Skladování kostek ve složeném stavu

Založil Leguán, 22.12.2005, 14:44:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 03.03.2006, 16:05:47
V Číně se vyrábí plyšovosti, příšery (Dinos, draci do Duplo, Galidor) a Clikits (letos končej...).

Já žádnej set, který by tohle obsahoval nemám, takže se tam asi bude vyrábět i něco jiného.

Jindroush

Čekal bych prostě věci, co se snadno outsourcují (motory, elektronika) a na který nejsou takový kvalitativní nároky (šňůrky, hadičky, gumičky, plastovosti, pneumatiky), popř. na výrobky s vyšším podílem ruční práce.

Část z toho platí i o ČR, ofcourse (jinak by tu ta fabrika nestála).

Lisování jako takový (systemu) by mělo být jen v Dánsku.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Raistlin M

Hansel: S drápkama problém nemám. S Brick 1 x 1 with Headlight mám ten samý, ale jen u starších, hraných dílků. To je ale myslím normální. Občas povolí stářím leccos.

Cavelon

Ste si istí, že to je prasknuté? Nemáte náhodou tieto Brick 1x1 with Headlight and Slot?

Raistlin M

Citace od: Cavelon kdy 03.03.2006, 18:13:34
Ste si istí, že to je prasknuté? Nemáte náhodou tieto Brick 1x1 with Headlight and Slot?
Prasklé je mám z druhé strany a docela fest. ;)

ass

Já mám teda prasklou všude (kde je to prasklý) jen přední hranu pod studem.

Hansel

Citace od: ass kdy 03.03.2006, 18:53:52
Já mám teda prasklou všude (kde je to prasklý) jen přední hranu pod studem.

Jj, jsem na tom stejně, jen jsem to špatně formuloval. Ta hrana už mi někde odpadla.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

fuli

Me popraskaly zarážky(Technic Bush)a Technic Bush 1/2 Type I u cca 5let stary stavebnice,ale myslím ze je to únavou materiálu
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

J_BOB

ja mam popraskane rucicky (arm) minifigov...je to tym, ze v nich boli dlho rucicky(hand) ?
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Jonas

Mohu potvrdit, že praskání kostek se skladováním příliš nesouvisí, naštěstí. Doma už 20 let skladujeme prakticky všechny kostky typu 'brick' složené na sobě v přihrádkách Mars skříněk. (Důvodem je samozřejmě větší skladnost v omezeném prostoru.)

Kromě častějších prasklin u 'Brick 1 x 1 with Headlight', což je ale známý případ zmiňovaný i předchozími autory (je to dáno konstrukcí spodku kostky), žádné další díly skladováním neutrpěly. Možná je to ale dáno tím, že pocházejí ze 'zlatých' 80. let. Minifigy jsme snad ani nikdy nerozebírali, nebylo také proč.
Jonas - Můj Brickshelf

tazzy

Citace od: J_BOB kdy 17.04.2006, 15:39:44
ja mam popraskane rucicky (arm) minifigov...je to tym, ze v nich boli dlho rucicky(hand) ?

Je to možné, moji staří figové mají taky popraskané paže, ale spíš bych řekl že to je tím, že jsou douho v těle, než že v nich jsou ručky

Dargnon

Jeej to jsou znepokojivé informace... Star Wars mám poskládané, teď abych to všechno rozebral a místo toho si vystavil obrázky. Stejně tak u minifigů jim vyndat ručičky a ručičky a rozpojit nohy...

tak koukám na ty Brick 1 x 1 with Headlight, mám jich tu 16 červených a modrých v komínku: zepředu mají úplně dole snad všechny takovou drobnou čárku, to ale podle mě neni prasklina - zespodu to neni vidět. Jasně prasklá je jen jedna.

Taky jsem koukal na komínky 1x2x1 šedejch a několik prasklin na boku se našlo. Ale většinou nejsou vůbec vidět a člověk to musí sledovat ve fázi "spojování". Ale nemám z toho pocit že "se ty kosky za chvíli rozpadnou". I kdyby jich půlka měla drobou černou čárečku která neni vidět, tak je to jedno. A to nemluvim o větších kostkách kde se jedna neviditelná prasklina ztratí. To abych tu kostku zkoumal 10 minut esi neni prasklá... Dyť je to jen materiál z kterého se staví :) jde o výsledný dojem ze stavby.

J_BOB

Citace od: Dargnon kdy 12.07.2006, 16:35:51
Jeej to jsou znepokojivé informace... Star Wars mám poskládané, teď abych to všechno rozebral a místo toho si vystavil obrázky. Stejně tak u minifigů jim vyndat ručičky a ručičky a rozpojit nohy...

tak koukám na ty Brick 1 x 1 with Headlight, mám jich tu 16 červených a modrých v komínku: zepředu mají úplně dole snad všechny takovou drobnou čárku, to ale podle mě neni prasklina - zespodu to neni vidět. Jasně prasklá je jen jedna.

Taky jsem koukal na komínky 1x2x1 šedejch a několik prasklin na boku se našlo. Ale většinou nejsou vůbec vidět a člověk to musí sledovat ve fázi "spojování". Ale nemám z toho pocit že "se ty kosky za chvíli rozpadnou". I kdyby jich půlka měla drobou černou čárečku která neni vidět, tak je to jedno. A to nemluvim o větších kostkách kde se jedna neviditelná prasklina ztratí. To abych tu kostku zkoumal 10 minut esi neni prasklá... Dyť je to jen materiál z kterého se staví :) jde o výsledný dojem ze stavby.
problem je ale aj v tom, ze prasknute dilce blbsie drzia...napr jedno minifig torso co mam prasknute poriadne nedrzy nohy....abo prasknute rucicky ani nehovorim....teraz mam minifigov "rozseknych" na kusky (okrem noh)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

cembry

Citace od: tazzy kdy 17.04.2006, 16:15:23
Citace od: J_BOB kdy 17.04.2006, 15:39:44

Je to možné, moji staří figové mají taky popraskané paže, ale spíš bych řekl že to je tím, že jsou douho v těle, než že v nich jsou ručky

Nemyslim si, ze skladovani figu ve slozenym stavu by jim nejak vadilo. Mam par figu (cca 15-20ks) starsich nez 20 let a ani na jednom se to nijak neprojevilo. Mozna to je maly vzorek, tak me nekamenujte.  ;)

legator

Tak koukám, ze vytáhnu  Staré téma, ale jsem tu neověj, tak mne nekamenujte :-) Hold prochazim i Stará témata a toto mne hold zaujalo. to proto, ze se mi dostala do ruky rozsáhlá hromada lega, které třídím, nechávám si co mne bude zajímat, a... kostky třídím tím způsobem, ze je stavím do sloupku...

Zajímá mne jedno, podle tohoto tématu by znamenalo, ze opravdu není Dobré nechávat modely sestavené. Ale potom mi to přijde ... jak ti řičí... divný. Přeci nepostavím model, nepokochám se jim a nerozlozim jej a nezastrčím jej s krabici někam. Přeci ať už jej nechám v originál sestavě a nebo vytvářím něco jiného z toho, používám ty kostky. Jak již bylo řečeno mnohokrát, všechny kostky nikdy nikdo nebude mít a když už sbírku, tak sestavenou, ať je možno se z ni radovat ne?

Nebo jak to tedy dělají ti největší z největších sběratelů zde? VŠE rozložené a uklizené ve sklepe? Ale syt sběratel čehokoliv se rad ve svých sbírkách hrabe a hraje si s nimrá. A k čemu by mi bylo mít rozloženy set... To pak můžeme rovnou sbírat jen krabice a návody a kostky jsou jen druhotné...

Micho

Citace od: legator kdy 02.11.2007, 10:36:24
Nebo jak to tedy delaji ti nejvetsi z nejvetsich sberatelu zde? Vse rozlozene a uklizene ve sklepe? Ale dyt sberatel cehokoliv se rad ve svych sbirkach hrabe a hraje si s nima. A k cemu by mi bylo mit rozlozeny set... To pak muzeme rovnou sbirat jen krabice a navody a kostky jsou jen druhotné...

Pochopíš, keď budeš mať v Legu pár stotisíc a nebudeš ho vedieť kde dávať.  8)  Keď máš miesto, tak asi fakt nie je dôvod to rozkladať, azda z dôvodu namáhania kociek a ich praskania ...  ;)

Petrjr

Citace od: legator kdy 02.11.2007, 10:36:24
... Přeci nepostavím model, nepokochám se jim a nerozlozim jej a nezastrčím jej s krabici někam. ...
... Nebo jak to tedy dělají ti největší z největších sběratelů zde? ...

Tady na fóru nejsou jen sběratelé, ale také nákupčí (třeba pro děti) nebo stavitelé. Nebo mix. A ne každý má peníze na to, aby pro každý model kupoval samostatné kostičky. Takže by se dalo odpovědět i stylem:

Přece nepostavím model a nebudu se na něj jen koukat. Chci stavět i jiné, použít kostky jinde. A co asi tak dělat během stavby s nepoužitými kostičkami? Tom mám nechávat napůl složených 10-15 (100-200) modelů, ze kterých jsem ukradl kostky pro aktuální model. Jejda, to bych se nedohledal, kdybych hledal konkrétní dílek. I kdybych měl místo pro všechny kdy složené modely.

Takže, jasně, pokud jsi výhradně sběratel modelů a máš dost místa a peněz, tak Tě nějaké rozdělávání na dílky trápit nemusí.

drSEBY

taky jde o to mít dost místa ale aby na kostky nesvítilo Slunce, bo po pár letech zjistíš, že bílá není bílá, a červená s modrou a šedou změnili barvu   :-[ :P

dále je důležité, aby se na kostky neprášilo (tomu se ale nevyhnes...) nebo modely můzeš stavět do vytrýny ... (ale co takova 6286 (6285, 6277) mě osobně se tam nevejdou....  :-[

Lego holt není sbírka známek   8) ;) :'(

***Banana.com

Já nemám srdce na to, abych originál sety, které si chci ve sbírce nechat, rozebral "do dílů". Až malá povyroste a nastane potřeba volného stavění dle fantazie, pořeším to Creator sety, které na toto jsou určeny, a nákupy přes BL..Originál sety, které si chci nechat, mám buď vystaveny ve vitríně, nebo v MISBu nerozbaleny... ;D Ideálně v obou variantách..

otaznik

Svoje LEGO skladuji částečně složené a částečně rozložené, řekl bych zhruba v poměru 1:4.

tomasus

Tak dobrý no, právěj sem zjistil že mi praskl(zhruba jako ne té slepici) brick 1x1
ze setu 7902 -  2x sestavenej set tudíž na dílek nebyl žádnej extrémní tlak a navíc je i relativně novej...  >:(

EDIT : dneska mám fakt den blbec, sestavuju si takhle set  6817 , mám radost že dílky sou OK , když už mám křídla sestavéená a zapojená do kastle, rupne mi jedna pacička
u tohohle dílku
:-\
V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Jarda

No já skladuji veškeré moje Lego, kromě jednoho kufru systemu složené ve vitrýně. A musím říct, že když jsem čet co tady píšete o tom praskání, tak jsem se dost lekl. Šel jsem se tedy podívat. A i když jsem to nestudoval nějak detailně, nenašel jsem jediný prasklý díl. Soustředil jsem se hlavně na staré a nové sety. U starých by nějaký vliv mohl mít věk. A u nových zase to, že dost často někde čtu, že Lego už není co bývalo. Jediné poškození, které na mém Legu mám, je většinou to, že je to okousané, případně ohnuté.

Ale to platí jen u toho kufru systemu. Ten jsem dostal někdy tak v 8 letech a tenkrát jsem to prostě bral zubama, asi jako každej. Neměl jsem z toho rozum. Teď o Lego pečuju a dávám si pozor.

Ty složený sety mám ve vitrýně. Nedá se říct, že by tam bylo nějaké zvláštní klima, ani že bych to měl někde ve stínu. Ty sety vzadu jsou sice trochu ve stínu a ta vitrína neni zrovna přímo na slunci, ale světlo tam rozhodně jde. Tak nevím co si o tom mám myslet. Asi mám štětsí na kvalitní díly nebo co. Nebo to možná bude tím že je to celé za sklem a prakticky se tam nedostane skoro žádný vzduch a prach. Jen takovejma malejma dírama na bocích. Jsou velké asi tak 0,5 cm.

A kontroloval jsem i změnu barvy a když to vemu od oka, tak tam rozdíl nevidim. A to mam své nejstarší sety asi 12 let staré.

Každopádně, teď mam problém, kam to dávat. Původně to zabíralo asi 1/4 vitrýny a vitrýna měla 2 patra. Teď má 3 patra, nic jinýho už tam neni a to Lego je tam namačkaný na sebe. Plánuju že vystěhuju krámy jiných členů rodiny z druhé skříně, dám tam sklo a udělám z ní taky vitrýnu. Jinak nevim kám dám 8275, až ho budu mít.
 Opakované útoky na český jazyk.

Icewalker

Mám z posledních pár let "hromadu" bricků 1x1, a aspoň polovina je popraskaná. Asi je nebudu holt moct skladovat nacvakaný na sebe  ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr