kdy se bude vystavovat?

m
Citace od: Chairudo kdy 14.08.2024, 01:37:19Ahoj, už se ví nějaký termín do kdy má být hotovo a kdy se bude vystavovat?

Lego požaduje termín instalace 1 týden (po-pátek) v říjnu. Ještě budeme upřešnovat. Ideální by bylo aby do konce záři:
- bylo postaveno
- pokud se někdo nebude účastnit následné instalace (není to podmínkou) měl vyřešenu logistitu po spojce nebo jinak.
- je nutné prezentovat na kostkách výsledky (domluveno s LEGO) aby se předešlo nějakým nesrovnalostem (nevhodnost, reklama např., COCA-COLA) v podstatě jsem V8m každému schopen viz diskuse na začátku říci co je OK co ne.

peki

Prosím autory podzemních modulů o pozornost zde:
prototyp osvětlení
Bude jednotné a v tomto duchu.
Bude dodáno centrálně při instalaci do výlohy. Následně v modulu zůstane do rozebrání projektu. Pak bude staženo na případný další projekt.

Osvětlení=zářivka se bude moci posunout, umístnit na stranu tak aby to pro daný modul bylo optimální.

Pokud by toto jednotné osvětlení nevyhovovalo bude váš modul bez osvětlení. Musíte pak počítat s viditelností/konceptem modulu bez osvětlení a je to OK možnost.

ROZHODNĚ NEBUDEME řešit já si to udělám sám, jenom se pak kablíkem připojím, protože to potřebuji jinak.

Berte prosím na vědomí díky

Ještě se objevil dotaz k osvětlení nadzemních modulů:
neřeší se a nebude se řešit. Je to "zakázáno"= pokud tam něco pro sebe máte musíte to schovat aby to nepřekáželo.

U nadzemních modulů řešíme pouze napojení motorů.

peki

Citace od: mirek kdy 16.08.2024, 12:51:18Prototyp nasvícení "kóje " provedený podle požadavků Pekiho.
Diody mají maximální svítivost.
Mirku tak to je naprostá paráda :)

peki

Citace od: sharkabrick kdy 20.08.2024, 09:05:42Ahoj,
představuji Vám své 3 domečky pro společný projekt.
Pekařstí, hračkářství a bytový dům + pár postaviček.

Pecka, takto si to představuji "Perníčkové moduláry".