9364 Hospital - Dá se sehnat?

Založil GNOSIS, 09.02.2006, 09:05:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

GNOSIS

Jen náhodou jsem objevil tuto krásnou nemocnici 9364 Hospital a začal slintat, tohle bude asi moc nedostatkové zboží, na ebay America jsem našel že se to prodalo za 121$ a na bricklinku se prodává za 400-500$ :o!!!
Dá se vůbec něco takového sehnat v evropě a za jakou cenu?
Podle zkušenějších se vše objeví na ebay, takže mám vyčkat? Bojím se že to nebude za těch 3200,-Kč co v Americe.

Dansson

Uáu vypadá fakt pěkně, to jsem nikdy neviděl, no taky bych to tak tipoval na tu cenu kolem 4000 tis. minimálně. Co však znamená to DACTA vedle loga lega? viděl už sem to na více stavebnicích a není mi to jasné..nějaká limitovka či co?

sam.no

Colonel32

no, uz jsem na ten set koukal davno... nerikam, ze by se mi nelibil, ale bude to problem sehnat... uz to, ze to byl set pro materske skolky, a ty se lega jen nerady zbavuji, a pokud ano, tak to stejne bude soucast kw, a ne samotnej set, takze spolehat na par silencu, kterym se kdysi podarilo ten set nejak dostat do sbirky, a ted ho prodavaji. Pokud pujde v evrope, o moc min jak tech 120 USD bych necekal, mozna i mnohm vic, je to otazka, jakej bude zrovna zajem

Hana129

Ze školky by to bylo stejně hodně, ale hodně opotřebované. Ale snad s kupou  součástek a kostiček  by se to mohlo dát poskládat nebo jsou tam nějaké speciální dílky co v jiných setech nejsou?
My se s dětmi loni o něco podobného pokoušeli, i když to nebyl originál, vyhrali si super. ;)

Colonel32

na peeronu jsou zatim jen building instructions, neni tam seznam dilu, a postovana fotka je prilis mala na to, aby se u nekterych dilu daly spravne identifikovat pocty. A uz na prvni pohled mi pripada, ze bude problem s modrymi zaviracimi skrinkami, ze jich je tam hooodne, a modra okna 1x4x5 taky nejsou nejbeznejsi...

Jindroush

Jj, taky sem to teď zkoumal. Ale nemůžu se dopočítat figů - vychází mi furt 19. Plus mínus autobus je to ale běžná věc z 80tých let, pokud člověk nebude bazírovat na detailech a prskne tam třeba červený skříňky a červený okna... Většina těch starších setů je natolik jednoduchá (až se dá říct primitivních), že na nich není co zkazit i bez návodu nebo přesných barev dílů  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

Set z roku 1993 nemuzes povazovat tak uplne za 80ta leta, ale styl to dost pripomina. Jinak s figama mas pravdu, taky mi prislo, ze vidim 19 postavicek, ale nohou jsem podle seznamu napocital jen 17

Karel K

Zajímavé je, že součástí balení jsou i 2 Brick Separator.

peter

No, tak mě se to nelíbí, avšak z jiného pohledu je to naopak set výborný.

Nelíbí se mi z důvodu, že set je skoro nepoužitelný při tvorbě vlastního města. Jedná se totiž, jak je možno vidět, jen o výřez jakého si celku, představující nemocnici či středisko. Chybí zde vlastní budova (je jen naznačena) a s ní související okolí.

Avšak set je úplně skvělý pro děti co si chtějí hrát na doktory a potažmo nemocnici. V setu mají spoustu postaviček jak pacientů tak lékařů, vybavení a různých detailů, díky kterým je hra na tuto profesi výborně naučná. S tímto záměrem je vlastně i tento set vytvořen a vůbec celá řada "dacta" (EDUXE), tedy děti učit.

Závěrem mého výplodu jen chci říct, že set pro stavitele měst a hledačů alternativ letošní nemocnice (střediska), je podle mě nevhodný. Dobrý je naopak jako jistá zásobárna dílků, ale především jako výchovný a naučný prostředek pro malé děti.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Karel K

Já si myslím, že by byl dobrý i pro stavitele měst. Kdyby si tento stavitel koupi dva tyto sety a dodělal patro a třechu, tak by to mohlo vypadat dobře.

Llevelyn

Kdyby to ovšem stavitel sehnal.... ;D ;D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Mates

Také si myslím, že to je dobrý základ pro "domácí nemocnici". Staviteli jen stačí navázat zbytek budovy. ;)

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

vsechny jsou MISB... nebyla by nejaka pouzita?