Šetříte si LEGO?

Založil Shi-So, 09.03.2006, 13:42:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shi-So

Ahojte,
zajimalo by mě ,zda si po nákupu nového Lega hned set postavíte ,nebo ho jste schopni i nějaký čas "šušnit" na nějakou vhodnou příležitost ;D

Jenčula

Nejvhodnější příležitost je ihned po koupi.  ;D ;D ;D

Je pravda, že posledně jsem si kopil LEGO a musel jsem to vydržet (z rodinných důvodů  ::) ) až do svého svátku, což byl neuvěřitelně dlouhý týden...

mph1

Prohlizim v aute/autobuse, otviram cestou domu a doma uz mam zaklad postaveny  ;D ;D ;D Delam to tak se vsim  ;D

Mellory

Když se u náš Lego prodávalo v Globusu, tak jsem ho postavil už v místní restauraci. ;D Lidi na mě koukali jak na magora, ale já je ignoroval a poctivě skládal dál. Když se to nevešlo do krabice, tak jsem to rozložil na víc menších dílů.

Jsou výjimky, třeba 8455 a 8421 se mi válelo u postele celý týden před vánocemi, a to je dost strašný pocit, že máte pod sebou 800 (u 8421 dokonce 1800) kostek a nemůžete na ně sáhnout... ;D O to byla radost na Štedrý den větší, když jsem konečně mohl opatrně otevřít krabici a pustit se do stavění. :D

Teď se historie opakuje se setem Enzo Ferrari 1:10 (8653), protože na jeho rozbalení musím čekat do velikonoc (datum mých narozenin). Samozřejmě už se nemůžu dočkat, ale přecejnenom mám před sebou stále ještě měsíc.
Nothing is true. Everything is permitted.

tazzy

Tak pokud to má být např. na Vánoce, kdy mi Lego kupujou rodiče, tak celé dny prolézám všechny skrýše atd., prostě nemůžu to vydržet,  nebo nedávno jsem si šel kupovat 4404 a kámoš šel se mnou, při cestě z hračkářství jsme se domluvili, že si lego hodím domů, půjdu na něho zazvonit a pujdem ven, jenže jsem už pro něho nepřišel, set jsem prostě musel postavit ;D. Až cca za hodinu přišel mírně naštvaný kámoš za mnou.. ;D ;D ;D

MildaPajda

Jak kdy... ted mi treba prisly 3 nove sety a jeste jsem na ne nesah... jednak na to nemam poradne cas a jednak se musim i jinym vecem...:(
mam nakoupeno treba i od vanoc, ale jeste sem se k tomu nedostal...
takze: ANO, setrim, ale jen z duvodu zavalenosti mnozstvim... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Dickie

Citace od: mph1 kdy 09.03.2006, 14:04:46
Prohlizim v aute/autobuse, otviram cestou domu a doma uz mam zaklad postaveny  ;D ;D ;D Delam to tak se vsim  ;D

hm, já se cestou domů musím zpravidla starat o kočárek a uplácet sviště křupkama, aby neječel v autobuse, takže na stavění už nějak nejsou kapacity...
takže musím vydržet domů...

ale když jsme se onehdy vraceli z návštěvy autem a mládě usnulo, důkladně jsem vyzkoušela jeho nové duplo, než jsme dojeli domů...  >:D
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Hansel

Já to nikdy nevydržím. Krabici otvírám už ve vlaku a pořád si chrastím s pytlíčky a prohlížím jejich obsah :D Ale ty po cestě netrhám, znám se, půlka kostiček by putovala po vagónu...
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Cavelon

Citace od: Hansel kdy 09.03.2006, 17:27:36
Já to nikdy nevydržím. Krabici otvírám už ve vlaku a pořád si chrastím s pytlíčky a prohlížím jejich obsah :D Ale ty po cestě netrhám, znám se, půlka kostiček by putovala po vagónu...

Zaujímalo by ma ako sa pritom xikchtia Tvoji spolucestujúci... ;D

Hansel

Citace od: Cavelon kdy 09.03.2006, 17:44:02
Citace od: Hansel kdy 09.03.2006, 17:27:36

Zaujímalo by ma ako sa pritom xikchtia Tvoji spolucestujúci... ;D

Člověk si musí zvyknout na udivené pohledy, ale je to podobné, jako když jsem si šel o volnou hodinu koupit pět doktorů, a pak si s nimi celou češtinu hrál ;D
Horší je, když s tebou sedí maminka s malým dítětem. To je jediný případ, kdy nerozbaluji, už u zabalené stavebnice bývá dítě k neuklidnění, nechci ty malé potvůrky zase moc dráždit >:D

Tomášek

Ja si to ani v autobuse neprohlizim abych se neuslintal k smrti  ;D a schvalne si to nechavam na posledni chvili az prijdu domu.
Procházím DARK AGE.

Cavelon

Citace od: tomasek kdy 09.03.2006, 19:27:58
Ja si to ani v autobuse neprohlizim abych se neuslintal k smrti  ;D a schvalne si to nechavam na posledni chvili az prijdu domu.

To je celkom dobrý tréning pevnej vôle. :)

otaznik

Stavění je pro mě radost, takže vždy stavím, když vím, že mám dost času a nemusím nikam spěchat - takže většinou o víkendu.

Hansel

Citace od: otaznik kdy 09.03.2006, 22:59:07
Stavění je pro mě radost, takže vždy stavím, když vím, že mám dost času a nemusím nikam spěchat - takže většinou o víkendu.

To já taky, na stavění musím mít hodně času, pohodovou atmosféru a patřičnou náladu. U nového setu se ale neudržím a jsem schopný prostavět celou noc, i když třeba brzo vstávám.

Raistlin M

Já si, podobně jako otazník, nechávám sety na moment, kdy mám čas.
Za další jsou sety, které otevírám až ve vhodnou chvíli. Například Designery. Nedávno jsem měl rozbitej kotník a jak se mi hodilo, že jsem měl po ruce sety "do postele". Vzal jsem si takový ten tác na vyvolávání fotek a v posteli stavěl "bážu" a "tětěrku" z http://guide.lugnet.com/set/4101.

Shi-So

Tak koukam ,ze vetsina jsou z Vas jsou nedockavci ;D
Ja si sety nechavam vetsinou na vikend nebo na den volna kdy je klid ,abych si to poradne uzil a vychutnal.Do te doby se mazlim aspon s krabici ;D

chadzi

obcas mi prijde tolik setu ze to nestiham postavit tak to musim setrit. napr. mi ted visi dve UCSka uz od ledna, pac stavim mesto ktery jsem musel rozebrat kvuli stehovani + dalsi castle semi-MOC.
ale driv sem to stavel uz pomalu na poste  ;)

Michal Moučka

Já si ho šetřím maximálně pár hodin. Ale potom se do toho pustím s velkou vervou. Když musíš, tak musíš.. :D

muzzo

Citace od: otaznik kdy 09.03.2006, 22:59:07

Taky si rád počkám na tu nejvhodnější příležitost. Když nemám dost času na to abych postavil set na jeden zátah a vracím se k rozestavěnému Legu, tak si to mnohem míň užiju.;

J_BOB

vacsinou hned ako sa vratim domov, ale minule na skolskom vilete som kupil za 10 Euro Droid Tri-Fighter a postavil som ho uz cestou v autobuse.....doma som len dodatocne nalepil nalepky
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Rudy

Ja si Lego nechávam tiež na víkendy, lebo len vtedy mám na stavanie dostatok času a aj preto, že to chcem postaviť naraz celé. Cez týžden obdivujem iba krabicu a precvičujem si moju pevnú vôlu.

niessnet

Okamžitě, jak to přinesu domů, tak se na to vrhnu.To bych prostě už dýl nevydržel. A navíc taky člověk musí to Lego rychle sestavit, aby se náhodou v tý krabičce samo samotinký a potmě nebálo....  ;D ...to bych si nevzal na svědomí. Na poličce mezi nezkorumpovatelnýma a odvážnýma policajtama se žádnej set bát nebude.  ;D
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Adamsith

No já lega koupím vždycky více najednou za delší čas, často po narozeninách atp., takže nejlepší si to našetřit  :)... postupně, nechat si to na sobotu, to mám na lego jedině čas - hezky v klidu postavit :)

Tomášek

Citace od: Adamsith kdy 13.03.2006, 18:29:40
No já lega koupím vždycky více najednou za delší čas, často po narozeninách atp., takže nejlepší si to našetřit  :)
Moje řeč, já to taky tak delam-nakupy po větších várkách.
Procházím DARK AGE.

Dansson

Nejvhodnější je si ho fakt šetřit na klidné sobotní dopoledne,ale málo kdy to do té doby vydrží.............. :)

Numbi2

chtěl bych vidět tu krabici, která by přede mnou vydržela do soboty ... posledně jsem začal stavět už v práci v otevřeném šuplíku stolu, jinak bych se snad musel zbláznit, ne? ;D ;D ;D

... večer se pak dodělává zbytek - prostě LEGO maniak
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

rasik8

Já vždycky vybalím lego hned jak se dostanu domů.
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Blake

Jelikož jsme s rodinou v panelovém bytě  ::), tak nemám kde rozložit a provozovat LEGOorgie. Tak zatím kupuji a suším a suším. V pětiletce se budem stěhovat do domku a i můj syn bude mít patřičný věk. Pak se do té už asi palety lega  ;) se synem dostanu  ;D. Do roku 1995 a rok 2005 mám vše roztřízeno po setech, něco kuchnuto na díly a od zač. roku 2006 to budu nechávat v krabicích, aby se něco nepostrácelo a o to lepší bude pocit až na to dojde. To je odříkání. Jedině co by mě rozhodilo je: kdyby mě přejelo auto  :-X to bych se opravdu naštval!

Ridiq

no ja nesetrim lego ale setrim na lego ;D ;D
.

Anakin

Citace od: Ridiq kdy 02.04.2006, 13:40:31
no ja nesetrim lego ale setrim na lego ;D ;D
tak aj ja a poviem vám,je to lepšie ako šetriť si lego.