(Cizí) hrad "Davilos"

Založil Aki, 02.04.2006, 13:47:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Aki

Vcelku pěkný hrad, nebo zámek. Inspirace z Bavorska je znát.  ;) 8)
Moc se mi líbí, je to přesně můj vkus. :D Doporučuji si prostudovant i ty interiéry. Jen škoda, že tam nemá rozfocené všechny ty domečky (nebo jsem na ně nepřišel  ???).

link

myth

Má tam aj pekné efekty - nasvietenie trónnej sály cez okná. Ako pri východe/západe slnka. Asi najlepší castle MOC čo som doteraz videl.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

chadzi

jojo je to vynikajici  8) to by se dalo postavit...

muzzo

Aky mě se samozřejmě taky líbí, jen mi přijde, že poslední dobou tady čtu jen tom jak je něco hezké nebo ošklivé ;D

Aki

Citace od: muzzo kdy 04.04.2006, 14:11:52
poslední dobou tady čtu jen tom jak je něco hezké nebo ošklivé ;D
No tak to rozeberme. Však jsem tady psal o té bavorské inspiraci. To jsme všichni v obraze, co jsem měl na mysli. Případně také vám to tak připadá.... ;) ;) ;) ;) ;) >:D

Jonas

Ten hrad (samozřejmě včetně podhradí) je skutečně krásný, detailně propracovaný a hlavně realistický.

Realistický především v tom, že dodržuje měřítko a zejména proporce mezi domky v podhradí a hradem. Hrady ze stavebnic (typu 6080, 6086 či 6074), které máme tak rádi a na kterých si ve sbírkách zakládáme, jsou ve skutečnosti pouze jen takové hradní dvorky, velikostí podobné malému venkovskému statku. Proto vedle nich Davilos tolik fascinuje.

Tím však nemá cenu se trápit. U Lega prostě hraje velkou roli fantazie, a i to co je malé (zvláště v poměru k rozměrům minifigů), se může jevit hezké. Takže není třeba zoufat, pokud člověk zrovna nemá na to stavět hrady velikosti Davilos. 
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Citace od: Jonas kdy 04.04.2006, 16:30:49
Hrady ze stavebnic (typu 6080, 6086 či 6074), které máme tak rádi a na kterých si ve sbírkách zakládáme, jsou ve skutečnosti pouze jen takové hradní dvorky, velikostí podobné malému venkovskému statku. Proto vedle nich Davilos tolik fascinuje.
O tom jsme su tu už několikrát bavili. Platí to i pro Space a Town. Velikost budov a vozidel je uzpůsobena maximální zábavnosti a cenové dostupnosti.

Já se musím přiznat, že mě se to takhle moc líbí (menší budovy a auta než v reálu, otevřená zadní stěna budov pro snadný přístup), i z mála se dá postavit slušná budova. Stejnou "technikou" budu postupovat při stavbě vlastního města - jestli se toho tedy někdy dožiju... 8)