Star Wars 2018

Založil Rakeťák, 06.10.2017, 08:00:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Citace od: papluh kdy 05.01.2018, 15:00:27
s Disney-m sa nezahráva  >:D

Najmä ak sú Kostky teraz LUG Tier 2 kde majú "ísť príkladom"  >:D

Zeptal jsem se ústy otazníka co se smí a co ne. Tak snad v tom budeme mít jasno (jestli se teda může aspoň naznačovat).

STARHAWK

Pravda, mi hned netrklo ze Tier 2 musi byt extra vzorny :)

No tak som zvedavy na verdikt, ci sa tu mozeme o tych setoch normalne bavit alebo sa budeme muset bavit o takychto veciach mimo kostiek (EB, reddit a pod)

Inak mi napada ze po fiasku s TLJ sa im momentalne celkom hodi odviest pozornost na iny SW film a taktiez monitoring reakcii na mozne produkty by im mal byt tiez neoficialne vhod.
Ja osobne nekupujem nic z TLJ dokonca ani v 50% zlavach (ten maly raketoplan uz je v zlave a nechal som ho tam), naopak Solo sety su celkom dobre a budu predajne ak ked Solo film bude prepadak, aspon teda pre mna budu min 2 sety urcite uzitocne bez ohladu na kvalitu setov. Taketo stanoviska su podla mna vcelku uzitocne pre marketing :)
I keeeeeed, mozno by som mal hovorit ze SW je pre mna mrtve a uz nic  novej Disney produkcie nebudem kupovat - aby marketing nastavil cenu tych setov dostatocne nizko. Tusim RO a TLJ sety mali rozdielne startovacie ceny, RO sa mi zdali byt lacnejsie a TLJ niektore uplne prestrelene.

Valentin Dobrotivý

No...ony ty CZ ceny vypadají celkem zvláštně. Stačí porovnat s US cenami...

75201 - US cena 39.99, CZ cena 1799
75205 - US cena 39.99, CZ cena 1399
75200 - US cena 29.99, CZ cena 849
75204 - US cena 29.99, CZ cena 1099

papluh

este že sa tu bavilo ako bol odstránený link na foto aj s celým príspevkom ohľadom tých uniklých setov  >:D

ale aby sa nepovedalo že len rýpem, tak píše sa že ten nový falcon má byť za 170 dolárov. Mierny nárast od 75105. TIE má stáť toľko čo FO verzia 75101

papluh

LEGO s Disney-m asi nebudú mať pekný pondelok ráno  >:D
vonku sú hi-res obrázky pre všetky SW sety, nielen Han Solo ale aj Yoda hut a pod
klasik, kto hľadá ten nájde

jo a čo je horšie, niekto už začal predávať Korelských psov na ebay-i

zdá sa že bude nový diel na spodok minifiga reprezentujúci róby s miernym oblúkom vzadu a nie klasický slope ;)

Mr. Cube

Jestli bude stát za to ten film, to zatím netuším, ale ty sety a výběr minifigů vypadají zatím velice pěkně a mají v sobě "must buy" faktor, který mi v TLJ setech i některých setech TFA tak nějak chyběl.

papluh: Ti Corelliánští pejsi by šli použít i jako štěňata k bílým vrrkům z Hobita :)

STARHAWK

Citace od: papluh kdy 07.01.2018, 14:59:14
LEGO s Disney-m asi nebudú mať pekný pondelok ráno  >:D

skor je to naschval, nehane uniknut

po fiasku s TLJ kde im reporty hadzu urcite dost visoke cislo negativnych ohlasov na TLJ tak potrebuju monitorovat nalady ludi a marketing potrebuje zistit ako si moze dovolit nacenit tie sety

Takze musime nadavat na tie sety a hadam to daju v nejakych normalnych startovacich cenach a nie ako TLJ raketoplan za 40 na ktory hadzem bobek aj v 50% za 20e.
Z TLJ som na Force Friday nekupil absolutne ziaden set a po filme uz duplom nechcem ziaden set - uplne skipnem TLJ sety. Ked som to tak zbezne spocital tak to bolo cez 700E za vsetky sety kde je nejaky TLJ obsah.

Vecer sa hadam budem mat cas vyjadrit k Solo setom. Obrazky ulozene :)

Rakeťák

Nejvíc se mi líbí nová stíhačka TIE a Yodovo ubydlí.  :) Ostatní sety slibují kvalitní figy. Určitě je na co se těšit.  ;)

Faire

Hele, kde pořád bereš to fiasko? Jako HC-komunita je rozpolcená, ale prodeje zatím nijak zoufalé nebyly, ne?

STARHAWK

Citace od: Faire kdy 08.01.2018, 12:32:32
Hele, kde pořád bereš to fiasko? Jako HC-komunita je rozpolcená, ale prodeje zatím nijak zoufalé nebyly, ne?

Pre mna osobne je to fiacko ked SW film takto dokaze rozpoltit HC-komunitu. Predaje zatial len v cislach Box Office na listkoch celosvetovo (cinanci im to nezozrali zatial) tak je to zatial hlboko za TFA a to malo byt niekde tesne pod, ved tam bolo tolko otaznikov co mohli uzavret, ludia boli zvedavi na Luka kedze v TFA vpodstate nebol.
Ked sa bavim s ludmi tak je to tiez take pol na pol ze sa im to pacilo/nepacilo.

Bude zaujimave sledovat ci TLJ sety budu leziaky v regaloch alebo nie. Lebo TFA hracky su este aj v 50% akciach sa len pomalicky stracaju z pultov. K ofiko ekonomickym udajom sa ale my bezny smrtelnici asi tak lahko nedostaneme.

A skus juknut na youtube kolko reakcii a velmi serioznych, nie len nastvane vylevy, tam je. U TFA si take nieco nepametam, boli reci ze je to kopia E4 ale ze by to totalne hejtovali ludia tak to si nepametam. Dokonca keby Sola nechali zit (bo jeho sceny boli super) a dali tam nejaku zmysuplnu zbran (galaxy gun) tak by sa mi ten fil aj pacil - mal dost SW feel - predsa len bola to rana na istotu.

Faire

Upřímně řečeno, fanoušci jsou extrémně nevděčná stvoření, takže reakci komunity neberu jako nutně směrodatnou.

Jak jsem psal výše, pro mě směrodatné podcasty (Order 66 a Never Tell Me The Pods) TLJ hodnotily velmi pozitivně. Nepochybuju o tom, že spousta dalších lidí zase negativně...

HY3N4

Citace od: Faire kdy 09.01.2018, 12:00:28
Upřímně řečeno, fanoušci jsou extrémně nevděčná stvoření, takže reakci komunity neberu jako nutně směrodatnou.

Jak jsem psal výše, pro mě směrodatné podcasty (Order 66 a Never Tell Me The Pods) TLJ hodnotily velmi pozitivně. Nepochybuju o tom, že spousta dalších lidí zase negativně...

Možné spoilery

Tak tak, ja som sa teda stretol s ovela horšími ohlasmi na TFA ako na TLJ, TFA bola nuda a šeď, ktorá len spracovala obsah 4ky a v jednoduchom obale to naservírovala ako začiatok novej generácie Star Wars. TLJ sa pre mňa rozhodne nevyrovnal Rogue One, ale pre mňa bol omnoho zaujímavejší a s pár fakt super scénami (Holdo jump bol úžasný, tak isto Luke na konci). Tá velmi rozporuplná scéna cca v polovici sa mi tiež páčila, myslím si, že nikto nečakal že hentak razantne utnú taký podstatný zdroj konšpiračných teórií. A ani Finova trochu od veci linka mi moc nevadila a rád by som odtial videl setík alebo dva. Ale samozrejme sto ludí, sto chutí. Každopádne sme trošku offtopic, takže viac k téme: Solo sety sú pre mňa zatiaľ iba zaujímavé za figy, doslova žiadný z tých setov ma neočaril (okrem TIE fightera, lebo to je proste dobrý dizajn, ale stačí mi bohato jeden).

Inak vie niekto prečo tento Falcon nemá ten klasický "notch" v predku? Veď ten je tam veľmi podstatný na hlavnú funkcionalitu, nie? (dáva sa tam support beam na kontajnery, ktoré preváža, viz. tu http://img.photobucket.com/albums/v643/IanMiddy/DSC00495.jpg)

havlik.jakub666

Citace od: HY3N4 kdy 15.01.2018, 04:01:10

Inak vie niekto prečo tento Falcon nemá ten klasický "notch" v predku? Veď ten je tam veľmi podstatný na hlavnú funkcionalitu, nie? (dáva sa tam support beam na kontajnery, ktoré preváža, viz. tu http://img.photobucket.com/albums/v643/IanMiddy/DSC00495.jpg)

V Solovi by to měla být původní verze Falcona. Ta verze, kterou všichni známe a milujeme, byla Hanem dost upravená.
LEGO forever

HY3N4

Upravená hej, ale stále je základ obyčajná YT-1300, či? A podla wiki tie všetky tiež vyzerali ako Solova verzia (konkrétne YT-1300f [freighter] http://starwars.wikia.com/wiki/YT-1300_light_freighter/Legends).

Na konci je však dodatok, že často sa modifikoval predok lode, takže z toho by vyplývalo, že práve tá kanonicky staršia verzia bola viac modifikovaná. Hádam to nejak osvetlia vo filme. :)

STARHAWK

Citace od: HY3N4 kdy 15.01.2018, 09:54:34
Upravená hej, ale stále je základ obyčajná YT-1300, či? A podla wiki tie všetky tiež vyzerali ako Solova verzia (konkrétne YT-1300f [freighter] http://starwars.wikia.com/wiki/YT-1300_light_freighter/Legends).

Na konci je však dodatok, že často sa modifikoval predok lode, takže z toho by vyplývalo, že práve tá kanonicky staršia verzia bola viac modifikovaná. Hádam to nejak osvetlia vo filme. :)

Z knihy Millennium Falcon Owners Workshop Manual je jedna z modifikacii presne hentak zablendovat predok. Je toi priamo oficialna variacia / modul od CEC.

A tiez zalezi na co ju Lando pouzival a co v tom predku je/naco sluzi.

Tiez potom hlaska "Co si to spravil s mojou lodou" z E5 by davala vecsi zmysel ze ju upravil tak ze je to hned na prvy pohlad vidno.

Mr. Cube

STARHAWK

Yop, to je presne ten obrazok o ktorom hovorim. Takze to je normalna volitelna vybava tej lode.

Jedine co mi je divne je ze z tych obrazkov aj lega modelov to vypada cudne akoby nie len ze bola vyplnena ta medzera, ale ako by to celkovo bolo nejak spicatejsie.
Ved uvidime v trailery, ked sa konecne odvazia ho vydat.

HY3N4

Pecka, ďakujem za informatívne odpovede, hneď som o niečo múdrejší.  ;D

Mr. Cube

Citace od: STARHAWK kdy 15.01.2018, 14:20:05
Yop, to je presne ten obrazok o ktorom hovorim. Takze to je normalna volitelna vybava tej lode.

Jedine co mi je divne je ze z tych obrazkov aj lega modelov to vypada cudne akoby nie len ze bola vyplnena ta medzera, ale ako by to celkovo bolo nejak spicatejsie.
Ved uvidime v trailery, ked sa konecne odvazia ho vydat.

Taky mi to přijde o něco špičatější...no uvidíme ve filmu. Trailer už by být mohl, snad ho nebudou dávat až před filmem na premiéře. :)

Mr. Cube

Možná už jste zaregistrovali...vypadá to, že do nověji vyrobených battle packů 75166 už dávají updatované helmy FO Stormtrooperů z TLJ:

HY3N4

Celkom zaujímavý hint na UCS Cloud City sa objavil v LEGO Ideas videu. https://youtu.be/OMFHSArq3qg?t=6m20s
Hype? :)

Rakeťák

papluh

MF má odnímateľný predok a zdá sa že ten má vlastný motor

bubák

HY3N4

Takže hádam film vysvetlí, čo ten predok robí. :) Inak pri close-upe Chewbaccy som vyprskol smiechom, to nikto v priebehu designovania nepovedal, že to vyzerá strašne? :D

havlik.jakub666

LEGO forever

MLT

papluh

to video má komplet starý UCS Y-wing
fámy boli už dávno, v poslednom čase sa objavili aj obrázky minifiga pilota a droida, ktoré jednoznačne odkazovali na Gold one (typ droida a potisk helmy)

fotka z Poľského je nový - nové číslo, dizajn krabice ako nový UCS MF, iné diely použité (boky kabíny, oba konce motorov a pod)

Rakeťák

Jsem zvědavý, jestli se "staronový" set potvrdí. Líbí se mi vizuální styl balení, který přišel s novým Falconem. Působí prémiovým dojmem, vrací se "ke kořenům" prvních UCS setů. Co se týče samotné stavebnice, jsem rád, že Lego znovu vydává své starší sety. Právě Y-Wing je příkladem toho, kdy původní set je pro mnoho z nás téměř nesehnatelný. Navíc, od doby vydání původní verze přibylo spoustu nových prvků a stavebních technik, které by mohly zážitek ze stavění posunout zase o kousek dál... Vůbec největší radost by mi udělal ISD, za nový Y-Wing budu ale taky rád.  8)

papluh

Ak sa má veriť tomu čo sa píše na internete  >:D tak sa jedná o poľský LEGO Certified Store. Dostali to akurát ten deň a skúsenejší predajca odcestoval na Veľkú Noc domov, mal len nechať neurčité poznámky ako "dokladať UCS sety na poličky". Tak nejaký nováčik to zobral doslovne  >:D Ževraj sa aj 2 kusy predali kým to stiahli, nechápem prečo to nevedia blokovať na kase.

Samozrejme že mali nepríjemný hovor z TLG, ale tak si ho zaslúžia  >:D
V poslednom čase to je po Hulkbusterovi už druhý leak z takýchto certifikovaných obchodov...

Hacislav

Citace od: Mr. Cube kdy 19.01.2018, 08:08:11
Možná už jste zaregistrovali...vypadá to, že do nověji vyrobených battle packů 75166 už dávají updatované helmy FO Stormtrooperů z TLJ:

Nešlo by udělat lepší porovnávací fotku těch helem. Idealně z více úhlů.
BL tyto dvě helmy nerozlišuje, jestli se nepletu.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest