Technic

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

článek který popisuje známe a neznámé v novém systému power function

Time To Get 'Powered Up': Known Knowns, Known Unknowns. And A Little Speculation...

PsychoWard666

Tak koukám, že to uniklo trochu dřív, tady si můžete ještě počkat na oficiální odhalení  :D Já ho viděl už před rokem  ;D

https://www.lego.com/cs-cz/themes/technic/bugatti-chiron

A co na něj říkáte? Jako celek je to pěkný, ale za mě je tam dost věcí co originálu neodpovídá a kazí to dojem.

lukas.21

Už tu bola diskusia (zmazaná? nechápem prečo) a tiež tam ktosi spomínal, že ho videl už pred rokom .. ako ste sa k tomu dostali?

peki

Citace od: lukas.21 kdy 25.05.2018, 18:28:42
Už tu bola diskusia (zmazaná? nechápem prečo) a tiež tam ktosi spomínal, že ho videl už pred rokom .. ako ste sa k tomu dostali?
podívej se do pravidel

lukas.21

S tými oboznámený som. Ale dal by som ruku do ohňa za to, že prvý príspevok iba poukazoval na to, že obrázky boli leaknuté .. a tak som asi ten textový link prehliadol  :-\

Devilek

Já jsem pouze upozornil že jsou venku ale odkaz ani samotný obrázek jsem nepřidal, nevím jestli někdo po mě na to reagoval jejich zveřejněním, ale to už je buřt.  :D

PsychoWard666

Citace od: lukas.21 kdy 25.05.2018, 18:28:42

Podívej se pod mojí fotku a pochopíš kde sem ho viděl  ;)

peki

Citace od: PsychoWard666 kdy 26.05.2018, 06:41:46
Podívej se pod mojí fotku a pochopíš kde sem ho viděl  ;)
Jak jsi s tÍm dokázal žít?  :)
Lego nás žádá o podporu a pomoc = nesdílení nelinkovánî. Těch pár dní už vydržíte.
Dîk.

milanv

Mimochodem, stejně to dopadne jako Porsche: spousta dílů, veliký set, ještě dražší jak o licenci tak o ten "pocit exkluzivity" (proč asi tak napínají, že? aby přesně tento pocit vznikl). a přitom to bude model na poličku, který těch pár Technic funkcí bude mít buď schované pod neotvíratelnou kapotou nebo nefunkční nebo s chybama nebo kombinaci toho všeho... Zato kolem toho bude spousta "slávy" a přitom jediná funkce, kterou to bude mít, bude lapač prachu.

Pro mě by bylo mnohem zajímavější, kdyby někdo kdo opravdu umí, třeba z kostek lidi od LTTT, udělali prezentaci, kde ukáží svoje modely a jak je staví a proč fungují tyto konstrukce a ne jiné atp. Protože to jsou opravdu Techinc modely, opravdu něco umí. A dílů mají podobně...
Pán na Žlutém hradě

papluh

Zaujímavé, také Porsche má rovnaké základné funkcie auta (motor, riadenie, pruženie, prevodovka) ako napr klasické 8860 či 8865 a pritom si nikto nevolí povedať, že majú málo funkcií preto niesú Technic...

Legman

Už tie fotky sú v skupinách aj na facebooku  :-\
So zadnou časťou sa pohrali , len tá predná kapota je tak trochu mimo dizajn.

papluh

Už je von aj pár obrázkov zo stavby
Len čo je vidieť
- má to minimálne dve knihy (je tam Book One) asi kvôli tomu aby sa tá väzba nerozpadla pri tej dĺžke. Vyzerá to na štvorkolku a rýchlostí bude asi viac ako 4  ;)
- nový aktuátor pre spojky, vyzerá to ako výsek z veľkého worm gear kde na 1L je len asi 1/2 závitu. Je o jednu dieru pousunutý od spojky a na rovnako smerujúcej oske ako spojkový diel do ktorého zapadá. V podstate to eliminuje nie úplne plynulý pákový systém z Porsche a spojky budú môcť byť zas o niečo menšie.
- nové koleso 20 Tooth Beveled v modrej farbe - má priestor na zachytenie spojky a týmpádom miesto diery na osku tak je na pin (aby mohlo voľne rotovať bez zaistenia spojkou)
- nový panel podobný https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=11946#T=C na kratšej strane sú dve diery a tým pádom zahnutý povrch nieje celistvý ale má skok,
- diel reprezentujúci diskovú brzdu ktorý sa nacvakne do náboja a má 3 pin diery (piny sú napevno na disku)

otaznik

Anatyt

terrno

Tak jestli je deset tisíc korun pakatel, tak asi nejsem normální. :o

papluh

nové fotky sú na webe, postaveného auta
zdá sa že nálepok bude viac ako u Porsche  >:D
tu som sa sekol
nový panel podobný https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=11946#T=C na kratšej strane sú dve diery a tým pádom zahnutý povrch nieje celistvý ale má skok, 

peki

Citace od: Anatyt kdy 29.05.2018, 17:36:09
Citace od: otaznik kdy 29.05.2018, 16:23:46
https://www.novinky.cz/auto/473379-na-prodej-bude-bugatti-chiron-ktere-si-muze-dovolit-kazdy.html

Tak iným sa tu mažú linky na leaky a ty veselo linkuješ?

Zeptal jsem se Lega jestli v době kdy to prokazatelně prodává min. několik LEGO obchodů a je toho plný internet, se jedná pořád o citlivou informaci.  Doslova jsem napsal:
===========================================================
....I look like an idiot in our LUG.

Stupid question. In the case of this set, when there is a picture everywhere, do I still ban publishing information on our site?

It seems to me that the set is being discussed everywhere, not just on the RLUG websites

otaznik

Přesně tak, už dlouho jsi tu nic nenapsal a mně to bylo líto. Prober se, ty fotky už jsou všude, set se prodává, navíc tohle není žádný confidential obrázek.

supermachina

Zaujimavo vyzera ta krabica...keby som nevedel o aky model sa jedna tak by som si myslel, ze je to maly set s poctom do1000dielov...mala krabica o nieco vacsia ako BMW motorka vedla....

Tomik

Citace od: supermachina kdy 30.05.2018, 10:29:21
Zaujimavo vyzera ta krabica...keby som nevedel o aky model sa jedna tak by som si myslel, ze je to maly set s poctom do1000dielov...mala krabica o nieco vacsia ako BMW motorka vedla....
Mně přijde stejně velká jako krabice té černomodré stíhačky, a ta zrovna mezi nejmenší nepatří...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

sm_oOx^

supermachina

Citace od: otaznik kdy 29.05.2018, 16:23:46
https://www.novinky.cz/auto/473379-na-prodej-bude-bugatti-chiron-ktere-si-muze-dovolit-kazdy.html

chlapci, vy mate ake platy v Cechach??? Ked tam reporter napise, ze stoji len 400€ a napise, ze hocikto si moze dovolit kupit ten model?

MeNadruhou

Citace od: supermachina kdy 30.05.2018, 13:38:23
chlapci, vy mate ake platy v Cechach??? Ked tam reporter napise, ze stoji len 400€ a napise, ze hocikto si moze dovolit kupit ten model?
Nic osobního, jen to  skoro už patří do off topicu , myslím tím do vtipů  >:( ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

peki

Citace od: supermachina kdy 30.05.2018, 13:38:23

Každý podle zásluh  :) Ale "vážně" je to rubrika o autech, takže to musíš brát v kontextu k "....koupit si jeden z nich není zas takový problém, máte-li potřebných zhruba 65 miliónů korun."

Vůči tomu je pak cena Lego stavebnice :".. zlomek této ceny. Jen to má dva drobné háčky"

Já bych autora doplnil, že očekávám háček třetí. A sice zatím co (ale nevím jak to funguje u Bugati, dosud jsem u ní auto nekupoval) u Bugati si auto koupit můžete pokud máte peníze, u Lega to bude složitější. Jak jsme zvyklí poslední dobou výroba a následná distribuce těchto setů neodpovídá poptávce. A tak jsme svědky toho jak fanoušci Lega postávají v dlouhých frontách před otevřením u Lego obchodů. A to se bavíme o tzv "západní Evropě a dokonce i USA"  >:D   

MeNadruhou

Hacek třetí je, myslím si, marketing a jim uměle vytvářená poptávka a exkluzivita.  Prodá se "pár" kousků, pak odmlka pro "pozorování trhu, zda se zachová podle předpokladů ,  a případně se upraví plánovaný počet.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

peki

Přidám ještě jeden off topic. Abych ukrátil čekání na představení novinky.

supermachina

tu su fotky zo stavby a ueporiadanie v krabici:
https://imgur.com/a/AILbUzX

Stimpi

Nějak se jim ta slavnostní premiéra vymkla ... jestli už to je někde na krámě před premiérou... musej ještě trénovat :D
Jinak vypadá dobře a jsem zvědavej na to řazení.

papluh

Zatiaľ je to reportované
- LCS (LEGO Certified  >:D Store) zo Slovinska
- LEGOLAND na Floride
Ani jedno z toho nieje priamo LEGO, sú to len licencie, aj keď Merlin s LEGOLANDmi by v tom už mal vedieť chodiť :D

Tak to je na ľuďoch. Tie krabice majú písané na sebe červeným "Nedávať na police pred xx.xx.xx." Určite im aj posielajú pravidlá zeverejňovania a majú aj podmienky v licenciach.
Pokiaľ k tomu nepribalia SBSskára, či časový zámok tak stým TLG moc nemôže robiť.
Teda ešte neposlať to dopredu na naskladnenie pred uverejnením. Ale zas je v ich záujme aby sa to predávalo vtedy keď to uvedú, asi je to pre nich horšie keď to dostupné nebude ako riziko úniku...

Borekity

Sariel už vydal recenzi Bugatti Chiron.
https://www.youtube.com/watch?v=_FNqYz_uD6w