Fake lego?

Založil Poco, 02.03.2006, 23:15:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Poco

Aloha,

Poradte mi, je to alebo to nie je fake kocka? Zvrchu vypada na nerozoznanie od lega, ale pri pohlade zospodu nema "deliaci stlpik" ako lego kocka napravo. Vdaka za rady.

rdk

Padělek to nebude, jen starý mold...

betakaroten

Starý ne, průhledné kostky 1x2 jsou většinou bez sloupku doteď ...

Jindroush

Podle mě je to prostě kostka s ulomeným tím prostředním sloupkem, to bych tu asi taky někde našel. (jinak pěknej kandidát do koše... žlutá, vožužlaná...  8))

Bez sloupku jsou jen novější průhledný (a ani to ne vždy).

A ještě jsem neviděl klon, co by si dovolil na study napsat LEGO  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Cavelon

Jindroush

Mno, informace z toho období, které je uvedeno na Peeronu, je třeba brát s rezervou...

Ostatně, nebyly by ty kostky z CA? (ABS se vyrábělo od r. 1963). Kostky z CA maj lehce jiné odstíny, a taky by neměly žloutnout, ale kroutit se... Neměly by jiný logo na studech?

Poco

Povodne som tuto kocku mal v 6276, ktoru som splasil na Ebayi. Bolo tam aj par 'Slope Brick 45 2 x 1 without Centre Stud', ktore su teda fakt historicke. Aspon pre mna. ;D

Ked ste este nevideli klon s "LEGO" na studoch, tak to vam nafotim az pridem domov. (tiez tam par kuskov bolo >:( )

Jindroush

Hehe, proč si teda myslíš, že je to klon, když to má na studech LEGO?  ;D

Colonel32

protoze cinani jsou schopny vsecho... jednou zkopirovali nejakej autoalarm tak dokonale, ze se na to prislo jen podle teho, ze ten exemplar, podle ktereho to delali, mel na sobe ryhu, a oni pak vyrobili milion kusu s identickou ryhou...

Jinak, na pohled mi ti prijde jako CAcko, kdyz ji vezmes do ruky, je takova mekci, a kdyz ji das do SAVA, zacne ji to pomalu rozleptavat...

betakaroten

Citace od: Jindroush kdy 03.03.2006, 01:15:50
....Bez sloupku jsou jen novější průhledný (a ani to ne vždy)....
Starší taky ... http://www.fgltc.org/bwoabs/trains/blue_era/blue_era.phtml
Citace....all 'perfect' 113 models (I have ever heard of) have had the bricks without center cylinder inside - in that condition the set is stored within the LEGO® archive in Billund as well...

Poco

Citace od: Jindroush kdy 03.03.2006, 10:36:35
Hehe, proč si teda myslíš, že je to klon, když to má na studech LEGO?  ;D

Ja neviem, je mozne ze to je fakt nejake lego spred >30 rokov, ale nejak sa mi to nezda... Check the attached image.

Edit: Zabudol som dodat, ze tie dve prave kocky na sebe nedrzia vobec. Ani sa na ich study poriadne neda dat lego, odpadava. Ale zato oni sa daju dat na lego (drzia ako priklincovane)... skratka BS.  >:(

corelxt

imho se staci mrknout na pismo na studu... nevim nakolik se za dobu existence lega zmenil font.. ale tohle moc jkao lego nevypada... a s tim co si napsal jak to na sobe drzi... spis fejk, jak lego..

Jindroush

To je starý LEGO se starší verzí loga. Skoro jistě. A bude to nějaký CA.

Jindroush

Raistlin M

Mám doma brick 2x8 s přesně tím samým fontem jak je na tom Bricshelfu od Jindroushe. Když jsem kostku se stejným fontem (bílou) dal do kysličníku, nabobtnala a zkroutila se.

Colonel32

JA TU JASNE RIKAM, ZE TO JE CA LEGO. JINDROUS RIKA TO SAMY. O CEM JESTE POLEMIZUJETE?

Llevelyn

Nepřipomíná mi to polemiku..spíše ukázky různých druhů lego a non-lego kostek, tedy diskuzi. ;D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

J_BOB

su vlastne niekde obrazky ako sa to lego menilo? ja mam napr kocky, kde su tie kolicky s dierkou, potom bez....niekde su po stranach na urcitych miestach take vrubkovane....
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

betakaroten

Něco je tady http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=21453 dále (od téhož autora) http://www.isodomos.com ... ale určitě to není všechno a hlavně jsou informace nepřesné, protože LEGO používá hodně moldů (lisů). Většinou i v jediném setu jsou zároveň kostky s dutými "sloupky" i s plnými.

J_BOB

tak to je fakt drsne. ale totoimho neni ani tak moc nahrada ako "oblenie". dneska sa uz vsetko obli  :P
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader