Technic

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Fakt si myslíš že ju Lego "oslavuje" Porschákom a Falconom?? :o ::)

Noki

Nie,ale sam som bol sokovany ze Porsche je neskutocne namakany model,len keby to malo PF a RC by to bolo genialne,no a Falcon tan som chcel co bol v 2007 ,ale nikde som ho nemohol dostat a teraz som si myslel,ze ten povodny znovu ozivili a on je uplne novy a neskutocne krasny a must have. Ale uz som velmi zvedavy aj na ten zeriav co ma dojst v 2Q. No a teraz este viac na tu zahadu,co ma byt daka velika a nik nevie co to bude

stricekfido

Bohužel je nutné si uvědomit že pf složka není pro Technic ta klíčová... takže pochybuju že bude nějaký überPf set, nehledě na to že aktuální Pf je opravdu zastaralé

Noki

aj tak co ma fascinovalo ako decko u Technic bol Pneumatic system a pumpicky a hadicky, to je proste pravy Technic. No a ked tam daju teraz este aj PF a RC tak sa neviem vyhrajkat ak ked som uz stary xixi 42ka

papluh

Letný veľký Technic
Bugatti Chiron mierka 1:8 a 3599 dielov, 1. August 2018

(reportuje PromoBricks a Zusammengebaut z Norimberku)

domac

Terénní jeřáb 4057 dílů 229 Euro 1 metrový teleskopický jeřáb. S výkonovými funkcemi. Největší sada TECHNIC pro díly.

Volvo 42081 119 EUR.

Lesní kombajn 42080 129 EUR s výkonovými funkcemi.

Bugatti Chiron 369 Euro.

Stimpi

tomaslambo

Auto ještě sice vidět není, ale už teď je jasné, že tyto disky na žádné s dosavadních nábojů nepůjdou nasadit. Že by nový díl :D

Engine

Proč nepůjdou nasadit? Já vidím jen tři piny, které jsou na dosavadních nábojích běžné.

Anatyt

Môžeš poslať taký náboj, kam to ide nasadiť? Ďakujem.

HD

Buď přes již existující kladku s šesti dírami, velké kolo pro pohon pásů (též šest děr), nebo, dle spekulace z Eurobricks též přes nový díl brzdového kotouče (ale je to jen spekulace). Osobně v nové náboje kol nevěřím, pokročilá geometrie zatáčení je pro oficiální modely příliš komplikovaná a křehká, a ty stávající (Porsche, Class) nejsou ještě tak staré.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Iron

Na Chirona jsem zvědavý. Asi do něj půjdu. Porsche byl můj 1. technic po cca 20 letech a byl jsem nadšen. Také si myslím, že mezi koly bude mezikus - kotouč se 6 dírami. Kotouče na Poršeti vizuálně docela chybí.

sohibil

Citace od: tomaslambo kdy 01.02.2018, 07:14:52
Auto ještě sice vidět není, ale už teď je jasné, že tyto disky na žádné s dosavadních nábojů nepůjdou nasadit. Že by nový díl :D
Aký náboj máš na mysli? Ja viem len o Hube s 3 pinmi ale ten na toto rozhodne nepasuje - to by musel mať pindiery.

Súhlasím s HD, teda až na tú špekuláciu o brzdovom kotúči. Skúsenosť ma naučila neveriť všetkému čo na internete nájdem.

Citace od: HD kdy 01.02.2018, 09:13:01
... pokročilá geometrie zatáčení je pro oficiální modely příliš komplikovaná a křehká, a ty stávající (Porsche, Class) nejsou ještě tak staré.

Chceš tým naznačiť že to už v TLC skúšali? Ako to vyzeralo?

Len tak mimochodom, keď už sme u hypotetických nových dielov, čo si myslíte o tomto? https://www.youtube.com/watch?v=93H82WU8txM
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

HD

Jestli zkoušeli, nevím. Vycházím ze zkušenosti (osobní, či zprostředkované) s možnými řešeními z dílů stávajících a z podoby jejich předobrazu.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Noki

No je to zaujimava  a paradne prevedena suciastka a ten tak co si spominal by bol nadherny MOC a keby ho dakto postavil a dal navod,tak okamzite kupujem diely nanho

supermachina

Uz prisla dalsia info o chirone...ktora hovori, ze uz onedlho tu bude....natahuju to teda riadne

Anatyt

Prečo by to riadne naťahovali? Úplne bežné predstavovanie veľlkého exklusivu.

kasaco

Jsem zvědav jaká barva to vyhraje  :)
Blazen do lega a hlavne do Technicu

tomaslambo

Moc bych se nedivil, kdyby nakonec vydali barvu, která ani není na fotce. Třeba taková černožlutá kombinace, by vůbec nebyla špatná.

kasaco

Tj, ale já si myslím že to bude černočervené  :)
Blazen do lega a hlavne do Technicu

peter

Citace od: kasaco kdy 16.03.2018, 09:14:38Jsem zvědav jaká barva to vyhraje  :)

Osobně bych se přiklonil k něčemu co je nefrekventovanější a tedy s tímto vozem bude nejvíce spojované. Stačí se proto podívat co vyhodí google a z toho bych vycházel.

EDIT
koukám, že už LEGO vydalo vozidlo v řadě Speed Champions, tak se moc nemýlím

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 15.03.2018, 09:00:00
Prečo by to riadne naťahovali? Úplne bežné predstavovanie veľlkého exklusivu.
Naprosto souhlasím. Zároveň očekávám podobné uvedení do prodeje jako v případě Porsche 911 nebo Milenium Falcona, tj. rychle vyprodáno a ti co to nestihli budou čekat aspoň další dva měsíce na naskladnění... >:D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

papluh

podľa LEGO stránky bude od 1. júna len v LEGO obchodoch a od 1. augusta aj voľne k predaju
https://www.lego.com/en-us/themes/technic/bugatti-chiron
takže potom by sa mal dať aj kúpiť ľahšie a aj lacnejšie  ;) možno časom padne aj na -30% ako sa dá neraz nájsť Porsche, aj keď spoliehať sa na to a odkladať to rok ...

Čo sa týka farby to záleží aj od Bugatti a aká verzia to bude. Napríklad Sport čo sa predstavil teraz v Ženeve pre 2018 je predstavovaný v červenej na odlíšenie od základu v modrej.

Legman

Tak teraz už oficiálne , síce ešte zahalená ale snaď niečo pomôže vidieť.  8)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=201938933869969&id=101895240541006

Tomik

Citace od: Legman kdy 11.04.2018, 18:18:02
Tak teraz už oficiálne , síce ešte zahalená ale snaď niečo pomôže vidieť.  8)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=201938933869969&id=101895240541006
Je to sice hrozně rozmazaná fotka, ale je vidět barva - azurová a tanový interiér. Co více si přát? Už se na něj těším!
můj flickr

MeNadruhou

za mě dobrá kombinace. Super car nemusí být nutně červený :D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

domac

Tomik

Na bricksetu i dalších místech se už objevily obrázky letních setů, tak je hážu i sem. Nejvíce se mi z nich líbí vysokozdvižný vozík. Jeřáb bude určitě také zajímavý, ale vzhledem k jeho velikosti si ho asi nechám ujít. Zbývající dva sety hodnotím asi následovně: harvester je pěkně hnusnej a ten nakladač dost divnej. Každopádně na díly by ty sety mohly být dobré, zejména nakladač, který má pneumatiky se šípovým vzorem, velkou lžíci ze starého Volva, linear actuatory a určitě i dost ozubených kol. U harvesteru ještě stojí za zmínku nové přepínače pro pneumatické písty.

můj flickr

milanv

Díky za obrázky, Tome.
Design těch setů je osobní věc, jak se komu trefí. Mě třeba nejvíc zaujal harvester, i když si z jednoho obrázku nejsem úplně jistý: vypadá to totiž, že tam je nejvíc konstrukce věnováno funkcím. Volvo a hlavně ten jeřáb jsou v tomto ohledu přesný opak: spousty dílů jen na "design" a funkce nic moc. A ještě k tomu nejenže stavba bude trvat dlouho, ale člověk ty tuny dílů musí i zaplatit. Kdo jste viděl v Kroměříži návštěvníky stavět naše Technic modely a mezi nimi ten ruční mixér, tak mi přesně rozumíte. A to na fotkách vypadá tak dobře, že jo? Všem se nám líbil. V praxi je to největší "opruz", lidi jsou z něj nešťastní: spousta obtížné práce jenom na "design", trvá to sáhodlouho a přitom výsledek je v zásadě jeden převod do rychla, nic víc. Takže nějaký překvapivý zajímavý efekt funkčnosti je nula. Je to první kandidát na vyřazení a nahrazení jiným modelem.

Co mě zaujalo jako detail jsou červené piny. Všimli jste si? Že by po barevných osách byly i barevné piny?
Pán na Žlutém hradě

papluh

Pravdepodobne sa jedná o Pin 3L with Friction Ridges Lengthwise and 1L Axle
Ktorý prišiel tento rok už v prvom polroku
https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=11214&colorID=5&in=A