Creator

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

xjankox

Nevšimol som si, ale bolo to už aj pri tom výročnom poslednom modulari. To hodnotím celkom pozitívne.
Ďakujem

BlazejHolen

Prezentační video https://www.youtube.com/watch?v=C9YgzRlUsCk kde je vysvětlen i důvod proč došlo k nahrazení klasických obličejů novými.

Jinak set navrhl a vytvořil Mark Psiaki, autor nového kolotoče a VW Beetle :)

xjankox

Aha, no mne osobne by nikdy nenapadlo, že ostatok minifiga je detailný a tvár je klasická a že to k tomu nepasuje :D . Mohli aspoň spraviť dvojité tváre už keď, no ale čo už. Je to nejaké zdôvodnenie, má to aj isté rácio, ale ako vravím, takto som sa na to nikdy nedíval :D .
Ďakujem

papluh

no ... ak to nieje fake, tak húsenková dráha príde v regulérnej Creator téme, bude 3v1 a mať pirátsku tématiku  ;)

"každý gramotný člověk během pár minut najde" ... na reddite  >:D

BlazejHolen

Jojo, už na internetech koluje leaknutý preliminary obrázek... není to úplně ono, doufal jsem trochu v dráhu ve stylu Creator Expert - Kolotoč, Ferris Wheel, a pod. Ale pirátská tématika potěšila, zvlášť pevnost kterou se projéždí a která je ve stylu (hoodně vzdáleném) "Eldorado Fortress".

Nové dílky kolejnic jsou v univerzální "light bley" , celkově to vypadá na 8 - 10 kusů kolejnic (různé druhy), set není motorizován, a asi není ani motorizace zamýšlená... tak třeba ještě bude "velký sourozenec" z Expertů... :)

Anatyt

Citace od: BlazejHolen kdy 28.12.2017, 11:36:35
tak třeba ještě bude "velký sourozenec" z Expertů... :)

Zabudni!

BlazejHolen

1) Nebyl bych tak definitivní, pokud nemáš tiskovku od TLG nebo nějakého hodnověrného insidera tak jen spekuluješ,

2) fairground série jde mimo mě takže mi to je v konečném důsledku celkem buřt, dobře se mi na to ale kouká :)

BlazejHolen

Tak je venku designérské video k "Jídelně". Docela mě zklamal ten nový formát videí (poprvé tuším u "Joker´s Manor") pvíc mluví designéři o sobě než o produktu samotném, a upřímně ani jej pořádně neukazují. To co bylo zajímavé na těchto krátkých shotech je pryč, a místo toho hromada řečí snad motivujících k práci pro Lego nebo k vlastní tvorbě (?) Těžko říct, ale zrovna u modulárů to zamrzí, bavilo mě jak Jaime vždy nadšeně prezentoval nový modulár, i ta Astrid byla docela zajímavá...s tím je teď asi konec.

Názory?

Odkaz na video zde: https://www.youtube.com/watch?v=FqEPmouoziA

Anatyt

Názory? S Legom to ide do sračiek po každej stránke. ;D Teraz si to nepriamo potvrdil aj ty a vyvratil svoje tvrdenia v tomto príspevku. ;D
Inak súhlas - hanba tomu Psiakimu, či ako sa volá. Presne ako píšeš - narcisticky rozpráva len o sebe a o sete veľmi málo.

roko86

Citace od: Anatyt kdy 28.12.2017, 18:15:35
Názory? S Legom to ide do sračiek po každej stránke. ;D Teraz si to nepriamo potvrdil aj ty a vyvratil svoje tvrdenia v tomto príspevku. ;D
Inak súhlas - hanba tomu Psiakimu, či ako sa volá. Presne ako píšeš - narcisticky rozpráva len o sebe a o sete veľmi málo.

Tak proč to kupuješ,nebo proč jsi na kostkách když to de s......k?????

BlazejHolen

Nevyvrátil jsem nic :) Zatímco u Ideas vlákna se (opět) řeší zklamání z nějakého setu - tady v tom případě konkrétně z převedeného nápadu do ofiko setu, tak v tom co píšu v tomto vlákně se mi jedná o kvalitu videí a vůbec prezentace. Set jako takový beru jako velice podařený a pokročilý kousek (neřeším to že je to jídelna, fitko a nahrávací studio, ani fakt že by byla třeba více např. škola, nebo policejní stanice, nebo ten hotel o kterým M.P. mluvil ve videu).

Videa jsem vždy bral jako prima věc kde se prezetnuje postavený set, ukazují se zajímavé detaily, přičemž z toho vždy bylo cítit nadšení samotného designéra... Tady je vidět stavba jen z rychlíků a ještě ne pořádně, a celý čas si krade Mark s kolegou kde žvatlají o tom co je dobré udělat proto aby se divák mohl stát "pravým" designérem. Mě je jedno jestli má Mark bakaláře z informatiky či matematiky a jestli mu pomáhá když mu kolega schovává kousky stavby ze stolu, mě zajímá jak vypadá set, a co mi k tomu řekne ten kdo ho tvořil. A to se tady nestalo. Opět. Jestli to má nějakou hlubší souvislost s dalšími aspekty, jako např. toliko kritizovaná kvalita - to nevím. Já jedu sety které se mi líbí, a o nich pak diskutuji, pokud je chuť, a tam jsem spokojen. U setů a témat která mě míjejí nic moc neřeším. Pravda ale je že v obecném měřítku je znát že Lego nasadilo notu kdy jede na komerci, a výhradně jen na ní, za ničím dalším. Dělá jen to co zaručuje prodejnost, a dělá to až moc okatě a to je škoda.

Jezevec

Jako asi takto - to nebylo designer video, to byl spíš vtipně/trapně pojatý pseudo-medailonek autora. Na předešlých videích o jiných modulárech se mně vždycky líbilo, jak tam měl designér tu stavbu před sebou na stole, když o ní mluvil. Většinou ji rozložil na jednotlivá podlaží nebo ukazoval nějaké své návrhy, co nakonec neprošly. Třeba namátkou bylo super v prezentaci Disney castle, jak autor ukázal několik prototypů věže a nakonec krásně vysvětlil, jakým způsobem dospěl k finálnímu modelu. Tady nic takového, buď tam sedí před černým plátnem nebo vykládají s kolegou funny historky z práce. Jestli tohle je nový typ designer videí a v tomto formátu to bude i dál, pak to nemá cenu sledovat. Protože suma sumárum tam ten produkt skoro ani neukázali a ani jsem se o něm nic nedozvěděl.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Villa Legina

Náhodou cítim zadosťučinenie, že nie som jediná, komu idú takíto a podobní ADHD výrastkovia na nervy.

Tomik

Citace od: BlazejHolen kdy 28.12.2017, 18:09:23
Tak je venku designérské video k "Jídelně". Docela mě zklamal ten nový formát videí (poprvé tuším u "Joker´s Manor") pvíc mluví designéři o sobě než o produktu samotném, a upřímně ani jej pořádně neukazují. To co bylo zajímavé na těchto krátkých shotech je pryč, a místo toho hromada řečí snad motivujících k práci pro Lego nebo k vlastní tvorbě (?) Těžko říct, ale zrovna u modulárů to zamrzí, bavilo mě jak Jaime vždy nadšeně prezentoval nový modulár, i ta Astrid byla docela zajímavá...s tím je teď asi konec.

Názory?
Podíval jsem se na to video a přišlo mi zajímavé. Chybu vidím pouze v jeho nazvání - více by se tam hodilo něco na způsob interview s designerem než představení nového setu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Citace od: Tomik kdy 29.12.2017, 18:20:06
Podíval jsem se na to video a přišlo mi zajímavé. Chybu vidím pouze v jeho nazvání - více by se tam hodilo něco na způsob interview s designerem než představení nového setu.
Jo jo, taky by mi to přišlo zajímavé, kdyby se tak jmenovalo - a kdyby představili i další designery, klidně i víc.
Ale chyby vidím dvě: jednu v tom názvu, jak říkáš. A druhou v neexistenci toho designerského videa k Jídelně. Aspoň zatím. Pokud vydají i to, tak budu naprosto spokojený.
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

Pokud to někoho zajímá a neví o tom, tak kanál BrickVault právě staví živě Downtown Diner.

https://www.youtube.com/watch?v=0G4MIcF70io

papluh

A Creator k druhému polroku 2018

- Un univers plein de surprises - versmírne prekvapenia
- Les aventures en croisière - dobroružná plavba
- Les montagnes russes des pirates - pirátska húsenková dráha
- Le spectacle de cascades - ako fráza to vychádza na kaskadérsku show

papluh

nejaké upravené info
- Un univers plein de surprises - vesmírne prekvapenia - pod týmto istým čislom je teraz modulárna cukráreň, presklené, asi použiteľné, Friends to už mali dávno  >:D
- Les aventures en croisière - dobroružná plavba - veľká motorová jachta, alternatívne modely sú marína alebo vrtuľník s helipadom
- Les montagnes russes des pirates - pirátska húsenková dráha - stále rovnaké :D
- Le spectacle de cascades - ako fráza to vychádza na kaskadérsku show - je to kaskadérska show - kamión a monster truck kde z nákladovej plošiny sa spravia skokanské rampy, alernatívy su 2 rôzne páry pretekárskych áut
- predým nespomenutý je domček na strome, alternatívy sú pirátska loď (detské ihrisko) alebo pirátska jaskyňa

papluh

Creator Expert húsenková dráha
- červené koľaje, predĺžené stúpania, pohon reťazou, asi 3 úrovňe, minimálne dve 3-vozíkové súpravy, je tam slepá koľaj pred stanicou ktorá sa bude dať vysunúť na zaparkovanie jedného vláčika
- CITY včelí úľ v ružovej ako cukrová vata  >:D

janopr

Nějaké novinky:
31077-1: Modular Sweet Surprises
https://brickset.com/sets/31077-1/Modular-Sweet-Surprises

31083-1: Cruising Adventures
https://brickset.com/sets/31083-1/Cruising-Adventures

31084-1: Pirate Roller Coaster
https://brickset.com/sets/31084-1/Pirate-Roller-Coaster

31085-1: Mobile Stunt Show
https://brickset.com/sets/31085-1/Mobile-Stunt-Show

A v tomto https://www.youtube.com/watch?v=P0Y4EpHAGpE videu jsou i krabice a B a C modely + anglický komentář.

otaznik

Loď má zajímavě udělané barevné linie na boku díky SNOTu. Jinak mě tyto nové modely příliš nezaujaly.

Jezevec

Mně se vyloženě velmi líbí Modular Sweet Surprises, krásné barevné kombinace, nějaké zajímavé díly. Z toho bude krásná moc pekárna nebo cukrárna, už se sakra těším až to postavím. :)

Tomik

Citace od: Petronel kdy 22.04.2018, 14:16:59
Luxus! Moc pěkná dráha! Ale asi to nebude mít vymyšlený pohon co?  ;D
Jinak supr nápad na tu cukrovou vatu co tam prodávají u toho!  ;)
Právě že podle všeho bude. Když se podíváš na tu největší stoupačku, která jde z levého dolního rohu do pravého horního, tak je tam vidět černý řetěz pro tahání vozíků.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MLT

Citace od: Tomik kdy 22.04.2018, 15:28:15
Citace od: Petronel kdy 22.04.2018, 14:16:59
Luxus! Moc pěkná dráha! Ale asi to nebude mít vymyšlený pohon co?  ;D
Jinak supr nápad na tu cukrovou vatu co tam prodávají u toho!  ;)
Právě že podle všeho bude. Když se podíváš na tu největší stoupačku, která jde z levého dolního rohu do pravého horního, tak je tam vidět černý řetěz pro tahání vozíků.

Také jsem na to koukal, asi "růčo" , snažil jsem se najít někde něco bližšího ale zatím nic....

ramsey1

Osobně vidím na obrázku pohon na stoupací části, tak jako je tomu u skutečné horské dráhy - řetězem. Je vidět i pohon na pojezd vozíků v první zatáčce nad stoupáním - válce, které se budou otáčet kolem osy, doléhat ze strany na vozíky a popostrkovat je až k prvnímu klesání. Potom se už o vše postará gravitace.

V základu bude manuál tak jako vždy u Fairground setu a možnost doplnění o motorizaci bude samozřejmost.

Drobuliatko

Tak to je paraaaada! Luxus.  ;D

smart400

Tak tohle asi bude první, po několika letech non technic set, co si pořídím

peki

Citace od: MLT kdy 22.04.2018, 12:28:37

Dnes na mne na FB "vybaflo" toto :
XXXXX CCCCCC

Žádám o dodržování pravidel. Lego si nepřeje abychom publikovali uniklé obrázky nebo odkazy na sety které nejsou oficiálně uveřejněné.

Díky

papluh

Mimochodom obrázky krabice sú z amerického ebay-u, niekto tam predal 5 setov po 500 dolároch. Adresu mal na predmestí Chicaga, o pár km ďalej je sklad pre americký Shop@Home ... >:D

peki

Citace od: papluh kdy 23.04.2018, 10:57:56
Mimochodom obrázky krabice sú z amerického ebay-u, niekto tam predal 5 setov po 500 dolároch. Adresu mal na predmestí Chicaga, o pár km ďalej je sklad pre americký Shop@Home ... >:D

Ano, ví se to, Lego to řeší.
My můžeme pomoci s případnými problémy na Kladně.

Každopádně platí to co jsme psal výše. OK?