Ideas 2018

Založil papluh, 28.11.2017, 16:24:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pool

Citace od: Villa Legina kdy 24.03.2018, 14:23:52
Citace od: Pool kdy 23.03.2018, 10:21:10
... Ale v přepočtu z Eura to vychází o dost dráž, tak můžeš na to zkusit upozornit Lego a třeba z nich vypadne, že se zase přepsali ...

Ono to vyzerá, keďže sa tak deje opakovane, že nejde o omyl ale majú na to asi nejaký algoritmus, ktorý takto premrštené ceny v CZK stanovuje, zohľadňujúc asi skúsenosť, že taká cena bude v ČR akceptovaná pre určitých zákazníkov, až kým nedôjde k sťažnostiam, upravia to iba v tom prípade, a dovtedy sa na tom nabalia viac než kalkulujú inde.

To moje byla ironie a je mi jasné, že v Legu nezaměstnávají idioty, kteří neumí přepočítávat kurz. I když o tom by se dalo taky diskutovat, že ten kdo to tam u nich stanovuje, má opravdu zajímavou strategii. Stanovovat v ČR vyšší ceny než v DE, když máme 4x nižší průměrný plat, to totálně zabije prodej takového produktu...

Villa Legina

Citace od: Pool kdy 24.03.2018, 16:20:30
...že ten kdo to tam u nich stanovuje, má opravdu zajímavou strategii. Stanovovat v ČR vyšší ceny než v DE, když máme 4x nižší průměrný plat...

Možno si myslia, že keď sú ľudia tak blbí, (keď sú ochotní pracovať za 4 x nižší plat), tak budú aj takí blbí, že budú ochotní kupovať za vyššie ceny ;) Istým spôsobom to logiku dáva  :-X

Pool

Na tom dozajista něco bude  ;D, to se jako určitě hádat nebudu.  A ať dají cenu sebevětší, tak ono se vždy pár jedinců najde, co na to bude mít nebo si na to našetří, i když třeba nebudou patřit k těm majetnějším. Ale jsou tím podle mě sami proti sobě, že kdyby dali normální cenu jak v DE, tak by jim to větší množství prodaných kusů v globále dalo mnohem větší zisk. Navíc tímto zdražováním podporují předprodej zboží, že se bude zvyšovat počet lidí, kteří to budou kupovat z jiných zdrojů než přímo od Lega. A v neposlední řadě se tímto bude zvyšovat komunita lidí, kteří budou na Lego pěkně namíchnutí, že je chce takhle v ČR Lego oškubat.

xjankox

Hlavne sa kopec ľudí na Lego vykašle a kúpi alternatívy. Nateraz to pre Lego zrejme nepredstavuje kritický počet a stále to má k nemu ďaleko.
Ďakujem

mesje

Citace od: Pool kdy 24.03.2018, 16:20:30

To moje byla ironie a je mi jasné, že v Legu nezaměstnávají idioty, kteří neumí přepočítávat kurz. I když o tom by se dalo taky diskutovat, že ten kdo to tam u nich stanovuje, má opravdu zajímavou strategii. Stanovovat v ČR vyšší ceny než v DE, když máme 4x nižší průměrný plat, to totálně zabije prodej takového produktu...

to je uplne v pohode. Ak pojdes dalej na vychod niekde do azie, tak ceny lega su este vyssie, hoci tam maju 20x nizsie platy ako v DE.

papluh

Výber do ďalšieho kola uzavretý
https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/70448f84-18c7-432f-837b-e7f6bc473f49
Môj názor:
- Acclamator loď z SW - prijaté ešte za starých čias, šanca žiadna
- Modular Arcade - priama konkurencia vlastnej rade, šanca žiadna
- Embraer A-29 - že je to konkrétne lietadlo by vedelo asi 0,01% kupujúcich, šanca mizivá
- SR-71 - stále je to primárne vojenské lietadlo aj keď neozbrojené a veľmi známe, šanca mizivá
- Mystery Science Theater 3000 - dosť okrajové, nezdá sa mi všeobecne chytľavé, šanca mizivá
- Treehouse - pekné, veľké, ale až príliš (2600 dielov) a špecifické, šanca malá
- Amelia - možno keby to bola tá historická postava, ale toto je podľa rozprávky, šanca malá

... toto su moje tipy
- Flintstones - už sa viac krát opakovali, otázne je rozšírenie mimo nostalgie, záleží od ohodnotenia dopytu a stavu licencie
- BMW R60 - ešte sme nemali "Creator Expert" motorku, ak ju neplánujú v regulárnej téme toto môže byť šanca, aj keď si viem predstaviť o niečo známejšie kusy, s BMW už spolupracovali a to na Technic moto, možnosť tu je
- Stitch - toto je favorit, v podstate cesta akou išiel Wall-E, keď nemajú to dať k akej téme tak Ideas sa hodí, s Disney-m majú kopec licencií (čo môže byť problém, nemusí sa to hodiť k tomu čo chcú pretlačiť)

papluh

Výber ďalšieho kola Ideas.
Aby som nadviazal na svoje hodnotenie pri zverejení nominácii - uvidíme či to bude fungovať ako produkt. O mechanizmus sa nebojím, je to JK. Skôr o to, že jeho predošlý Ideas projekt Maze mal hrateľnosť a modifikácie. Uvidíme čo spravia s dizajnom, keďže je to taký "one-trick pony" model, ktorý má jednu funkciu a výzor podriadený nej.
Ale tak... pokiaľ si TLG určí rozumný cieľ predaja a splnia ho, tak môžu byť spokojní.

Zaujímavé je že kniha je aj promo v júni (aj keď menšia a neskladacia)...

https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/0be65db8-3b57-4f55-b0e3-12357edb0cef

BlazejHolen

Mám li být upřímný, je to pěkně debilní volba. Ale asi se dalo čekat že nevyberou další domek s rybářskou tématikou, i když jsem po tom v duchu toužil. Cokoliv by bylo lepší než kniha...

peter

Neboj, vidím to stejně. Větší blbost už ve výběru nebyla a tak museli vzít tu knihu ::)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

ramsey1

Reálně nemělo být vybráno nic, tu knihu asi vybrali jako odpustek, aby 2x po sobě nevybrali nic :) Hovadina to je, souhlas.

Pool

Po té minimalizaci lodi v láhvi jsem zvědavý, co dopadne z tohoto  >:D. Ale uvidíme, třeba nás mile překvapí  ;D

Anatyt

Somarina. Ale pre nich najjednoduchšia cesta.

Pool

Já bych ten jejich výběr nehodnotil jako nejjednodušší cestu, podle mě to byla pro Lego jediná možnost, buď vydat tohle nebo pak vůbec nic  ;D. Protože když se podívám na ty ostatní, tak ten žlutý barák a race dioráma, to nějak nechápu jak mohlo dostat tolik hlasů, to mi přijdou otřesná díla. Ten Jaguar je hezký a vhodný tak na nějakou výstavu, ale jako do setu, no to měřítko má takové nijaké a je to i moc stavěné takovým tím AFOL stylem, takže moc stejných kostiček atd. No a ty tři ostatní MD jsou velmi povedené, ale jestli se nepletu tak to postavil stejný člověk co rybárnu. Takže šance, že mu vydají podobné dílo, byla asi malá.

A ta rozkládací kniha? Pro nás je to samozřejmě velmi jednoduché dílo a v tomto rozkládacím stylu lze od AFOL najít mnoho komplexnějších staveb. Pro nás je to tak už známé a v tomto zjednodušení pomalu dost ubohé, ale Lego nikdy nic podobného v setu nevydalo a pro normální lidi je tento koncept rozkládacích staveb neznámý. Takže podle mě to je od Lega geniální výběr, přestavět takhle malý set jim zabere minimum času a tedy i nákladů a i když udělají jen jednoduchý set, tak běžným lidem tím ukážou něco nového. Takže to má velkou šanci udělat "za málo peněž hodně muziky", jak se tak říká 8)

peki

Citace od: Pool kdy 01.06.2018, 09:08:50
.....má velkou šanci udělat "za málo peněž hodně muziky", jak se tak říká 8)

Hele kdy lego udělalo za málo peněz hodně muziky  :o

Anatyt

Ten Jaguar je hezký a vhodný tak na nějakou výstavu, ale jako do setu, no to měřítko má takové nijaké a je to i moc stavěné takovým tím AFOL stylem, takže moc stejných kostiček atd.

https://brickset.com/sets/21309-1/NASA-Apollo-Saturn-V

BlazejHolen

... No a ty tři ostatní MD jsou velmi povedené, ale jestli se nepletu tak to postavil stejný člověk co rybárnu. Takže šance, že mu vydají podobné dílo, byla asi malá.

V tom nevidím problém, naopak, jestli další 3 stejné (podobné) domky jako již vydaný "Old Fishing Sotre" dostaly 10K hlasů , tak by to měl být podstatný signál pro TLG že je zkrátka poptávka. JK Brickworks je fajn, dělá hezký věci, bludiště bylo (je) skvělé i na set...ale kniha je totální úlet. Nerozumím tomu.

Chyba a promarněná šance...

Pool

Citace od: peki kdy 01.06.2018, 09:27:19
Hele kdy lego udělalo za málo peněz hodně muziky  :o

Já myslel pro Lego, že pro ně to bude nákladově za hubičku  ::). Při tom jaké teď dávají cenovky i na nelicencované sety, tak nám to asi za hubičku nedají :-\.

Citace od: BlazejHolen kdy 01.06.2018, 11:53:44
V tom nevidím problém, naopak, jestli další 3 stejné (podobné) domky jako již vydaný "Old Fishing Sotre" dostaly 10K hlasů , tak by to měl být podstatný signál pro TLG že je zkrátka poptávka. JK Brickworks je fajn, dělá hezký věci, bludiště bylo (je) skvělé i na set...ale kniha je totální úlet. Nerozumím tomu.
Chyba a promarněná šance...

Ideas řada podle mě nebude pro Lego nějak závratně zisková, že jsou to převážně sety pro sběratele a ne pro děti, tak obecně odhaduji menší prodejnost této řady. V konečném výsledku tak Legu bude asi i úplně jedno co vyberou a teď šli prostě cestou nejmenšího odporu, tj. velmi jednoduchý set a bez licence.

Jezevec

Souhlasím s Poolem. Pro nás je ta knížka bejkovina, což upřímně řečeno prostě je. Ale dětem se něco takového může a asi i bude líbit. Navíc jak už tu bylo řečeno, z hlediska nákladů to Lego dokáže vyrobit za hubičku, není to nijak náročný model. Docela i chápu, proč zrovna vybrali tohle...
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Brickuška

Což o to, já si myslím, že určitý potenciál to má - je tam velký ten "wow efekt", kvůli kterému si to plno lidí koupí (pokud bude cena alespoň trochu rozumná ;D). Horší na tom je to, že imho málokdo (z běžných lidí / dětí) zvládne tu knížku přestavět tak, aby mu to složení a znovuotevření fungovalo. Ale třeba se mi to složité jenom zdá a bude to relativně "blbuvzdorné", uvidíme...
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

papluh

Z podmienok Ideas : "Don't base your project on a licensed property we currently sell, or a property that entered our portfolio through a previous LEGO Ideas set." "If the LEGO Group releases follow-up products based on the same original concept or licensed property, we produce them ourselves." "Please don't submit projects with description suggesting the first product in a proposed series, or anything that implies your project intends to be more than a single, stand-alone set."

Samotný autor medzi tými setmi dáva vzťah ako "Sea front Village sets" tj robí z toho sériu. Minimálne 2 sety pridal (Sep'16, Jan'17) potom, čo vedel že jeho OFS vyhral (Okt'16) (v aktuálnom videu JK tiež hovorí, že to vedel pár mesiacov dozadu tj pred verejným oznámením, čo dáva logiku, keďže zmluvy sa nepíšu zo dňa na deň) ...
Takže čo zostávalo TLG ?
- vykašlať sa na vlastné pravidlá a nechať jedno z nich vyhrať - čím môžu zavreť rovno celé "Ideas" alebo rovno premenovať na "Sequels" či "Inspired by..." lebo by sa to len začalo hrnúť a keby to zamietali tak hneď by bol oheň na streche
- spraviť to ako vlastnú radu - každý s autorov Ideas na to pristupuje, že majú na to plné právo - len potom by fanúšikovská horda začala s mantrou "LEGO kradne" a stojí im to za tú negatívnu publicitu  a náladu ?
- spraviť to ako radu a nejak sa vyrovnať s autorom - ak to bude tajne tak viď problém hore, ak to priznajú tak zas stanovia precedens a bude z toho zle "prečo ten áno a iný nie"
- pribrať ho ako dizajnéra (viď príklad z BrickHeadz) - majú miesto ? chcel by on ? vedel by to robiť, nielen pekné MOCy ale vydržať zásahy "účtovníka, marketingu a dostupnosti dielov", nie každý tvorca to dokáže...

Okrem vysoko podmienečnej poslednej možnosti je tam "najmenšie zlo" tieto sety teraz odpísať presne podľa pravidiel. Navyše majú na ten projekt právo ešte 3 roky, takže s vždy môžu rozhodnúť s tým nejak pokračovať  ;)

Citace od: BlazejHolen kdy 31.05.2018, 19:27:53
Mám li být upřímný, je to pěkně debilní volba. Ale asi se dalo čekat že nevyberou další domek s rybářskou tématikou, i když jsem po tom v duchu toužil. Cokoliv by bylo lepší než kniha...

Aj RuPaul Drag Race ?  >:D

ad. RuPaul a domček z Christmas story - čokoľvek čo má akú takú fanúšikovskú základňu (podľa stupna fanatizmu aspoň o rád vyššiu ako 10k) a dostatočnú sebareflexiu k reprezentácii v LEGO forme, by pri dostatočnom spamovaní sociálnych sietí a pod. nemalo mať problém získať tých 10k hlasov.

mesje

Citace od: Jezevec kdy 01.06.2018, 15:31:03
Ale dětem se něco takového může a asi i bude líbit...

Je to ideas set, tj s horsou dostupnostou pre deti. Ideas su skor pre afolov...

Citace od: Legavdome.cz kdy 01.06.2018, 16:33:38
Což o to, já si myslím, že určitý potenciál to má - je tam velký ten "wow efekt", kvůli kterému si to plno lidí koupí...

Wow efekt z takejto somariny? V dnesnej dobe narocnych deciek, ked je umenie vymysliet nieco nove, aby zaujalo, a vsetko je nuda... otvaracia kniha mohla zaujat tak v roku 1930...

VocucBat

Mi se to celkem líbí, připomíná mi to dětství, kdy jsem takové otevírací knížky čítával. Nechme se překvapit, jak to pojmou. Je jasné, že se to pokusí echt předražit.
Ano, není to tak propracované jako fisher domky. Je to zase spíš set na vystavení, s nepříliš velkým množstvím funkcí, ale za sebe tomu dám šanci, třeba výsledné zpracování bude o dost lepší, i když mi asi stačí ten malý promoset s H. Ch. Andersenem

jerzeeg

Tohle jsem ani nepostrehl, ze proslo do distribuce :)
Barvy silene, ale napad se mi libi. Predlohu (film/serial) neznam.

https://shop.lego.com/en-US/Voltron-21311?SOC-VoltronReveal&p=21311

Villa Legina

Osemdesiate roky sú späť  :o

ThomasMorta

Citace od: jerzeeg kdy 28.06.2018, 15:39:00
Barvy silene, ale napad se mi libi. Predlohu (film/serial) neznam.

https://shop.lego.com/en-US/Voltron-21311?SOC-VoltronReveal&p=21311

Vypadá to, že prapůvodní předloha asi opravdu bude z osmdesátek, nicméně nejnovější reboot seriálu je docela aktuální:
https://www.csfd.cz/film/444115-voltron-legendarni-obrance/komentare/
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

papluh

nový seriál stále ide, len nie v našich krajinách (ono koľko ľudí si platí Netflix a pozerá ho v angličtine ?)
Má to taký úspech, že odkedy sa ten set dostal z Ideas tak už je 6. séria a na SDCC koncom júla predstavia 7. spolu s predpredajom tohoto setu.

Robot je tam trocha s modernejším výzorom, ale stále je založený na tej klasickej verzii s robo-levmi a dosť podobný.

papluh

video stavby a transformácie, treba preskočiť kecy na cca 5:30
sú tam nálepky čísel robotov, dizajnér písal, že je to preto aby sa dala spraviť japonská aj americká verzia (s a bez, aj keď dve sady tiles, potlačená a nepotlačená by boli lepšie...a drahšie )
Inak, všimnite si pri transformácii, že čierny robolev si "obuje" žltého a modrého ... strčením nôh do ich prdelí  >:D
http://www.youtube.com/watch?v=ooTuwD0N5_U&feature=youtu.be&t=338

papluh

21315 Pop-Up Book, 859 pieces
US $69.99 – CA $89.99 – DE 69.99€ – UK 59.99£ – FR 69.99€ – DK 599DKK – AU $109.99
https://brickset.com/article/39190/ideas-pop-up-book-revealed
859 dielov, 4 minifigy - vlk, Karkulka, babička, obor a 1 micro/nanofig - Janko/Jack
dajú sa spraviť dve scény - rozprávka o Červenej Čiapočke a rozprávka o Jankovi a zázračnej fazuľke  (Little Red Riding Hood and Jack and the Beanstalk)

https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/9ef5abc4-2779-45cf-b37b-61ec3475e9db
http://www.youtube.com/watch?v=0YgXfUUX2zM
recenzia https://brickset.com/article/39191/review-21315-pop-up-book

hobby

Vždycky mě mile překvapí, když někdo přijde s novým nápadem, který demonstruje další možnosti lega. Tedy, ne že bych si to pořídil, ale fandím tomu. ;D 8)

milanv

Moc se mi líbí, jak JK Brickworks vymýšlí, jak z lega udělat různé hračky a zajímavosti z éry mládí mého i mých rodičů. Čekám, kdy přijde s magickou tabulkou :)

A tohle je nádherné. Vždycky se mi líbily ty papírové a z lega si každou chvíli můžu postavit novou pohádku a vyblbnout se i s dalšími detaily, co ještě tam rozpohybovat atp. Je to úžasně hravé.

A navíc mi to vnuklo další nápad...
Pán na Žlutém hradě