Creator

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

ThomasMorta

Musím se přiznat, že tentokrát se přidávám spíš na stranu Villy Leginy. Tedy kromě toho, že na bristký doubledecker se nelze emočně navázat: Pro lidi, kteří obdivují městskou hromadnou dopravu je toto vozidlo ikona, takže věřím, že u nich slavý velký emoční úspěch :)

Ale abych tu nerozdmýchával negativní emoce - chápu, že lidem, kterým jde o vizuální věrnost předlohy, se toho dost nelíbí. Možná bych si jenom dovoli připomenout, že ještě před deseti lety by si asi nikdo nedovedl představit, že LEGO vůbec někdy takt hladkých křivek dosáhne. A když se podíváte na to, jaké krabice byly první licencované sety Star Wars, tak tohle je jednoznačný důkaz toho, že se technické možnosti této stavebnice stále posouvají. Osobně jsem shovívavější v tom, že se jí to nedaří tak rychle, ale dělá mi to radost.

Chápu obrovskou vlnu nevole, kterou vyvolává cena - byť si dovedu představit, že za ní stojí dvojitá licence (James Bond a Aston Martin) a mnoho hodin designerské práce na plyuloti funkcí. Ale zároveň chápu, že Ti, kteří se zde bouří, tak chtějí mít výstavní model Aston Martin a James Bond a vymazlené funkce jsou jim ze srdce ukradené a nechápou, proč by za ně měli platit.

Ale zkusím vám ukázat pohled ne-modeláře: jak někteří víte, učím s jedním kolegou děti okolo deseti let robotiku LEGO Mindstorms a k tomu přidruženou mechaniku. A právě jako ukázku jak pro děti, tak pro učitele, kterým čas od času také prezentujeme, je přesně tento set skvělou ukázkou technických možností stavebnice LEGO. (A to je mimochodem i důvod, proč se mi líbí na funkce zaměřené řady jako Ninjago či Nexo Knights.)
Plynulost funkcí a robustní konstrukce, která hodně vydrží (ten dvojitý pant u dvěří je prý schopný udržet i celou váhu auta, když ho zvednete za dveře pomalu), to je přesně to, co chci demonstrovat a proto je pro mě tento set jednoznačný MUST-HAVE.  >:D

Tím nijak nevyvracím námitky těch, kterým jde o vizuální věrnost předloze - jediné, co chci tímto příspěvkem říct, je to, že váš přístup není jediný a to, co se vašim záměrům zdá nepoužitelné, pro někoho jiného může být přesně to, na co čekal :)
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

korca

Mně je absolutně jedno, že se jedná o James Bond, resp. model si nekoupím. Nekoupím si ho právě proto, že bych chtěl pouze Aston Martin a funkce pro James Bond model kazí ještě víc.

supermachina

Vie mi niekto prezradit ako to robia cinania, ze uz ho predavaju aj oni???? To ako sa dostanu k planom tak rychlo...a to nehovorim, ze musia navrhnut aj formy na nove suciastky, manual urobit.....a to behom niekolko dni....

Marty713

Citace od: supermachina kdy 20.07.2018, 12:55:52
Vie mi niekto prezradit ako to robia cinania, ze uz ho predavaju aj oni???? To ako sa dostanu k planom tak rychlo...a to nehovorim, ze musia navrhnut aj formy na nove suciastky, manual urobit.....a to behom niekolko dni....

A člověk by řekl, že si to MI6 ohlídá, že? >:D 8)

STARHAWK

Citace od: supermachina kdy 20.07.2018, 12:55:52

Ten set je uz nejaku dobu vyrobeny - tak sa 1 skatula moze "stratit" z celeho toho vyrobno-distribucneho procesu.
Priemyselnu spionaz maju zvladnutu urcite dobre.

michal84

Tak ak niekomu nevadí že to nie je verné predlohe a nie je autičkar tak to chápem.
Ono aj autíčka v lego city sú pekné autíčka ale tie sa nesnažia kopírovať originál takže tam to nevadí. Speed rada je tiež jednoduchá a tam asi tiež nikto detaily nemože čakať. U tejto Creator Expert rady ale samo lego nastavilo určitý level kvality prevedenia resp. podobnosti k originálu. Tento model ho ale bohužial vobec nespĺňa, preto sa nedivím že sa tolkým luďom nepáči. Proste na základe skúseností s predchádzajúcimi výtvormi je toto velké sklamanie.

Anatyt

Citace od: michal84 kdy 20.07.2018, 15:31:31
Proste na základe skúseností s predchádzajúcimi výtvormi je toto velké sklamanie.

Tak tu určite nemáš pravdu. Veľké sklamanie? To preháňaš. Dizajnér robil čo mohol a pri tom zložitom tvare auta sa to asi lepšie nedá. Ja osobne v tom na prvý pohľad vidím Aston Martin DB5. V podstate súhlasím s tým, čo tu písala Villa L.

michal84

Tak to asi každý má iný vkus a myslím si že keďže je tých negatívnych názorov dosť tak to može znamenať že sa zas tak nemýlim.
Predchádzajúce modely boli vernejšie, ak neboli schopní to urobiť lepšie (kludne preto že to lepšie nejde) tak si mali vybrať inú predlohu.
Ale chápem, aj tak bude vela ludí čo si to kúpi takže je to vo výsledku jedno.

A samozrejme že keď človek autá pozná tak mu dojde čo to je, pekné to ale nie je.

Villa Legina

Pre objektivitu ešte musím dodať, že som si set "007" bola včera pozrieť naživo v predajni v DZ W (chcela som batmanské biele auto a banana guy a oboje už nemali >:() a musím priznať, že cena takmer 150 eur vyložene zabraňuje tomu, aby človek vôbec prišiel na myšlienku eventuelne to kúpiť. Je aj pravda, že set pôsobí BEZ MINIFIGA trochu fádne. Figúrka Jamesa Bonda (akákoľvek - aj neutrálna so standard grinom, ale v nejakom chic oblečku) by tomu veľmi pomohla. Škoda. Pokiaľ nebude nejaká lepšia akcia - dvojité body lebo čo - tak sa toho ani nedotknem.

otaznik

Citace od: Villa Legina kdy 24.07.2018, 16:13:14
Pre objektivitu ešte musím dodať, že som si set "007" bola včera pozrieť naživo v predajni v DZ W (chcela som batmanské biele auto a banana guy a oboje už nemali >:() a musím priznať, že cena takmer 150 eur vyložene zabraňuje tomu, aby človek vôbec prišiel na myšlienku eventuelne to kúpiť. Je aj pravda, že set pôsobí BEZ MINIFIGA trochu fádne. Figúrka Jamesa Bonda (akákoľvek - aj neutrálna so standard grinom, ale v nejakom chic oblečku) by tomu veľmi pomohla. Škoda. Pokiaľ nebude nejaká lepšia akcia - dvojité body lebo čo - tak sa toho ani nedotknem.
Podle mého se k tomu setu minifig absolutně nehodí. Když už, tak "něco" ve stejném měřítku, jako je auto.

mesje

Citace od: otaznik kdy 24.07.2018, 16:16:23
Podle mého se k tomu setu minifig absolutně nehodí. Když už, tak "něco" ve stejném měřítku, jako je auto.

Fig by vobec nevadil. Tak ako figy nevadili v helicarrieri, tumbleri, snowspeederi a tiez tam nesedelo meritko. Fig by tu katastrofu aspon trochu zmiernil. Alebo keby ho dali ako bonus polybag k nakupu. Proste na tom sete zbabrali vsetko co mohli a splachli cely velky potencial licencie 007 do hajzla...

havlik.jakub666

LEGO forever

Drobuliatko

WOOOOW! Paradicka! :D

MLT

Villa Legina

Nie je to pekné. Ba až škaredé. Taká sr...stanica. Opakuje sa to už nepríjemne ako každoročná chrípka tieto čoraz horšie vianočné sety. Obligátne prvky, sprofanované farby, nuda. Zase ušetrím.

BlazejHolen

Na celém setu se mi líbí jen to mimčo s novým potiskem a ty červené "brick-build" dveře... Jinak je to vážně smutné...Kdyby raději udělali vesnickou školu, klasickou jednotřídku, s vánoční výzdobou atd. Ale ne..my se dočkáme další, v pořadí již snad milionté hasičské stanice s mizerným autem, s mizerným prostorem uvnitř, řadou nudných figů (krom mimina) a naprosto žádným nápadem (viz jak psala Legina v čemž s ní naprosto souhlasím).

Je fakt že tento rok se mi daří šetřit jako dlouho ne. Ve šňůře zklamání od Harryho Pottera, přes Cloud City, až k Winter Village sérii... Tak snad to v příštím roce bude lepší :)

ramsey1

Řekl bych, že je to v intencích trendu upadající kvality setů WV... zase je to letos o trochu slabší než loni...

Přesto kupuji, ať je sbírka kompletní.

Anatyt

Ono to tuším upadá všeobecne.

davroman

Moc se mi to nelíbí, ale s finálním hodnocením ještě počkám, až to uvidím na živo. Každopádně mezi "áčkové" chaloupkové střechy tohle moc zapadat nebude. Mám takový dojem, že jsme se posunuli od Evropské zimní vesničky do US.    :(
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Anatyt

Celé LEGO je už asi US. Stačí si pozrieť modulary, IDEAS, SW, Disney, Marwell, DC, Architecture ani nehovorím, no a teraz už aj WV... atď.

david.zeman

Je to opravdu spíš americké než zimní.

Obecně - tenhle set, Cloud city, Aston Martin, Harry Potter řada - všechno věci co jsem si přál, ale tak nějak nejsem spokojen.

Je asi potřeba odolat sběratelsko-kompletovatelskému reflexu a nekoupit. Při kvantech setů co lego produkuje je potřeba být vybíravý.

Jezevec

Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

papluh

Tohtoročná "reaktivácia" starého setu je ....

10268 Vestas Wind Turbine
US $199.99 - CA $249.99 - DE 179.99€ - FR 179.99€ - UK £159.99 - AU $329.99 - DK 1499.00DKK
826 dielov, 3 minifigúrky a pes
dostupnosť 23.11.2018
PF diely starého typu  :(

https://brickset.com/article/38691/10268-vestas-wind-turbine-revealed!

Drobuliatko

WOOOOW!! :D Peknunkeeeee! :) Len cena nieje peknunka. :o

VocucBat

Ta cena je poněkud moc...

MLT

Citace od: papluh kdy 26.09.2018, 15:13:00
Tohtoročná "reaktivácia" starého setu je ....

10268 Vestas Wind Turbine
US $199.99 - CA $249.99 - DE 179.99€ - FR 179.99€ - UK £159.99 - AU $329.99 - DK 1499.00DKK
826 dielov, 3 minifigúrky a pes
dostupnosť 23.11.2018
PF diely starého typu  :(

https://brickset.com/article/38691/10268-vestas-wind-turbine-revealed!

https://shop.lego.com/cs-CZ/Vetrna-turbina-Vestas-10268

peter

Co si pamatuju, tak cena je stejná jako byla tehdy a za mne osobně je jedině dobře, že tam jsou staré PF prvky, protože ty nové jsou na dvě věci.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Stimpi

čekal bych že u "nových" setů už nebudou PF používat ...

peter

Citace od: Stimpi kdy 26.09.2018, 21:54:56
čekal bych že u "nových" setů už nebudou PF používat ...
a co by tam dali, když nic jiného funkčního nemají?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mr. Cube

Zelené BURPy znovu na scéně!  :D