Creator

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Citace od: ramsey1 kdy 06.05.2018, 09:57:02
Vzhledem k tomu, že mám mixer, ferris wheel i carousel, to stejně "musím" koupit :)

Jediné, co bych setu vytknul, jsou ty pneumatiky v první zatáčce na popostrčení vozíků k prvnímu klesání. Tohle si Lego opravdu mohlo odpustit, nelíbí se mi to čím dál víc a už v hlavě vymýšlím řešení bez téhle šaškárny.

Jinak je set úžasný.

Řešení je jednoduché :D
Dílky jsou pružné a snesou drobné ohnutí i bez toho, abys je nutil. Stačí tedy v místě koleček vytvořit lehký sklon a vozík pojede sám.
Nemám to ještě doma a neřeknu ti přesný postup, ale uchycení sloupů a kolejí vyřešíš pomocí Turntable 2x2 - spoje mají mezi sebou vůli a dovolí několikastupňový sklon.
Tak je uchycená téměř celá moje horská dráha a ty nové na tom budou podobně :)

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

ramsey1

Díky za tip.

Je otázka, zda do zatáčky bude na rozjetí tak mírný sklon stačit, mám sice Joker Manor, ale ještě jsem se nedostal ke stavbě, tam by se s tím dalo experimentovat.

ramsey1

Tak to nebude zas tak jednoduché. Při klesání o jeden stupeň na každou zatáčku to samo moc nejede. Leda to vše namočit do oleje :)

Větší klesání už působí divně a dost deformuje díly. Takže jedině dát za stoupání jeden díl klesání z roviny do roviny, což znamená rozšířit konstrukci doprava de facto o jeden další plate 16x16. A vyřešit celkové snížení zbytku trati o toto klesání. Tudy cesta nevede.

milanv

Náhodou jsem objevil dnes videorecenzi zodpovídající několik otázek, co tu padly:

* článků řetězu je tam 203, bílých kulatých bricků 2x2 přes 500
* je tam jak umělé jezírko, tak přírodní, i s tou slibovanou žábou
* šestiramenné stonky použité na stromy jsou ve skutečnosti prý Dark Orange (tedy ne hnědé)
* opěradla lavičky jsou nové spoilery
* přehlídka minifigů ukazuje zajímavé obličeje, vlasy i torsa, ale nemám přehled co z toho je úplně nové
Pán na Žlutém hradě

ramsey1

Tak cena nakonec snížena na 8499 z 8999 CZK, tedy v přepočtu přes kurz de facto kopíruje německou cenu.

papluh

Nejaké náznaky čo by malo byť ďalšie auto v Creator Expert  8)

Johny650

Jaky

Anatyt

Parádny set! Možno najlepší z áut v Creator Expert rade. Ďakujeme TLC!

vdave

Co ta cena ? Není to moc Antone Pavloviči ? :'( ??? 1200 dílů a cena jako modulár ?

VocucBat

Ta cena  :o ::)
To byla licence na 007 a Aston Martin tak draha?

davroman

Nádhera ... paráda ... nemám slov ... díky LEGO.  Objednáno!    ;)
PS: K objednávce je zdarma kartička "Licence to build".
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

peter

Jako vám se to fakt líbí? :-\
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Stimpi

no, vzhledově nic moc ... jsem zvědavý v reálu. Brouk, F40, nebo trochu mimo Caterham podle mě jiná liga

Chairudo

Jako je to zajímavé, LEGO se v poslední době zaměřuje na dospělé milovníky aut, tak uvidíme kam se to rozroste.
Podle mě si tohle lidi budou kupovat hlavně jako investici, nebo kvůli Bondovkám, na hraní asi ne  :)

Klaj

Me se teda popravde moc nelibi, myslim ze se ten napad dal udelat lip, i kdyz se mi moc libi vsechny ty funkce z filmu. Cenu nekomentuju :)
Draco dormiens nunquam titiliandus

Villa Legina

Citace od: peter kdy 18.07.2018, 13:54:13
Jako vám se to fakt líbí? :-\

Samozrejme. Mne sa tiež veľmi páči. Je v tom sentiment.

Hneď mám iný vzťah k Light Bluish Grey farbe (je to sivá, áno?). Až teraz vidím, aká je to vlastne nádherná, úpadková, crap - trabantová farba, perfektne sa k tomuto autu hodí.

Aj dizajn - je mi tam veľmi sympatický taký akýsi primitivizmus, ťažkopádnosť, hranatosť, neohrabanosť a zároveň pozitívny pocit retro - staromódnosť, zakonzervovanosť a solídnosť, i vtipnosť, veľmi dobre vystihnuté auto odzrkadľujúce svoju dobu aj všetko ostatné, čo sa 007 týka.   

Bude to strašne rozporuplne vnímaný set. Jedni ho budú nenávidieť, druhí milovať. To si myslím.

Faire

stricekfido

Za mě opravdu ne! Když si vezmu jaké ladné tvary to auto má...to.co vystihli na broukovy nebo Mini tak se tady hrubě nepovedlo. A ta cena je fakt mimo.

otaznik

Já vlastně také nevím, jestli se mi líbí nebo ne. Kdyby všude kolem nebyl vidět vzor, podle kterého je to postavé, tak bych řekl, že super. Ale když člověk ví, jak vypadalo "reálné" auto...

Cena je tragická, podle mého by tomu odpovídalo spíše 2999 Kč.

Ale asi to dělají v TLC dobře, už jsem také objednal - mám slabost pro 007.

michal84

No ten predok to je hrúza, za tu cenu setu mohli aspoň vytvoriť nový diel na svetlá, tie broukové sa tam vobec nehodia.

Tomik

Nápad mi přijde dobrý (model Bondova auta, funkce z filmu), ale zpracování nic moc - model je oproti originálu příliš hranatý a ta přední maska mezi mřížkou chladiče a světly je vůbec nejhorší detail.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Daniel

Když to člověk vidí samotné (navíc s takovými funkčními vychytávkami), tak si řekne, že fajn. Ale na tomhle obrázku /porovnání se skutečností/ vidí, jak je to mimo...
https://i0.wp.com/www.brothers-brick.com/wp-content/uploads/2018/07/10262-James-Bond-Aston-Martin-DB5-Official-53-e1531895590562.jpg?resize=1024%2C673&ssl=1
Sice je LEGO "hranaté", ale věřím, že by to šlo zvládnout věrněji k originálu.

michal84

Povedal by som že ostatné modely aut v tejto rade sú zvládnute lepšie, už na prvý pohlad je u nich poznať o aké autá sa jedná, u tohto keby som nevedel že je to bondové auto tak by som asi aj zaváhal s identifikáciou.

Je to oproti originálu moc mastodontné  :) , napr aj linia strechy na originále klesá hneď za dverami a za zadným sklom pokračuje relatívne dlhý kufor, u lega je ta strecha zbytočne moc dlhá a tým ten zadok je celý moc mohutný a nie tak ladný ako skutočné auto.

Villa Legina

Citace od: Daniel kdy 19.07.2018, 08:39:39
Když to člověk vidí samotné (navíc s takovými funkčními vychytávkami), tak si řekne, že fajn. Ale na tomhle obrázku /porovnání se skutečností/ vidí, jak je to mimo...
https://i0.wp.com/www.brothers-brick.com/wp-content/uploads/2018/07/10262-James-Bond-Aston-Martin-DB5-Official-53-e1531895590562.jpg?resize=1024%2C673&ssl=1
Sice je LEGO "hranaté", ale věřím, že by to šlo zvládnout věrněji k originálu.

To je síce pravda, ale to predsa nemôže prekážať. Zoberme si, aké ma proporcie obyčajný minifig oproti reálnej ľudskej postave, a drží sa nezmený už vyše 40 rokov. Navyše, 40 rokov trvalo, kým dinosaurie chytré hlavy v TLC dokázali vymyslieť,povoliť a schváliť do výroby ohybné kratšie nohy pre dorast. Tomu hovorím úspech štyridsaťročnice.

Mne sa hlavne páči, že je vozidlo hladké, viacej mi prekáža napríklad taký technic porsche a teraz chiron - tie autá, to, čo chcú predstavovať, a ako sú prevedené nemali byť vôbec v technic rade ale creator rade, mali byť hladké (navyše porsche podľa mňa by najlepšie vyzeralo čierne) a potom by to bolo všetko lepšie.

Technic majú byť len náznaky, nemôže to byť opticky dokonalé, lebo v technic sa to ani dokonale opticky urobiť nedá, technic sa má orientovať na funkčnosť a iné také tie technické kritériá - ktorým ja nerozumiem, ale toľko rozumiem, že - porsche a chiron sú také ohavy na polceste - ani ryba ani rak. Už len to je toho dôkazom, že na tých setoch je najkrajšie to balenie, krabica, celý ten švindel a krám okolo toho, ale sety samotné, ako keby ich obhrýzli šťeňatá.

A preto je tento Aston taká prvá lastovička, je sexy, (čo autá z technic nikdy nemôžu byť), prvá lastovička niečoho iného, lebo doteraz čo boli autá v creator expert rade boli väčšinou "kisne" aj keď veľa vás z nich je doteraz nadšených :

Volkswagen Camper Van predstavuje taký povojnový aufšvung pracujúcej robotníckej triedy, ktorej je dopriateho viacej voľného času v dôsledku úspechu odborárskej politiky a pozdvihnutí proletári a nižšia stredná trieda sa začína vyžívať v dovolenkách a výletoch do prírody s lacným benzínom. Ešte v sedemdesiatych rokoch som toto auto pravidelne vídala na cestách v Španielsku, Grécku, Taliansku, Juhoslávii atď, mám na to spomienky, plné campingy ich boli, mladých i starších Nemcov, puntičkársky si vyhradiac prenajatý platz v campe, starostlivo metličkujúci, disciplinovaní a družní navzájom. Na tom nebolo a nie je nič sexy. Či v ňom sedí malomeštiak alebo mládežník hippie - všetko jedno.

Volkswagen Beetle detto. Tiež nič nie je na ňom sexy.

Potom čo tam ešte je? To červené Ferrari. Vyzerá to lacno a sprofanovane ako vyžitá prostitútka pri ceste, naozaj zakopnú o to len zúfalci za lacný peniaz predstavujú si Eden.

Minicooper a London bus , sú to možno dokonalé kópie- v zmysle, že je to podarené a fanúšikovia milujúci gýče, suveníry, a výstavky vo vitrínkach sú spokojní, ale emocionálne sa nedá na to nijako naviazať, nič, nemá to žiadnu pridanú hodnotu, je to verný imitát a to je všetko. Možno je to však i tým, že nie som žiadny nadšenec Albionu, keď vidím London Bus, nič necítim, iba vidím masy turistov a predstavím si londýnsku špinu a smrad.
Minicooper - tiež nič na ňom nie je sexy, chce byť a aj je posh a to je tak všetko, až je to smiešne.

Tento Aston Martin DB5 je definitívne sexy, tak príťažlivý ako Sean Connery v tom čase, je tam cítiť spojitosť, krásne je vystihnutá atmosféra.

mirek

Bez komentáře.

Chairudo

Díky za srovnání, ze předu mi ten model přijde jako něco z terminátora ;D Né že bych to chtěl hanit, jen vnitřní pocit  ;)

Iľl be back.

supermachina

Vam sa paci tento model? Pozerame sa na rovnake fotky?...alebo vy mate ine fotky na obrazovke ako ja? Ved to je uplne skarede auto....za tie peniaze je to sereda

mesje

je to kompletne zbabrany model. obstoji jedine ako no-name auto z bonda so zaujimavymi funkciami, ale vobec nie ako model astona martina - ide o uplne ine auto. Na tych fotkach od mireka je to dobre vidno. Najkritickejsie su tie zakoncenia karoserie vpredu a zadu, ktore vytvaraju na originaly ladne, oble tvary a z lego modelu robia skatulu - tam mali za kazdu cenu spravit postupne zaoblenie vpredu aj vzadu, zhora aj zdola - ved od prednych svetiel po zadne je uplna rovina a zaroven vyska karoserie na urovni svetiel je rovnaka ako v strede pod oknami, pritom na originaly je ten pomer skoro 1:2 !!!  to predsa nemozu takto spravit a vytvara to strasne kraksnovity efekt. A z predu je ten pohlad este zufalsi.
Celu hrozu dotvara dizajn skatule, ktory je cely šedy, nevabny -chapem, model je šedý, ale tak mali potom pozadie spravit veselsie. niekde boli fotky, kde vedla boli ostatne expert auta, a vyzeralo to strasne, akokeby nejaky podpriemerny cinsky plagiator spravil ciernobielu kopiu originalu krabice a tam narval napodobeninu.
Za tento set by mal dostat dizajner rok volna, lebo bud je prepracovany alebo nieco huli, ked toto vypustil. Najviac zbabrany set nielen roka, ale aj desatrocia. O to je to smutnejsie, ze expert auta i 007 su moje oblubene temy.

Villa Legina

Citace od: mesje kdy 19.07.2018, 16:33:54
... obstoji jedine ako no-name auto z bonda so zaujimavymi funkciami, ale vobec nie ako model astona martina ...

A možno si povedali, že práve tak to stačí.  Mne to stačí. Tak či tak pre mňa James Bond skončil v roku 1985, ďalšie pokračovania až do súčasnosti som už nevidela, aj keď viem o nich, nechcem to pozerať. Chcem mať Jamesa Bonda spojeného s "mojimi" hercami, ostatní sú už pre mňa cudzí. Tak asi práve preto mi aj tento set takto stačí. Je to zakonzervované v atmosfére šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov, aj keď auto dizajnovo nie je verná kópia, sú tam iné atribúty. 

Najkritickejsie su tie zakoncenia karoserie vpredu a zadu, ktore vytvaraju na originaly ladne, oble tvary a z lego modelu robia skatulu - tam mali za kazdu cenu spravit postupne zaoblenie vpredu aj vzadu, zhora aj zdola - ved od prednych svetiel po zadne je uplna rovina a zaroven vyska karoserie na urovni svetiel je rovnaka ako v strede pod oknami, pritom na originaly je ten pomer skoro 1:2 !!!  to predsa nemozu takto spravit a vytvara to strasne kraksnovity efekt. A z predu je ten pohlad este zufalsi.

Máš v podstate pravdu, ale nápis Lego a 007 na škatuli to vždy obháji. Súhlasím, že ten pohľad spredu je najviac nie ideálny, ale ja to dokážem tolerovať. Dôležité je, že netrpím a že s tým nemám ideologický a svetonázorový problém  :)

Celu hrozu dotvara dizajn skatule, ktory je cely šedy, nevabny -chapem, model je šedý, ale tak mali potom pozadie spravit veselsie. niekde boli fotky, kde vedla boli ostatne expert auta, a vyzeralo to strasne, akokeby nejaky podpriemerny cinsky plagiator spravil ciernobielu kopiu originalu krabice a tam narval napodobeninu.

S týmto nesúhlasím, je to dobrý dizajn, veď aj napr. na architecture či technicoch dokonca čisto čierne pozadie vyzerá úžasne.