Ideas 2018

Založil papluh, 28.11.2017, 16:24:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

papluh

Takže s minulého ukončeného kola Ideas neprešiel nikto. Týmpádom sa zvyšujú šance toho, že z toho aktuálneho (3 prístavné budovy, Jaguar, ...) by niečo malo prejsť.
https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/ee91ef13-2712-4f0b-82bc-da5a2f9e634d
https://www.youtube.com/watch?v=oOZPnLjakOQ
A podozrivo sa tam vyjadruje o podmienke, že projekt nemôže byť prijatý ak sa kryje s niečím čo je v plánoch produkcie a ani potvrdiť že to bolo vyradené kvoli tomu ... takže ešte sa možno niečo z toho objaví niekde (dva moje tipy - buť bude scéna z SW v nejakom väčšom Cloud City, alebo príde nový raketoplán)

STARHAWK

Sa stavim ze v tom videu povedal nejalu uplnu kravinu co vypipali a ludia mozu spekulovat a odcitat z pier co povedal ak ak sa to aj nekomu podari zisti ze je to nejaka blbost alebo vtipek.

O Cloud City sa spekluluje uz dlhsie, je to nieco ako UCS Falcon, je po tom dostatocny dopyt co sledujem diskusie.

papluh

Na tom videu povedal presne to čo mali na pláne. V prípade, že by tam bolo niečo naozaj nechceli tak je to vecou prerobenia za max 1 deň aj s postprocessom...

Momentálne väčšina fám o Cloud City je založená na tom, že ten najdrahší SW set na 2018 sa v zoznamoch objavil ako číslo setu plus "Star Wars CC", nič iné.

Petronel

Nebude nějaká šance jak tuto pěknou loďku sehnat výhodněji? Např. při nějakém společném nákupu a slevě v LEGO kamenném obchodě, nebo něco takového?
Nebo myslíte že cena lepší nebude.  ;D

Citace od: papluh kdy 10.01.2018, 15:11:16
21313 Ship in a Bottle
962 dielov ( obsahuje 280 transparent round plates  >:D )
US $69.99 - CA $89.99 - DE 69.99€ - UK £69.99 - DK 599.00 DKK
Od 1. Februára

Celková veľkosť  10cm vysoká x 31cm dlhá a 10cm široká
samotná loď 8cm vysoká x 14cm dlhá a 5cm široká

https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/0666289b-0289-4e14-a646-4f422da59a16

juraj

Skús kúpiť teraz, ked je v ponuke aj set k 60. Ročnemu vyročiu. Alebo skus poprosit dakoho kto pojde na ďalší AFOL day.

papluh

V skratke
LEGO Shop/Store - niektoré sa dajú kombinovať, záleží ako dlho bude v predaji, či napr až do vianočných zliav/akcií
- AFOL day - iba vo fyzickom obchode, toto vieš dopredu aj výšku zľavy, jediný risk či bude na sklade
- dobrý bonus k nákupu - ak by si ten bonus chcel, alebo vedel predať, dobrý bonus má hodnotu na sekundárnom trhu aj okolo 20Eur, dá sa aj online
- akcia / výpredaj - nevieš kedy a koľko, najčastejšie -10/15%, občas -30% a možno výpredaj -50%, posledné možnosti budú mať skladovú životnosť asi hodiny ... riskneš to ?

Iné obchody - väčšina Ideas sa už dostáva aj do iných obchodov, bude sa to dať odsledovať ešte skôr ako zmizne z ponuky LEGO shopu a prispôsobiť sa.
Zľava už potom záleží na danom predajcovi. Napr. Yellow Submarine som zohnal na britskom Amazone za cca -40% aj s poštovným. Ale dlho tam nebolo  ;)

LUG - zatiaľ to bolo tak, že LEGO rado posielalo Ideas sety, či už v ročnej podpore alebo teraz v limitovanej na výstavy (momentálne je tam Fishing Store a NASA ženy), je možné že sa potom objaví. Čo sa potom snimi stane, holt záleží na niekom inom  >:D ... aukcie, odmeny, súťaže...

Drobuliatko

Lodku uz mame doma a je skvela! :) Vyslovene sa hodi vedla Fishing storu.

Tomik

Citace od: ThomasMorta kdy 10.01.2018, 17:35:03
Nikde nemohu najít zmínku, jestli nakonec bude obsahovat návod na postavení v lahvi, nebo ne...
Na youtube se objevilo video, jak postavit loď přímo v láhvi - doporučuju shlédnout:

https://www.youtube.com/watch?v=9OawEVPatks
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Petronel

Super! Mají to dobře udělané, povedené.
Ale jinak snad všem již došlo, že postavit loď přímo v láhvi není možné. Kvůli těmto dílkům.

Martins

Ahoj,
Ship in a Bottle je fakt luxusní a mám jí doma, ale stavba jako taková není až tak zábavná (ok) a výsledný dojem z lodi uvnitř je rozpačitý. Říkám si, že si tu loď jednou přestavím na hezčí. Teď jsem se díval na projekt na Ideas a zjistil, že originální loď je mnohem hezčí! Láhev je tam natočená o 45st. a loď tak může být (po uhlopříčce) vyšší a autor toho pěkně využil.

Také si někdo myslí, že tady LEGO původní ideu poněkud degradovalo?

Numido

Citace od: Martins kdy 28.02.2018, 17:04:34
Rozhodně, pro originální loď jsem hlasovala, ale po té po úpravě netoužím. Zajímavé je, že podle původního projektu vyrábí loď v lahvi Lepin (ne že bych jí měla/chtěla), ale je paradoxní, že člověk který hlasoval na Lego Ideas nedostane to, pro co hlasoval od Lega, ale od Číňanů...

Petronel

Ano, původní loď je hezčí. Ale původní láhev je dost divná improvizace. To její rozšíření aby se tam loď vešla je dost nepřirozené a kostrbaté. Takže ve výsledku ten Lego vydaný model mi nepříjde tak špatný. Zkrátka lepší loď do takto velké lahve se asi těžko narve...

Villa Legina

Citace od: Martins kdy 28.02.2018, 17:04:34
...

Viď str. 1, ale nemám chuť sa k tomu vracať v ďalšej debate, aby ma zase Petronel a spol. nekorunoval nejakým  ďalším "milým" prívlastkom.  ;D

papluh

Tak tá loď na Ideas mala podľa autora cca 1,800  dielov čo je dvojnásobok dielov ako oficiálny set. Takmer ľubovolný set bude vyzerať lepšie s dvojnásobkom dielov.

Podstatná otázka, ak by stál ten set dvojnásobok tak by ste si ho kúpili ? (Odhliadnuc od toho, že by aj tak z neho musel zmiznúť kopec techník považovaných za ilegálne pre oficiálne sety.)
Lebo TLG má pocit že asi nie.
A čisto pragmaticky, takáto okrajová téma by sa dostala nad cenovú úroveň všeobecne prijatých setov ako napr Saturn V či Old Fishing Store...

Strider

To není loď, jen zdání lodě. LEGO designér projevil nulový vztah k historickým plachetnicím. To si myslím, že je podstatná chyba, protože pointa lodě v láhvi je právě maximálně detailně vyvedená miniatura lodi - pokud možno věrná nějaké skutečné lodi. U lego stavebnice samozřejmě stačí podobnost k nějakému typu lodě. To se autorovi úžasně povedlo - pěkná řadová loď ze 17./18. století. U oficiálního výtvoru nemá cenu uvažovat, jaký typ lodě byl předlohou - asi nějaké duplo.

BlazejHolen

Pointa "lodě v lahvi" může být to co píšeš ale obávám se že to není pointa lego setu.

Tomik

Furt si tu stěžujete na velikost finální verze lodě v láhvi, tak mrkněte na tohle: ;D

Návod ke stavbě a více info zde

Osobně si myslím, že zmenšení modelu prospělo - nejsem velkým fanouškem megalomanských staveb a už vůbec si nedokážu představit, že bych si je pořídil. Každopádně souhlasím s názorem, že láhev mohla být pootočená od 45° a díky tomu by se do ní vešel i trochu větší model lodi.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

kulich007

Máte prosím někdo představu podle čeho Lego určuje dobu prodeje Ideas setů? Některé zmizí během pár měsíců, jiné se prodávají rok. Je na to nějaký model nebo to je jen čistě dle čísel prodeje? Udělá se určité množství a až se vyprodá, tak konec? Díky za info.

milanv

Tome díky za tip, tohle je suprový model! Já věděl, že se mi budou hnědé lucerničky z lugbulku hodit na něco zajímavého :)
Pán na Žlutém hradě

Pool

Snad to tu už někdo nedával  ::)

http://www.newelementary.com/2018/02/review-lego-ideas-21313-ship-bottle.html

Jinak jsem ji viděl někde ještě i více zmenšenou, než postuje Tomik  ;D. Ale kde, to už si nevzpomenu, měli ji tam hezky vedle sebe ve více těch velikostech. Pokud někdo ví kde, prosím hoďte link.

Ooopko

Súhlasím s Anatyt(om). Ten podstavec fľaše je na celom sete najkrajší, potom samotná fľaša a tá loď by môhla byť veru detailnejšie navrhnutá...

BlazejHolen

papluh

michal84

Už je to na lego shope, plánovaná cena 999Kč ...za 230 dielkov je to nejak hodne nie?

Pool

Citace od: michal84 kdy 22.03.2018, 20:33:18
Už je to na lego shope, plánovaná cena 999Kč ...za 230 dielkov je to nejak hodne nie?

Je, licencované sety jsou drahé  :(.  Ale v přepočtu z Eura to vychází o dost dráž, tak můžeš na to zkusit upozornit Lego a třeba z nich vypadne, že se zase přepsali jako s těmi ženami Nasa  ;D

ramsey1

Nic moc, ani nevím, co to Tron je, díky bohu úspora :)

MLT

Citace od: Pool kdy 23.03.2018, 10:21:10
Citace od: michal84 kdy 22.03.2018, 20:33:18

Je, licencované sety jsou drahé  :(.  Ale v přepočtu z Eura to vychází o dost dráž, tak můžeš na to zkusit upozornit Lego a třeba z nich vypadne, že se zase přepsali jako s těmi ženami Nasa  ;D

Nejen ženy z NASA.
Ale upravena byla i cena u Hulkbustera. Původně byla 3999,- a na "žádost" či "upozornění" to šlo do prodeje nakonec za 3399,-

Villa Legina

Citace od: Pool kdy 23.03.2018, 10:21:10
... Ale v přepočtu z Eura to vychází o dost dráž, tak můžeš na to zkusit upozornit Lego a třeba z nich vypadne, že se zase přepsali ...

Ono to vyzerá, keďže sa tak deje opakovane, že nejde o omyl ale majú na to asi nejaký algoritmus, ktorý takto premrštené ceny v CZK stanovuje, zohľadňujúc asi skúsenosť, že taká cena bude v ČR akceptovaná pre určitých zákazníkov, až kým nedôjde k sťažnostiam, upravia to iba v tom prípade, a dovtedy sa na tom nabalia viac než kalkulujú inde.