(vlastní) Těžká Dora- železniční kanón

Založil šipka, 10.06.2024, 19:56:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Schwerer Dora – železniční kanón Dora

aktuálně poslední military mocík je těžké železniční dělo Dora/Gustav.  Můj první pohyblivý kousek, pohyb vpřed i vzad a pohyb kanónu (pouze do cca 40 stupňů)

https://www.flickr.com/photos/127256529@N08/

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Robbed

Jednoduše paráda.
Tohle mi ale vždycky vrtalo hlavou - jak je to udělané, když přece dvě koleje nemají/nemusí mít od sebe konstatní vzdálenost. Minimálně třeba v zatáčkách se od sebe můžou docela vzdálit? Je tam tedy nějaký mechanismus, který s tímhle počítá? Třeba že by ty kolejové nápravy byly uchycené volněji a mohly se od sebe vzdalovat? Dokázal by tvůj model projet zatáčkou?

peter

Pokud vím, tak se dělo takto složené po kolejích netransportovalo. Na místo určení jelo vždy rozložené v několika vlacích, tedy po standardní koleji a teprve na místě se přidala ta druhá paralelní kolej - pokud už nebyla a dělo se tam sestavilo.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Chairudo

Naprostá pecka!
Kolik to měří na délku?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

šipka

Díky díky, ukotvení náprav je na pevno, takže zatáčku bez úpravy to nedá.  Jinak dle dohledaného infa, byl kanón transportován v rozebraném stavu ve 26 vagónech se speciální lokomotivou a k postavení na místě bylo potřeba přes 1000  ženistů a 1500 pomocných dělníků na stavbu dvou souběžných kolejí, které byly do zakřiveného oblouku, protože hlaveň se mohla pohybovat jen ve svislé rovině. V bojovém postavění byl na osmi podvozcích a každý podvozek měl pět náprav.

délka 80 cm  100 studů

Daniel

Kanón pěkný, ale přimlouval bych se za dodělání diorama k němu (třeba s nějakým flakem, zákopem, nákladními auty... ).

Colonel32

Citace od: Daniel kdy 12.06.2024, 12:31:57Kanón pěkný, ale přimlouval bych se za dodělání diorama k němu (třeba s nějakým flakem, zákopem, nákladními auty... ).

Já myslím, že je naprosto jasné, co by to doplnění diorámatu chtělo  >:D

(Celá galerie viz)
https://www.rajce.idnes.cz/colonel32/album/lesany-vojenske-muzeum-2013

Tomik

Smekám. Pěkný a detailně provedený kanón.

A co to přidat k někomu na výstavě do kolejiště? Může to tam jen tak stát na odstavných kolejích na nádraží... ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

mirek

linhi

Matthes_CS

Citace od: Tomik kdy 12.06.2024, 19:17:06Smekám. Pěkný a detailně provedený kanón.

A co to přidat k někomu na výstavě do kolejiště? Může to tam jen tak stát na odstavných kolejích na nádraží... ;)

Mašinka Tomáš a jeho sestřenice Dora z rajchu :)