Creator

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

papluh

Niektoré Creatory majú už obrázky

https://brickset.com/sets/theme-Creator/year-2018

31071, 31072, 31076, 31075 = podľa mňa ukazujú, že A model aj z Creator dielov by sa nestratil ani v CITY... a že skoro zo všetkého sa dá spraviť C-model vznášadla/člna  >:D
31081- no comment, nech je táto éra "modulárnych mini domov" preč

VojtaBeton

Dvouplošník mi je hodně sympatickej!

janopr

31075-1: Outback Adventures

Všechny 3 modely mají roztomilého brick-build pejska.

B a C model vypadají děsně, skoro jako by Lego hledalo inspiraci v našich soutěžích alternativních modelů  ;D >:D

yoshimaka

Citace od: janopr kdy 28.10.2017, 09:15:52
B a C model vypadají děsně, skoro jako by Lego hledalo inspiraci v našich soutěžích alternativních modelů  ;D >:D

Také mám ten dojem :-D.
V každém případě jsou všechny zatím "odhalené" sety takové.. no.. jak bych to řekl.. nemastné, neslané.. mám z nich pocit, že jo, hezký, ale chybí tomu náboj, nápad, šťáva..
Lust och fägring stor

Tomik

Také jsem s nadějemi čekal na oficiální obrázky nových Creatorů a zatím z nich moc nadšený nejsem:

• ten dron vypadá opravdu divně a alternativní modely setu na kráse vůbec nepřidávají
  • formule asi jako jediná zatím vypadá nadějně i když si myslím, že z toho půjdou těžko stavět další alternativní modely podobně jako ze setu 31002
  • teréňák mi hodně připomíná toho ze soutěže ve stavbě alternativních modelů, pes je super, vrtulník hroznej a to tábořiště takové o ničem
  • letadlo vypadá zajímavě, má pestré barvy, ale moc dalšího zajímavého se z něj nepostaví, jak ukazují originální alternativní modely
  • a ten pseudo dům / skate park je pro mě úplná splácanina
Zatím to tedy vypadá tak, že nejzajímavějším modelem bude ta bílo-zelená dodávka alá VW camper - soudím podle preliminary obrázků.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

VojtaBeton

Citace od: Tomik kdy 28.10.2017, 15:08:54
  • letadlo vypadá zajímavě, má pestré barvy, ale moc dalšího zajímavého se z něj nepostaví, jak ukazují originální alternativní modely

Až teď jsem si všimnul u letadla hvězd na "tile round 1x1" Doufám, že to není samolepka.

BlazejHolen

A další velký set tentokrát z řady Creator Expert je... Taj Mahal!:) Ano opět a zas...jediné co mě na tom těší je to jak Lego tento rok pěkně po*írá překupníky a spekulanty. Dobrej tah. Teď by to chtělo namísto nového moduláru vydat znova "Green Grocer" a bude to paráda :)

Už je nahozen na Lego Shopu...

https://shop.lego.com/cs-CZ/Taj-Mahal-10256

Jezevec

Mám dotaz. To už jsou v prodeji sety na rok 2018? Že třeba na Creator 3-in-1 Modular Skate House už je na netu normálně recenze kompletní.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

janopr

LEGO Creator 3-in-1 Daredevil Stunt Plane review 31076

https://www.youtube.com/watch?v=IcFSHxfvBnI

LEGO Creator 3-in-1 Modular Skate House review 31081

https://www.youtube.com/watch?v=4Uno0WHh-ek

papluh

Amerika, vlastný marketing a vlastné pravidlá. Už minulé roky im niečo dávali o mesiac skorej na veľké predaje pred Vianocami.

Podľa oficiálneho kalendára niektoré sety sú od 25.11. https://lc-www-live-s.legocdn.com/r/www/r/stores/-/media/brand%20retail/stores/calendar/december/4221-dec17-cal-us-medres.pdf?l.r2=-122346458

Ak to má dátum predaja len za 2 týždne tak ich veľké reťazce to už majú naskladnené. A je to len otázka, kde nedodržia dátum a vyložia to skorej.
Majú online nástroje, ktoré dokážu prehladať dostupnosť v pobočkách veľkých predajní ako Walmart, Target, ...
Takže stačí zistiť len čiarový alebo interný kód ...

Jangbricks je jeden z najväčších recenzentov a nakupuje si všetko sám, aby mal dosť z reklamy potrebuje byť medzi prvými, takže je jeho zájmom sa o to starať a evidentne to robí dobre...

papluh

Na nete sa objavil obrázok nového modularu, linkovať nebudem ale kto hľadá, nájde.

Nejedná sa o reedíciu !
Ani o klasické tipy ako policajná či železničná stanica, knižnica, múzeum  ;)
Sú tam určité zmeny, architektúra a auto odkazuje na novšie obdobie ako predošlé, ale nieje to žiadna moderna.
A minifigovia dostali neuniformné hlavy.

Snáď to znamená, že séria sa posúva...

milanv

Mě by nejvíc zajímala stavební technika čelní zdi prvního patra. Vypadá to jako Tiles, ale jejich řady nemají mezi sebou klasickou mezeru půl plate jako když jsou na Brick with stud on side. Tak to vypadá na zajímavou SNOT techniku. Doufám :)

Edit: tak jsem to prošel podrobněji a opravdu to vypadá, že 1. a 2. patro je stavěné zajímavým SNOTem, opravdu jsou celé zdi na svislých plates, kromě toho ozdobného okna vpravo, kde jsou zase bokem :) A i ozdobná římsa na střeše je zajímavá, vypadá stavěná vzhůru nohama s panty prostrčenými skrz. No a design přízemí je efektní, sedí na dobu a je to zase něco, co ještě v modulárech nebylo. Celkově vypadá Diner hodně dobře, řekl bych inspirativně - takže to vypadá, že se série opravdu posouvá, směrem k odvážnějším technikám. To je paráda!

Mimochodem, podobně jsem si nedávno s dcerou Káťou užil stavbu toho žlutého závoďáka z Ideas - celou dobu stavění měl pocit, že tohle musel navrhovat AFOL - kolik zajímavých stavebních technik tam bylo, SNOT úplná normálka a některé triky jsem doteď ani nedokázal rozkreslit a spočítat, abych je uměl zreprodukovat. Káťa to nakonec zhodnotila slovy: "Teda auto je to pěkné, ale co teď s ním? Mnohem větší zábava byla ho stavět!". No a tenhle modulár vypadá ve stejném duchu. Že by TLG postupně došlo k závěru, co znamená "16+"?! :)
Pán na Žlutém hradě

Daniel

Citace od: papluh kdy 18.11.2017, 18:34:22
Na nete sa objavil obrázok nového modularu, linkovať nebudem ale kto hľadá, nájde.
Díky moc za info, rád se podívám.

Pokud to není v nějakém rozporu s pravidly dávat link (neříkám obrázek), tak bych obecně prosil o linky... Ano, dokážu si dohledat, ale proč trávit další čas hledáním, když můžu kliknout na link zde? Proto sem chodím, abych se podíval co nového v LEGO světě, ne kvůli nekonečným neLEGO diskuzím, kterých tu je spousta. :)
Díky, Dan

papluh

obvykle treba skúsiť Reddit, tak sa to vždy objaví aj vo viacerých kópiach a zostane pokiaľ in to nenakážu stiahnuť
https://www.reddit.com/r/lego/search?q=modular+2018&sort=new&restrict_sr=on

milanv

Jo a z nových dílů vidím brusle v hnědé.

Pak je otázka, jaké nové díly (pokud nějaké) budou ve světle růžové na tom autě, tam to nejsem schopný ještě celé rozklíčovat. Existující, ale vzácný, je plot 1x4x1 v RBrown.  A je otázka na jakých přesně bracketech jsou, protože to vypadá, že ty budou v RBrown také nové.

Na minifigy nejsem expert, takže to počkám na někoho zkušenějšího v této oblasti.

@papluh: Díky za tvou neutuchající detektivní činnost, udělal jsi mi tentokrát fakt radost. Hned je na co se těšit :)
Pán na Žlutém hradě

janopr

Tak už chápu, proč LEGO nevydalo https://ideas.lego.com/projects/1c67f97c-a24d-4c8f-af8d-65026dfdecba

Podobný motiv, růžové auto...
Když se ale řekne "Diner", představím si spíš to, co bylo v Ideas - samostatně stojící boudu někde u silnice, ideálně toto  >:D. Jako barák, který je součástí ulice vedle Brick bank, Parisian restaurant a jiných, se moc nehodí.

A vůbec, kdo si všiml, že postavičky nemaj klasické obličeje : )

Anatyt

Citace od: janopr kdy 18.11.2017, 19:43:34

Citace od: papluh kdy 18.11.2017, 18:34:22
A minifigovia dostali neuniformné hlavy.

Jezevec

Kdy myslíte, že vyjde? Je v tom nějaký systém, kdy ty nové moduláry v minulosti vydávali (jako pokaždé třeba v lednu) nebo to je náhodně podle toho, jak se jim to zrovna hodí?

ramsey1

otaznik

Citace od: janopr kdy 18.11.2017, 19:43:34
Koukám, že "postavičky" strike back.  ;D
Minifig je přecejen používanější termín.

milanv

A jéje. Prosím tě, raději to ani nezmiňuj, postavičky jedny. Nebo se vrátíme o několik let zpět, kdy se na kostkách víc debatovalo o tom, jak se má správně debatovat, než o čemkoliv přínosném nebo aspoň zajímavém. Stejně jako další evergreeny té doby - raději nezmiňuju. Blíží se 5. prosinec, tak proč dráždit čerta bosou klávesnicí, no ne?

No a ty postavičky: tušíte někdo, jestli mají nějaký nový design? Mně se líbí ten pěkný knír jak z Rakouska-Uherska, ale nevím, jestli je to nový díl.
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Tak já nevím. Asi si sedím na kabelu nebo co? Já nic nenašel.  :-[
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Jezevec

Cos nenašel?  :)

xjankox

No mňa ten set nejak neberie a to že majú neuniformné hlavy pokladám za mínus. Do tej ulice mi to proste nejak nepasuje. Ako bolo zmienené, tiež mi to príde ako niekde nejaké odpočívadlo pri ceste. Normálna pekná konzervatívna ulička a do tohto tento hipisácky svietiaci neónový bulšit. :(
Ďakujem

BlazejHolen

A víme jistě že to není fake? Zatím se vedou spekulace že to není ofiko nový modulár... něco mi na tom nesedí...

Btw řidič růžového auta má Robinovo torso z TLBM (set "Skoker").

papluh

Na rastlinách sú nové dieliky 1x1 pre kvety. Tieto neboli známe dokým neprišli obrázky Juniors pred pár dňami.
Väčšina predošlých fakes boli MOCy plné techník, ktoré LEGO nepoužije. Ak by toto bol fake, tak by to muselo byť robené priamo s úmyslom sa tváriť ako oficiálny set a nie aby to bol čo najkrajší MOC. Je otázne, kto by si dal takú námahu. A ešte navyše to nezverejnil ako MOC ale ako fake...
Osobne si myslím, že to naozaj vyzerá ako od priamo od LEGO dizajnérov...

Drobuliatko

Mne sa paci, je pekny. :) A je to zas trosku nieco ine, co je dobre.

Jezevec

papluh

Objavili sa obrázky zvyšných setov

31073: Mythical Creatures https://brickset.com/sets/31073-1/Mythical-Creatures
- Dark Red ... fajn

31074: Rocket Rally Car https://brickset.com/sets/31074-1/Rocket-Rally-Car
- ehm, ehm... ale aspoň ten motor by mohol byť v Pearl farbe ako vyzerá...

31079: Sunshine Surfer Van https://brickset.com/sets/31079-1/Sunshine-Surfer-Van
- jednoznačne najlepší z tejto série. B model je plážová buggy

31080: Modular Winter Vacation https://brickset.com/sets/31080-1/Modular-Winter-Vacation
- nj, tak aspoň trocha kreatívne pri temto type domov. B model je štart bobovej dráhy. C model chalúpka a yeti z kociek (asi najlepšie na celom sete  >:D)

Tomik

Tak to vypadá, že se z Creatoru opět zcela vytrácí zvířátkové sety. :'( Jediným dosud známým zástupcem pro rok 2018 je ten polybag se psem, který je dokonce 3 v 1!

Vzhledem k tomu, že ve druhé půlce roku vychází pouze větší sety, tak obnovení zvířecího tématu v Creatoru nedávám moc velkou naději (toho draka nepovažuji za normální zvíře, stejně jako letošního dinosaura). Celkově mi to letos přijde jako slabota s výjimkou té žluté surfařské dodávky.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr