Kuriózní případy získání lega

Založil Tomášek, 14.02.2006, 19:44:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomášek

Minuly tyden jsme jeli nakoupit do brnenskeho globusu a tam mela ochutnavku cerealii firma Nestlé.Meli tam i jejich chocapic a nesquik (jinak velmi chutne cerealie  ;D ) a uplnou nahodou to byly krabice ve kterych byli mini rytiri. Sel jsem okolo a zjistil jsem ze brigadnice ma ty stavebnicky pod stolem. Mel jsem sto chuti je o ne pozadat. Nakonec jsem to neudelal  :P .
Druha prihoda se mi stala minuly rok, kdy jsme meli hodnou tridni pani ucitelku, ktera nam vzdy kdyz nekdo mel narozeniny davala vylosovat z kyblicku maly darecek. Ja si uplnou nahodou vylosoval to, co jsem vubec necekal-LEGO ! Byl to mini modry papousek se zlutym zobakem v pytlicku. :)

Pokud máte někdo podobnou příhodu, napište ji sem at´ se taky pobavíme !
Procházím DARK AGE.

J_BOB

ja som raz na zemi v ucebni nemciny nasiel nejake lego.....ale tomsik mi ho zobral, a vyhodil ho z okna....samozrejme som zasiahol a cez prestavku som lego zachranil  :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

betakaroten

U nás v panelové vesnici na jihu Prahy se dá občas Lego sbírat z chodníku - už jsem takhle získal pár kostek, placek, anténu, kola a okno ... s výjimkou jedné "flambované" kostky vše v dobrém stavu.

Jarmila

Citace od: betakaroten kdy 14.02.2006, 21:34:41
U nás v panelové vesnici na jihu Prahy se dá občas Lego sbírat z chodníku - už jsem takhle získal pár kostek, placek, anténu, kola a okno ... s výjimkou jedné "flambované" kostky vše v dobrém stavu.

Tak se příští prázdniny postav naproti na chodník a koukej, z kterého okna to vyhazují. Pak tam zazvoň a slušně je požádej, ať Ti to dají všechno najednou, ať se nemusíš ohýbat.  ;D ;D ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

betakaroten

Bohužel, bylo to pokaždé někde jinde a v dlooouhém časovém rozptylu.

JOHN

Citace od: betakaroten kdy 14.02.2006, 21:34:41
můžeš být rád že po tobě neházeli rovnou celé sety  ;D

Maci

Nález každé kostičky potěší. Když jsem byla s rodinou a rodiči u moře v Itálii tak jsme podnikali dlouhé procházky po mokrém písku podél pláže a nacházeli jsme velmi zajímavé věci. Nějaká eura, spoustu drobných hraček do vody a podobně. Můj taťka tam našel vlasy z panáčka a žlutý člun. Ještě dneska se mi směje, že já lego musím nakupovat kdežto on ho najde na každé procházce.
Já sama jsem dcerce na pláž lego nedovolila - ten písek je potom všude - kromě dvou panáků Galidor. Celkem to přežili, až jsem se divila.

Jarmila

V kapse dětských džín koupených v sekáči - doma vypráno a při žehlení koukám, koukám, nějaká boule v místě kapsy. Sáhnu tam a vytáhnu netopýra.   :o ;D Asi se tam uložil k zimnímu spánku.  ;D
Přežil praní i to žehlení. 

Aki

Tedy nevím, jestli je to dost kuriózní (pro mne až tolika ne-e).
Obyčejnou výměnou, ale z mé strany to byla syrová kůže z krávy.  :-\   :)

Raistlin M

Citace od: Aki kdy 22.02.2006, 11:41:04
Tedy nevím, jestli je to dost kuriózní (pro mne až tolika ne-e).
Obyčejnou výměnou, ale z mé strany to byla syrová kůže z krávy.  :-\

Ty dát syrová kůže....Pazorek dát Lego. Ty muset přidat moc sůl, nebo valoun zlato, nebo Ty zastrašit Pazourek pomocí velká kyj? ;D ;D ;D

Michal Moučka

Citace od: Jarmila kdy 22.02.2006, 11:10:32
V kapse dětských džín koupených v sekáči - doma vypráno a při žehlení koukám, koukám, nějaká boule v místě kapsy. Sáhnu tam a vytáhnu netopýra.   :o ;D Asi se tam uložil k zimnímu spánku.  ;D
Přežil praní i to žehlení. 
Tak teď pozor ať neuletí! Jestli se probudil ze zimního spánku, tak bude hodně naštvanej! Já bych na jeho místě určitě byl! ;D

Aki

Citace od: Raistlin M kdy 22.02.2006, 12:29:46
Ty dát syrová kůže....Pazorek dát Lego. Ty muset přidat moc sůl, nebo valoun zlato, nebo Ty zastrašit Pazourek pomocí velká kyj? ;D ;D ;D
Ne ne! Pazourek muset hodně prosit a dát hodně lego, než já mu ta moje rowhide nechat!  8) >:D

Jarmila

Citace od: Aki kdy 22.02.2006, 18:52:29
Ne ne! Pazourek muset hodně prosit a dát hodně lego, než já mu ta moje rowhide nechat!  8) >:D

Kde vzal dnešní civilizovaný AFOL ze severních Čech kravskou kůži? To je to, co mi vrtá hlavou!

Aki

Citace od: Jarmila kdy 23.02.2006, 06:08:30
Kde vzal dnešní civilizovaný AFOL ze severních Čech kravskou kůži? To je to, co mi vrtá hlavou!
Sice je to už do OT, ale abych tě zbavil toho brouka.... >:D
Dříve jsem je bral od sedláků, no a po našem báječném připojení k EU, už pro mne připadají v úvahu jen ZOO.  8)

rdk

Syrová kůže? A ne-syrová je jako vařená nebo pečená? 8) ;D

Aki

Citace od: rdk kdy 23.02.2006, 09:26:23

Syrová kůže? A ne-syrová je jako vařená nebo pečená? 8) ;D
No úplně správně by mělo být surová (to jsem se asi překlepl).  :-[

Syrová = ztažená ze zvířete a usušená.
Surová = tatáž navíz zbavená blan, chlupů, krve a nejlépe vybělená, ale ještě pořád nevyčiněná.
Stačí?  8)

mph1

Ja nemam ani tak kuriozni JAK, jako spis kde. Sve prvni LEGO jsem ziskal (asi k Vanocum) v Libyi, kde jsem byl dva roky s rodici (pracovni pobyt, 1980-82?).

Nevim uz presne, ktere to bylo, ale asi 483 nebo 6364.

LEGO byl mezi Cechy vcelku standardni darek, mel ho skoro kazdy, i kdyz to taky nebylo zrovna levne. Napr. na krabici od 856 mam cedulku 9.183 (devět a nějaký drobný), coz je v Libyjskych dinarech. Kurz se tenkrat uvadel 1 dinar  = 100 Kc (berte s rezervou, bylo mi 8 ;)), takze asi 920,- Kc. Pri mesicnim platu 1200-1800 Kc to byl 2-3 tydenni vydelek :o! Takze asi 9-12tis dneska  ;D Pravda, v Lybii byly ty platy trochu jine (jake, ale uz opravdu nevim) :-\.