Ideas 2018

Založil papluh, 28.11.2017, 16:24:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

papluh

BlazejHolen

Na Reeditu se objevil první obrázek k novému setu "Ship in a bottle"... vypadá to moc pěkně a krom jiného přináší řadu užitečných dílků + nějaké nové potisky (2x2 round tile pečeť, 2x4 tile s názvem lodi "Leviathan").. Co mě překvapilo je že, v lahvi skutečně nechali jako podklad (vodu) řadu 1x1 round plates v trans blue (light?) barvě... podle obrázku to vypadá tak na 200-300 kousků...

https://www.reddit.com/r/lego/comments/7mc9ey/lego_ship_in_a_bottle_revealed/

Drobuliatko

Waaaau! :D  Impozantne! :O

Pool

Za mě je to spíš propadák, že od originální předlohy to je na míle vzdálené >:(. Ten původní model byl pecka, tohle je už jen jeho velmi slabý odvar. Nevypadá to jako špatně, ale už to je těžká minimalizace.

Anatyt

Suhlas! Oproti originálu až prehnaná minimalizácia! A ešte sa budú pri prezentácii tváriť, aký super set nám zasa dali.

LukaMull

Po dvou velmi poveených setech (Saturn a Fishing Store) je to teď slabší... Women of NASA radši nekomentuju, a tohle je opravdu slabé proti původnímu návrhu...

milanv

Já v tom vidím dvě pozitivní věci (kromě těch negativních): zaprvé v této menší versi je mnohem hezčí ta lahev samotná. Nemyslím ani tak kvůli obdivování lahve, ale kvůli tomu, že je průhlednější. To byla velká chyba původního modelu, nebyla loď dobře vidět. Z některých směrů vlastně vůbec. Ano, ještě lepší by bylo (a tajně jsem v to doufal), kdyby TLG raději vydalo nově některé potřebné díly v Trans Clear, ale to byla nevelká šance... Takže chápu, že z existujících dílů je tohle dobrá volba.

No a druhá pozitivní věc je, že ta loď samotná je tak maličká (žádný set o velikosti Saturn V nebo domu pro Ghostbusters), že fakt není problém si ji postavit doma. Naopak to považuju za velikou zábavu na tu její stavbu přijít jen podle fotek na Ideas. Už se těším, až si na to najdu čas. No a pak druhá, větší, výzva bude postavit podobně propracovanou loďku, ale ve velikosti, aby se vešla do té nové lahve!

EDIT: Mimochodem, proč ne? Když mohla svého času být na Eurobricks soutěž o nejhezčí interiér pro první modulární domy (které ho ještě neměly od TLG), proč bychom my nemohli uspořádat soutěž o nejhezčí loď do nové lahve?? Popravdě, mně to přijde jako tak dobrý nápad, že přemýšlím, že bych ji fakt uspořádal a otevřel i stavitelům z jiných LUGů a hájů.
Pán na Žlutém hradě

Villa Legina

Citace od: Pool kdy 27.12.2017, 11:52:24
Za mě je to spíš propadák, že od originální předlohy to je na míle vzdálené ... tohle je už jen jeho velmi slabý odvar. ... už to je těžká minimalizace.

Citace od: Anatyt kdy 27.12.2017, 11:59:52
Suhlas! Oproti originálu až prehnaná minimalizácia! A ešte sa budú pri prezentácii tváriť, aký super set nám zasa dali.

Nesúhlasím. To nie je žiadna minimalizácia pôvodného návrhu. To je jeho deštrukcia. Výsledok je: odpad. Mimochodom názov Leviathan mi pripadá tak nejak podozrivý, viaczmyselný.

BlazejHolen

Tady začíná být odpadem skoro všechno co Lego vydává :) Buď je kvalita (a ta je dost subjektivní a vícerozměrná) fakt dole, nebo je tu řada frustrovaných lidí kteří jsou na TLG nas*aní z principu (nevím jakého a je mi to jedno, protože to skončí u politiky, genderu, nebo jiného flame off topicu).

Nebo jsou v tom ještě hlubší aspekty, které se mi nepodařilo rozklíčovat...

Setík je to hezký (malý či velký) a nejvíc mě na tom baví ten nápad a to že se dočkal nějaké formy ofiko realizace. Za to palec nahoru!

Petronel

Citace od: BlazejHolen kdy 28.12.2017, 17:15:04
Tady začíná být odpadem skoro všechno co Lego vydává :) Buď je kvalita (a ta je dost subjektivní a vícerozměrná) fakt dole, nebo je tu řada frustrovaných lidí kteří jsou na TLG nas*aní z principu (nevím jakého a je mi to jedno, protože to skončí u politiky, genderu, nebo jiného flame off topicu).

Nebo jsou v tom ještě hlubší aspekty, které se mi nepodařilo rozklíčovat...

Setík je to hezký (malý či velký) a nejvíc mě na tom baví ten nápad a to že se dočkal nějaké formy ofiko realizace. Za to palec nahoru!
Ta druhá možnost je správná. A ti lidé mají zde i svou královnu!

Já se na set už moc těšim.

ramsey1

Souhlasím, ano je to subjektivní, ale z mého pohledu byl rok 2017 plný fantastických setů - Saturn V, Ninjago City, Assembly Square, Destiny's Bounty, Old Fishing Store,... a dalo by se pokračovat. Nejsilnější rok pro mě od doby, co Lego znovu sbírám.

Také se přikláním u některých jednoduše k frustraci už z principu, člověk nemusí vyhořet jen v práci, jde to i u koníčku... Doporučuji zabalit krabice s Legem na půdu a za pár let se uvidí, ale neprodávat! :)

Ship in a Bottle se mi libí, ale při sbírání dodržuji pravidlo, že set musí mít v první řade minifigy (nebo nanofigy) :)

papluh

no toto kolo celkom chudobné
https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/eb30a864-2ad5-46d9-804b-121383e684df

3 zo 7 sú od jedného človeka a ešte k tomu je to pokračovanie série už existujúceho Ideas setu (pravidlá!), som zvedavý ako sa stým vysporiadajú
Jedno je relativne nudný domček
Ďalšie je nejaká minoritná vec  >:D
Mechanická kniha je fajn, ale či to bude fungovať .. aj keď je to od JK
No a potom Jaguar ... to by bola ďalšia licencia aj keď Indovia by si môhli povedať, že sa chcú zaradiť do kruhu značiek s LEGO licenciou ;)

klubo

osobně bych bral jeden z těch "přímořských" domků

ten žlutej domek.. no to muselo těch 10tis. naklikat snad přes nějakej robot, tomu nerozumim, na ideasu je 1000 hezčích moců který by si to zasloužili určitě víc... nebo to je nějaká recese

Ravenhorn

Taky se mě líbí jeden z těch domků, asi nejvíce ten s tou lodí, pak ten moderní a třetí maják, protože ten je podobný rybářskému domu.
Castle, Pirates a Star Wars.

Anatyt

RuPaul by mohol porejsť. Homosexuáli ešte nemajú svoj set.

Petronel

Knížka je zajímavý nápad.
Ten žlutý dům je opravdu příšerný a souhlas s tím co píše klubo. ;)
A ty 3 další domky jsou všechny dost podobné a připadají mi minimálně z části jako vykrádačka aktuálního "Old fishing store".
Ale ta hospůdka s lodí má aspoň nějaké pěkné prvky.

milanv

Knížka je od JK Brickworks (ve spolupráci s tím mladým klukem) a už o ní vím dlouho - rozhodně bych se nebál, že nebude fungovat, jak píše papluh. Naopak koukněte v jejím projektu na položku "Updates" - tam jsou videa s dalšími vnitřky. Pirátský je pěkný (ten má i vlastní desky), steam-punk se mi líbí asi nejvíc, ale i ten halloweenský je pěkný.

Ten žlutý dům je podle nějakého filmu, takže dostal hlasy od fanoušků toho filmu. Možná ho v TLG předesignují, aby vypadal aspoň trochu konkurenceschopně :)

Minoritní set snad raději ani nekomentuju. Dodám k tomu jen prosbu: prosím vás, do rozhodnutí tohoto kola Ideas neposílejte do TLG žádné stížnosti na Women of NASA - nebo v rámci "vyvážení" rozhodnou pro tuhle hrůzu :)
Pán na Žlutém hradě

klubo

Citace od: Petronel kdy 08.01.2018, 19:08:32
...
A ty 3 další domky jsou všechny dost podobné a připadají mi minimálně z části jako vykrádačka aktuálního "Old fishing store".
...
spíš pokračování série než vykrádačka, je to od stejného autora...

Villa Legina

Citace od: Petronel kdy 08.01.2018, 19:08:32
Knížka je zajímavý nápad.
Ten žlutý dům je opravdu příšerný a souhlas s tím co píše klubo. ;)
Ale ta hospůdka s lodí má aspoň nějaké pěkné prvky.

Zaujímavé, mne pripadá knižka nezaujímavá.

Žltý dom je pekný, veľmi estetický, v duchu aktuálnej modernej architektúry, veľmi príjemný pohľad na dom, strechu i okná - farebná kombinácia aj proporcie sú fajn, iba ten fundament nie je celkom dokonalý LBG farba a Y Fences sa mi tam moc nehodia, ale dalo by sa to snáď upraviť nejak inak.

Lighthouse a Boathouse sú klasicky pekné. Lighthouse zaujmú ihneď farby - evokuje to skutočne drevenú stavbu, tak ako súčasný Fishing Store, ale toto tu je ešte o niečo fajnovejšie - také americké, síce akože obšúchané ale stále romantické v štýle BH90210... No a Boathouse je originálny avšak je aj pekne šmrncnutý do štýlu už existujúceho Parisienne Restaurant.

Aj Jaguar sa mi veľmi páči.

papluh

21313 Ship in a Bottle
962 dielov ( obsahuje 280 transparent round plates  >:D )
US $69.99 - CA $89.99 - DE 69.99€ - UK £69.99 - DK 599.00 DKK
Od 1. Februára

Celková veľkosť  10cm vysoká x 31cm dlhá a 10cm široká
samotná loď 8cm vysoká x 14cm dlhá a 5cm široká

https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/0666289b-0289-4e14-a646-4f422da59a16

ThomasMorta

Citace od: papluh kdy 10.01.2018, 15:11:16
21313 Ship in a Bottle
962 dielov ( obsahuje 280 transparent round plates  >:D )
US $69.99 - CA $89.99 - DE 69.99€ - UK £69.99 - DK 599.00 DKK
Od 1. Februára

Celková veľkosť  10cm vysoká x 31cm dlhá a 10cm široká
samotná loď 8cm vysoká x 14cm dlhá a 5cm široká

Nikde nemohu najít zmínku, jestli nakonec bude obsahovat návod na postavení v lahvi, nebo ne...
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Petronel

Citace od: ThomasMorta kdy 10.01.2018, 17:35:03
Nikde nemohu najít zmínku, jestli nakonec bude obsahovat návod na postavení v lahvi, nebo ne...

Velmi o tom pochybuju. Psal jsem to už v tématu Ideas 2017.
Protože dle mých zkušeností jdou dílky hodně špatně spojovat pomocí nějaké takové pomůcky, Lego je přecijen takové "festové".
Neumím si to představit jak by se to skládalo.

edit: a na 100% ne. Stačí se zamyslet, vždyť to hrdlo ani není průchozí, ta velká rohová zaoblená skla zakryjou cípy celý vstup přes hrdlo. Takže smola. S legem by stejně opravdu nejdou takové věci. To se nelepí, ale velmi hrubě secvakává.

Petronel

Jinak loďka si myslím, že se povedla. Celkem bych ji bral a v únoru mám narozeniny.  :D

Akorát na ten počet dílků a vzhledem k tomu, že z toho skoro 300ks je to průhledné modré smetí se mi zdá cena nějaká přemrštěná. Nebo ne?

Tomik

Model je to opravdu pěkný a na poličce určitě zaujme nejednoho návštěvníka. Co se týká ceny, tak ta mi přijde také docela vysoká, ale přiznám se, že po shlédnutí německé ceny na bricksetu jsem čekal, že bude ještě o 200,- Kč vyšší...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

ramsey1

Set moc hezký a kupodivu bez vysokohorské CZ přirážky, prakticky přesně dle přepočtu kurzu 70 EUR ceny v Německu.

MLT

Citace od: ramsey1 kdy 10.01.2018, 20:58:49
Set moc hezký a kupodivu bez vysokohorské CZ přirážky, prakticky přesně dle přepočtu kurzu 70 EUR ceny v Německu.

JJ, cenu jsem přepočítával také, zda zase "neulétla".
Jinak v UK a Dánsku to vychází na cca 2100 Kč

Drobuliatko

Tak to je luxusny model! :O

ThomasMorta

Co se týká sestavení skrz lahev - kdysi mi někdo vysvětloval, že kouzlo stavění lodí v lahvi je to, že si většinu detailů postavíte venku, uděláte jakési rozkládací zařízení ala dětské leporelo a pak tam vložíte polotovar a jenom rozvinete stěžně a doděláte detaily... Myslím, že to by se s použitím kloubových dílku a šikovně zvolených klipových spojů dalo realizovat, i když by to chtělo fakt precizní vymyšlení konstrukce...

Jako jo, ta stavebnice se mi hrozně líbí... Ale přijde mi, že lodě v lahvi zbyla lahev s lodí - jakkoli je vidět skvělá designerská práce, tak výsledný výrobek totálně změnil původní myšlenku setu a přijde mi, že tím trochu popřeli to, co od IDEAS chtějí - nové nápady, co udělat se stavebnicí...
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Pool

Loď v láhvi jsem stavil a je to jak píše ThomasMorta, všechno se postaví venku, do láhve se to vsune a zvednou stěžně. Přes hrdlo se samozřejmě nic nestaví  :).
Ale 2000 Kč za 962 či spíš jen 682 dílků, je na set co nemá licenci ani panáčky pěkná zlodějna  >:(. Nemluvě o tom, že koncept původního originální nápadu převedli na mikro model. Je hezký, ale jinak těžké zklamání  :'(

otaznik

Citace od: Pool kdy 11.01.2018, 10:23:24

Ale 2000 Kč za 962 či spíš jen 682 dílků,
Cena je 1799 Kč, což mi přijde relativně odpovídající.
Původní vzor se mi líbil více, ale do tohohle setu asi půjdu. Docela hezký doplněk interiéru.  ;)