Technic

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Legman

Citace od: Stimpi kdy 23.11.2017, 20:53:26
trochu jak dunovka z "Jestli se rozzlobíme budeme zlí" ;) je super
Červená so žltou strechou! :D
Keď si ju kúpiš skúsiť ju postaviť v tejto kombinácii ;-)
Dobre pridávam sem aj fotky buggyny  :)  ;)

Tomik

Na Youtube je už první recenze závodní jachty:
https://www.youtube.com/watch?v=oaD28o8W2Q4

Musím říct, že mě celkem potěšilo, jak přesně se mi podařilo z fotek sestavit hlavní model. Dvě menší chyby jsem udělal v uchycení větší plachty a způsobu zajištění sešikmených boků přídi.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

supermachina

Citace od: Tomik kdy 30.11.2017, 20:17:21
Na Youtube je už první recenze závodní jachty:
https://www.youtube.com/watch?v=oaD28o8W2Q4

Musím říct, že mě celkem potěšilo, jak přesně se mi podařilo z fotek sestavit hlavní model. Dvě menší chyby jsem udělal v uchycení větší plachty a způsobu zajištění sešikmených boků přídi.
Ja mam taky pocit z tej lodi ako keby im uz dochadzali napady...tak sa uz chytaju hocicoho... to naozaj nie je  nieco ine co by uz dali do TECHNICu?

supermachina

Citace od: papluh kdy 23.11.2017, 00:00:05
Mack
2595 dielov
83 cm dĺžka,  22-27 výška a 15-18cm šírka  (podľa polohy ramien)
nový diel - ornament buldoga na kapotu, logo by malo byť potlačené
ramená na kontajner sú synchronizované

Cena v Nemecku má byť 149,99 Eur (ako to relatívne často býva u Technic, tak ten trh máva výhodnejšie ceny)
Super set ...dufam, ze nebude mat chyby ako to maju najvacsie sety TECHNIC vo zvyku posledne roky

Anatyt

Lepin ti to isti...

Brickuška

Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 09:14:30
Ja mam taky pocit z tej lodi ako keby im uz dochadzali napady...tak sa uz chytaju hocicoho... to naozaj nie je  nieco ine co by uz dali do TECHNICu?

Jenom tak pro info - komu jsem u nás (takže "obyčejným" lidem + afolům, všech kategorií majetnosti) zrovna tenhle set ukázala, tak z něj byl maximálně nadšen, takže Lego "asi" ví co dělá ;)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

otaznik

Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 09:18:31

Super set ...dufam, ze nebude mat chyby ako to maju najvacsie sety TECHNIC vo zvyku posledne roky
Co konkrétně máš na mysli? Mně napadá jen porsche se svojí převodovkou a bagr 8043 se slabými linear actuatory. Možná ještě Unimog 8110 trošku hůř zatáčel.

supermachina

Citace od: Anatyt kdy 01.12.2017, 09:26:44
Lepin ti to isti...
A ja ta lubim

supermachina

Citace od: otaznik kdy 01.12.2017, 17:09:03
Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 09:18:31

Co konkrétně máš na mysli? Mně napadá jen porsche se svojí převodovkou a bagr 8043 se slabými linear actuatory. Možná ještě Unimog 8110 trošku hůř zatáčel.

A to nestaci?

otaznik

Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 18:48:14
Citace

A to nestaci?
Jak se to vezme. Ty jsi to ale podal tak, jakoby chybu nebo nějaký nedodělek obsahoval každý větší Technic set.

supermachina

Citace od: otaznik kdy 02.12.2017, 17:39:54
Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 18:48:14
Citace

A to nestaci?
Jak se to vezme. Ty jsi to ale podal tak, jakoby chybu nebo nějaký nedodělek obsahoval každý větší Technic set.

Tak som sa zle vyjadril....ale podstata je v tom, ze to bude pekny set...z mojho pohladu, nakolko sa s modelmi nehram len ich dam do vitriny, sa mi pacia sety ktore nemusia mat ziadne zavratne funkcie ci PF motory....ale nech dobre vyzeraju...ako porsche

papluh

Krátke videá pre Mack (aj s funkciami smetiarov) a Rally auto (aj B -model)
https://www.youtube.com/watch?v=nu_eudb8eGE
https://www.youtube.com/watch?v=hju-ludPvCk

Technicman

42077 vypadá super, ale ta cena je snad špatný vtip?! >:(

tomaslambo

Co se ti na té ceně nezdá? Mám takový pocit, že toto už je naprosto běžná cena pro set tohoto ražení. Ještě můžeme být rádi, že na to nedali nějaká licence. S pár úpravami by to mohla být pěkná Lancia Delta v barvách Martini Racing za věru lidových 4999,- :D

Vzhledem k tomu, že mi z letošní Technic nabídky, až na 42065, nic nepadlo do oka, tak 42077 si pořídím jako takový opožděný dárek ještě k těmto vánocům :D

Technicman

za 1005 ks kostiček bez 1 koruny 3000?! bez PF?!

otaznik

Mně taky přijde cena za 42077 (3000 Kč za 1000 dílů) až příliš vysoká. Jedna z nejhorších cen za díl u Technic setů bez PF prvků za posledních několik let.

tomaslambo

Jen aby jsme si rozuměli: neobhajuji tu přemrštěnou cenu. Plnou katalogovku za to určitě nehodlám dát.

sohibil

Citace od: supermachina kdy 01.12.2017, 09:14:30
Podľa teba tým, že vymyslia niečo nové, im už dochádzajú nápady? To je teda logika ako prasa.

Citace od: milanv kdy 30.10.2017, 20:25:44
Edit: tady to bylo....  parní stroj, magnetofon, spřádací stroj na 3 barevné "lano", rc bobika, frézu/soustruh, tkalcovský stav, animované postavy/zvířata... Z vozidel kombajn, lakatoš (a jeho moderní bratříček, Harvester), další stroje za/před traktor (obraceče, sázecí stroje...), lunární/marťanské vozidlo s funkcemi...
Nápadů bylo hodně.
Aspoň niekto mi je priaznivejšie naklonený aj keď pre TLC asi nejaké domáce elektrospotrebiče nie sú moc atraktívne. Ale prečo nie. Keď mohol Tomik spraviť robota na vkladanie náplní do kávovaru...

No a ten lesožrút by tiež bol dobrá pecka s plno zaujímavými funkciami.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Bubla

Zdravím sem tu nový,  trožku mě zarazilo že kompletně mizí sety s pneumatický řízením? A ještě drobná otázka co znamená skratka AFOL?
Přišel jsem, viděl jsem, postavil jsem...
Julius Bubla...

tomaslambo

Pneumatický systém je na příští rok ještě zastoupen 42053 Volvo EW160E z druhé poloviny minulého roku. Není běžné aby bylo v prodeji více jak jeden set s tímto systémem v jednom roce.
AFOL znamená dospělý uživatel Lega

Bubla

https://shop.lego.com/cs-CZ/Volvo-EW-160E-42053
Právě to Volvo je na tenhle rok už vyřazeno.
Julius Bubla...

otaznik

Citace od: Bubla kdy 16.12.2017, 21:00:19
Zdravím sem tu nový,  trožku mě zarazilo že kompletně mizí sety s pneumatický řízením? A ještě drobná otázka co znamená skratka AFOL?

papluh

Stavba a mini recenzia Mack-u. Zaujímavé že sa tam do kabíny zmestí technic fig...
http://www.youtube.com/watch?v=sE0lMNG4emY

Bubla

A ví už nėkdo na kolik ten Mack příjde?
Julius Bubla...

otaznik

Citace od: papluh kdy 19.12.2017, 16:27:21
Stavba a mini recenzia Mack-u. Zaujímavé že sa tam do kabíny zmestí technic fig...
http://www.youtube.com/watch?v=sE0lMNG4emY
Očekával jsem větší stabilitu návěsu při sundavání kontejneru. Ale jako model nevypadá ten tahač špatně, vtipné jsou ty písty (válce) v motoru.

Technicman

Už ho má (42078) v nabídce pár obchodů dop. cena 4499Kč?!

sohibil

Dobre, idem sa obuť do Macka:

Sadnú mi tie predné kolesá (to mali urobiť už skôr na iných modeloch) ale inak mi v porovnaní s veľkosťou ťahača prídu jeho kolesá dosť malé. Medzera medzi kontajnerom a kabínou pôsobí ako päsť na oko. Taktiež sa mi zná, že ten náves je pod váhou kontajnera akýsi prehnutý. Ak sa mi to len zdá, tak prepáčte. No a ten nárazník nemusel byť až taký hrubý/dlhý.

Keď pominiem tieto detaily, tak je design vcelku zdarilý a naviac sa tam objavilo aj zopár studov. Skryť ovládanie predných kolies za kabínu je geniálny nápad - nič zbytočne netrčí.

B model mi príde v porovnaní s A-čkom dosť chudobný ale dávam mu malé + pre podobu s Ore Truckom z prvého Red Alertu :D

Edit: teraz som si všimol tej sošky psa na predku - vtipné :)
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

xjankox

2 sohibil : s kolesami súhlasím, tiež sa zdajú malé, ale viac extrémne mi to prišlo pri Arocse, aj keď po poskladaní je to pekný set, ale tiež som zvažoval jeho kúpu práve kôli kolesám. Presne tú obrovskú medzeru na prívese som si všimol aj ja, tiež mi to príde ako nehorázne plytvanie priestorom, ale my tu v Európe sme zvyknutí asi na iné ťahače, po googlení som  si však našiel aj tie americké trucky presne s tým mechanizmom ( dačo som našiel dokonca naše z čias socíku) , a pravda je, že ozaj celý ten priestor nad ťahačom je voľný. Viď napríklad tu : https://www.youtube.com/watch?v=MIz56gZZjiU . Stále si myslím, že Mack je pekný model, ktorý nezahambí nijakú vitrínku a pôjdem doň. Ešte edit, ak si kuknem to video z YT, tie liftery sa zrejme dajú nejak posúvať po korbe a dá sa vziať aj raz tak dlhý kontajner. Ešte k stabilite Lego modelu, zdá sa, že je to slabé, ale ako vidíme vo videu od RacingBrick, ak sa to správne ovláda a nevzniká tam veľká páka, dá sa to zložiť v pohode aj so záťažou. Ale tieto otázky hrateľnosti mňa osobne netrápia, ja to len postavím, modely s pf iba vyskúšam a vystavím (časom :D ).
Ďakujem

stricekfido

Ani jsme nepostavili 1h sety a už zde máme fotky nových 2h setů.

Za mě se rozhodně těším na ještěrku, vypadá to na nová větší kola, ten pokus o Volvo budoucnosti, taky nevypadá zle, opět něco jiného.

Celkově chválím kombinaci barev, konečně zase červená a žlutá...
Fotky jsou ale dost nekvalitní takže na nové díly si ještě počkáme.

papluh

Len dodám že sa jedná o katalógové preliminary obrázky.

4 sety, od najmenšieho čísla
- vysokozdvižný vozík aka ještěrka, narozdiel of 8416 sa jedná o taký ten väčší exteriérový ako napr na kontajnery
- lesný traktor - harvester 4 nápravy, kĺbový a s natáčaním prvej nápravy, označenie PF aj Pneumatic V2. Je to taký menši kompaktný typ,  rameno je nad kabínou (ako UNC) a má orezávač kmeňov,
- Volvo autonómny nakladač budúcnosti, kolesá z Claas-u, lyžica z 350F, nemá kabínu ale nejakého drona (celkom zaujímavé scifi, vyzerá trochu ako nejaký hmyz na kolesách  >:D)
- terénny žeriav na podvozku, niečo ako toto, vyzerá to byť dosť veľké, rameno cez 50 pin holes odhadom, kolesá ako na 350F, PF motor, paneláková bunka ako náklad  >:D