Galerie modulárů - (cizí) různé modely

Založil Hacislav, 21.10.2017, 18:59:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

Jedním z nejoblíbenějších témat jsou Modulární domy ať už jako oficiální sety nebo MOCy.
Ikdyž účast kostkařů v posledním ročníku Modulární soutěže nebyla moc silná.
Přesto věřím, že určitě máte rozpracované nebo ve fázy pouhého nápadá řadu dalších zajimavých domečků.

A taky určitě  máte nakoukáno a nahromaděno spousty inspiračních zdrojů. Alespoň já toho mám spoustu. O některé se s vámi podělím a doufám že aspoň někdo se ke mě také připojí. A nemusí jít nutně moduláry které 100% zapadnou mezi ty setové, může jít i o domečky které jsou moduláry řekněme  jen inspirované. Nebo o zajimavou variaci s továrního setu/setů.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Tan House by Georgi Varzonovtsev, on Flickr

Začnu takovým střízlivým - klasickým.

Hacislav

Hacislav

opravdu veliké Grand Emporium - zdroj

Hacislav

Hacislav

HSB Full Logo by Jme Wheeler, on Flickr
Tenle pěkný domeček byl i v  IDEAS ale nezískal potřebný počet hlasů. Asi není tak populární jako NASA ženy. ???

A variace na tento modulár jako mikro modulár také od Jme Wheeler

Hacislav

Old Town Pub by Łukasz Libuszewski

Pokud budete znát autora od některého MOC u kterého ho nemám uvedeno budu jen rád za info.
Díky šipko za doplnění info.

Hacislav

Hacislav

Union Of Romanian Architects by C.Cooper

Svojí dnešní produkci zakončím dvěma netradičními, toto je první.

Hacislav

Tento "oškliváčí domeček" byl součástí Zombie Apocafest 2008 a jestli se nepletu tak autorem je človíček jménem Paul Hetherington's

šipka

Citace od: Hacislav kdy 21.10.2017, 19:23:42

Old Town Pub zdroj

Pokud budete znát autora od některého MOC u kterého ho nemám uvedeno budu jen rád za info.
autor  ;)
https://www.flickr.com/photos/137778552@N08/

Hacislav

Sám osobě 8 studový modulár nikdy nebude vypadat nějak úchvatně. Zato ale může zajimavě oživit modulárovou ulici. Navíc zjednoduší umístění rozšířeného moduláru.

Eight-wide Modular Building by Frederik Hedenskog

A MOC of 19W 46th St New York, NY by RTN LNA

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Modulex Modular Buildings 01 by -Brixe, on Flickr

Nahromadit tolik Modulex kostiček, aby se z nich dal postavit modulár, je vážně frajeřina.

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Half Timber Framed Modular Building - Neighbors by melissa, on Flickr

Před nedávnem jsem byl na dovolené v Polsku (u Baltu), líbili se mi  tam hrázděné domky. Tento modulár mi je dost připomíná...

Daniel

Dáváš sem spousty zajímavých domů a technik, které si vždy rád prohlédnu. Ale tohle poslední je poměrně tuctovka, kterých jsou na netu stovky. Navíc s řadou věcí, co hodnotím jako silně odfláknuté (z boku viditelné zuby/schody od slope střechy; obyčejně nacvaknuté /a tím vystupující/ tile, jako šikmina hrázdění...)

Hacislav

Citace od: Daniel kdy 19.08.2024, 14:26:05co hodnotím jako silně odfláknuté

Máš pravdu, ani já jsem si nedal moc záležet tentokrát s výběrem.
Pod dojmem z reálných domů nakoukaných během dovolené, jsem chtěl hrázděný dům. (ten tu ještě nebyl)  Vzal jsem více méně první co měl původní zdroj foto na flickru a kde byl vyfocen mezi setovými moduláry = bude mít správné měřítko.
Víc snahy jsem do selekce nedal. Nicméně munice v zásobě mám ještě spoustu (jen na nástěnce v pinterestu cca 500ks), tak doufám, že příště budu mít šťastnějsí ruku při výběru.

Hacislav

Hacislav

Úzký modulár co jsem v minulosti postoval, tak už tady v galerii zmizel, tak tady je jeden náhradník:

Red Skull Comics by Craig Brooks, on Flickr

Plus ještě jeden, ale ten je možný jen odkazem..
https://flic.kr/p/2kYYYkk

Hacislav

Hacislav

Hacislav

Hacislav

poMOCník

Citace od: Hacislav kdy 22.09.2024, 12:40:43
The Meeting Point by Brickester, on Flickr

Jako viněta je to moc pěkné, ale jako modulár do lego města to nedává smysl. Jestliže je vpravo nástupiště, kam by pokračovalo dozadu, když ta hala je tak šikmo natočená?

Hacislav

Citace od: poMOCník kdy 23.09.2024, 09:00:03Jako viněta je to moc pěkné, ale jako modulár do lego města to nedává smysl. Jestliže je vpravo nástupiště, kam by pokračovalo dozadu, když ta hala je tak šikmo natočená?

Já bych to neviděl tak černě. Už teď mě napadá několik řešení.
Tady to je především jako inspirace zajimavé konstrukce té haly. Nepředpokládám, že se někdo buď bude volně inspirovat, nebo pokud bude chtít udělat kopii jedna k jedné, tak bude mít tyto problémy už promyšlené.  ;)

Hacislav

kostel ?
Kostel jako modulár je problém. Lego se církevním budovám vyhýbá obecně.
AFOLové se tématickýma omezeníma Lega nenechávají obvikle sešněrovat.
V modulár měřítku jich není mnoho.

Třeba tento, ne zas až tak veliký kostel, bere strašně moc místa, protože stojí jako soliter.

Baroque Church by Jellyeater _, on Flickr

Přemýšlím o předloze kostela stojícího v "řadovce" z reálu. Na první dobrou mě napadá jeden malý kostel z Dublinu. Nebo třeba Pražské Jezulátko (tedy Kostel Panny Marie Vítězné a sv. Antonína Paduánského) pokud by byl ještě více  "utlačen" ze stran.

Když říkám kostel, myslím tím Římskokatolický.
Protože evangelických modliteben nebo židovských synagog, které v reálu stojí v řadovce podobně jako moduláry je jen po Praze spousta...

Máte někdo foto "Modulár kostela"? Pošlete sem foto nebo aspoň odkaz.  ;)

Hacislav