Legulka

Založil Michal Moučka, 13.03.2006, 19:55:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Michal Moučka

Tak Legulka už znovu otevřela. Na první pohled to vypadá dobře.

niessnet

Až na tu humornou ikonku vlevo nahoře to tam celkem jde, ted du prolizt sortiment.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

otaznik

Citace od: Michal Moučka kdy 13.03.2006, 19:55:11
Tak Legulka už znovu otevřela. Na první pohled to vypadá dobře.
IMHO pořád stejný a pořád brutálně drahý. Bohužel.

Michal Moučka

Citace od: otaznik kdy 13.03.2006, 21:36:00
IMHO pořád stejný a pořád brutálně drahý. Bohužel.

Jasný, ale pokud člověk potřebuje jen něco málo tak se to vyplatí. Snad ještě rozšíří sortiment (třeba žádné pneumatické díly), zatím je to slabý. :-\

Raistlin M

Hlavní změna doufám nastala, jak pani Legulka slibovala, v přesnosti dodávek. ;) Fandím jí, aby jí to šlo. Každý Lego-obchod dobrý. ;) :)

niessnet

Citace od: Raistlin M kdy 13.03.2006, 21:57:28
Hlavní změna doufám nastala, jak pani Legulka slibovala, v přesnosti dodávek. ;) Fandím jí, aby jí to šlo. Každý Lego-obchod dobrý. ;) :)
Přesně tak. Třeba se to tam časem zaplní. Hlavně dílkama, páč většinou právě ty já potřebuju.

Colonel32

i s postovnym te to z nemecka vyjde levnejc.... a to je tam nabidka asi 10,000x vetsi

niessnet

Citace od: Colonel32 kdy 13.03.2006, 22:09:13
i s postovnym te to z nemecka vyjde levnejc.... a to je tam nabidka asi 10,000x vetsi
To já věřim, ale ještě sem nepronikl do tajů nakupování na E-Bay a podobně. Navíc moje znalost němčiny (i přesto, že se ji učím už 4 roky) je poměrně chabá. Takže prozatím ty nejdůležitější dílky musim shánět tak nějak po jednom od různých zdrojů, ale hlavně v ČR.

Michal Moučka

Taky raději nakupuji doma. Poradím si spíš s angličtinou než němčinou. Já nakupuji jedině na dobírku a to němci neposílají. Bankovní převody jsou taky drahá sranda a já nemám účet. :)

niessnet

Citace od: Michal Moučka kdy 13.03.2006, 22:33:11
Taky raději nakupuji doma. Poradím si spíš s angličtinou než němčinou. Já nakupuji jedině na dobírku a to němci neposílají. Bankovní převody jsou taky drahá sranda a já nemám účet. :)
Aha, další důvod proč nemůžu nakupovat v Německu - taky nemám účet. :-) Tak teď se s tím asi rozloučím na dýl, než jsem předpokládal...

Colonel32

a dobirka draha neni? jak myslis. Snad jen, ze dily se nakupuji na bl, kde nepotrebujes imho skoro zadnou znalost ciziho jazyka, a plati se paypalem, ktery je taky skoro zadarmo...

Colonel32

Citace od: niessnet kdy 13.03.2006, 22:35:02
Aha, další důvod proč nemůžu nakupovat v Německu - taky nemám účet. :-) Tak teď se s tím asi rozloučím na dýl, než jsem předpokládal...

tak poslu hotovost v obalce, ne? Jezisi... ja jsem na ebayi koupil tuny veci bez toho, abych pouzil nejakej ucet

Michal Moučka

Citace od: Colonel32 kdy 13.03.2006, 22:36:23

a dobirka draha neni? jak myslis. Snad jen, ze dily se nakupuji na bl, kde nepotrebujes imho skoro zadnou znalost ciziho jazyka, a plati se paypalem, ktery je taky skoro zadarmo...

S paypalem nemám žádné zkušenosti a nic o něm nevím. Akorát že u nás dlouho nešel použít a teď už jde. Ale jak se platí s jeho pomocí netuším. Ale určitě k tomu je taky potřeba bankovní účet, ne? :-\

Michal Moučka

Citace od: Colonel32 kdy 13.03.2006, 22:37:45

tak poslu hotovost v obalce, ne? Jezisi... ja jsem na ebayi koupil tuny veci bez toho, abych pouzil nejakej ucet

Ale ne každý prodejce to akceptuje. Nechci se s tebou přít, jsi zkušenější, to je jasný. Já strašně nerad cokoliv zařizuju, mám rád klídek a jdu nejsnazší cestou.
Ale myslí, že tato diskuze už patří jinam. Legulka s tím už nemá moc společného. Někdo je holt levnější a někdo dražší. I na ebayi. 

niessnet

Citace od: Michal Moučka kdy 13.03.2006, 22:43:24
Citace
Já strašně nerad cokoliv zařizuju, mám rád klídek a jdu nejsnazší cestou.
Přesně tak, taky obětuju pár kaček navíc než abych se učil od základu novej způsob nakupování (aspoň prozatím). Pro pár konkrétních dílků mi to od Legulky stačí.

Poco

Citace od: niessnet kdy 13.03.2006, 22:48:45
Citace
Přesně tak, taky obětuju pár kaček navíc než abych se učil od základu novej způsob nakupování (aspoň prozatím). Pro pár konkrétních dílků mi to od Legulky stačí.
No ako myslite, ale C32 ma rozhodne pravdu a vyplatilo by sa vam to...
Si napriklad pozrite ceny brick-arch u legulky a potom napr. sem http://www.bricklink.com/store.asp?p=petrabah (to je shop z ktoreho budem nabuduce nakupovat, podotykam ze nie je najlacnejsi, len som ho mal otvoreny v okne ;) ). A zriadit si paypal nie je ziadne umenie... Well, je to na vas.

V kazdom pripade ta legulka vypada o dost lepsie, imho. Snad jej to bude fungovat ok.

otaznik

Jestli máte zájem o něco na Bricklinku nebo na Ebayi - no problem, za 10% z konečné ceny (včetně poštovného) vám to zařídím.

niessnet

Citace od: otaznik kdy 13.03.2006, 23:55:45

Jestli máte zájem o něco na Bricklinku nebo na Ebayi - no problem, za 10% z konečné ceny (včetně poštovného) vám to zařídím.
Noo, zauvažuju o tom. Tak moc často zase věci nepotřebuju, takže prvně bych se musel kouknout.

Colonel32

Citace od: Michal Moučka kdy 13.03.2006, 22:40:07
Citace od: Colonel32 kdy 13.03.2006, 22:36:23

S paypalem nemám žádné zkušenosti a nic o něm nevím. Akorát že u nás dlouho nešel použít a teď už jde. Ale jak se platí s jeho pomocí netuším. Ale určitě k tomu je taky potřeba bankovní účet, ne? :-\

ono kdybys jen trosku hledal, tak si veskere infomace na tomhle foru bezproblemu najdes, ve volne diskusi je o tom hodne obsahly clanek...

Michal Moučka

Citace od: Colonel32 kdy 14.03.2006, 09:38:36

ono kdybys jen trosku hledal, tak si veskere infomace na tomhle foru bezproblemu najdes, ve volne diskusi je o tom hodne obsahly clanek...

Tak jsem na to kouknul. Jestli tomu dobře rozumím, tak pro používání paypal musím mít platební kartu (tudíž účet u banky). A ten nemám a nechci ho.
Ale jinak je paypal dobrá věc, uznávám.