Lego Creator Expert - "Modular buildings" 2018

Založil BlazejHolen, 24.08.2017, 15:50:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

BlazejHolen

Snad toto téma nezakládám předčasně - přeci je tu méně živo než na jiných zahraničních fórech - ale první trochu zajímavější zvěsti říkají že nový modulár by měl být na (asi 32x32) modré baseplate. Dlouhou dobu zvěsti (nebo snad spíš zbožná přání) hovořily o nádraží, ale vzhledem k tomuto novému "drbu" to asi nádraží nebude...Zvláště pokud by byla zachována původní velikost a sice 32x32 studů a cenová hladina 169 USD (+/-).

Názory?

klubo

neni mi jasne jak by se naroubovalo nadrazi do modularu, je to trochu nelogicke....

BlazejHolen

Mě také moc ne, ale dokážu si představit že by koleje (kolej) vedla "vzadu" s tím že z ulice (chodníku) by byl vchod do nádraží.. Teoreticky by by mohla být v zadní části přidána 16x32 baseplate na kolej a nástupiště. Mohlo by se jednat o takové "L" tedy že 32x32 baseplate a v každém rohu přidaná 16x32 baseplate... Tím by vznikl docela dobrý půdorys pro nádražní budovu ale myslím že je to celé spíš utopie... :)

Osobně bych byl pro klasiku 32x32 ev. 3x 16x32 na způsob Pet Shop s několika "byty" pro obyvatele města, a nějakými obchůdky v přízemí... Malá pošta, potraviny (naposled byly jen v GG, nepočítám-li Kwik-e-Mart), trafika, možná řeznictví/obchod s rybama...

ThomasMorta

Citace od: klubo kdy 24.08.2017, 19:59:28
neni mi jasne jak by se naroubovalo nadrazi do modularu, je to trochu nelogicke....

Velmi často se nádraží staví někde "na okraji" města (pozdějí může být město rozšířeno na obě strany kolejí a tedy město obroste nádraží), kde samotná nástupní hala, prodejna lístků a jízdní řády jsou součást řadové zástavby a samotné koleje jsou až za oním nádražím, tedy jak psal BlazejHolan, tak by to šlo udělat tak, že z jedné strany by byl pohled do ulice a z druhé nádraží.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

hobby

Moc nerozumím, v čem je problém - je to tzv. hlavové nádraží, kde koleje (všechny slepé) + nástupiště jsou kolmo na chodník a tvoří směrem dozadu uzavřený a nepřístupný areál. Takový modulár by byl zajímavý, ovšem pak je otázka, jak by se vláčkaři vyrovnali s kolejištěm, pokud by mělo být funkční. Kdysi jsem takové nádraží chtěl stavět, ale nedošlo k tomu.

klubo

BlazejHolen

Zatím nic...třeba to letos bude přece jen oživený nějaký starší modulár :)

klubo

no něco jsem četl o reedici green grocer...to by mi nevadilo, chtělo by to akorát trochu faceliftovat do dnešního stylu modulárů

Anatyt

Citace od: klubo kdy 03.11.2017, 20:12:51
no něco jsem četl o reedici green grocer...to by mi nevadilo, chtělo by to akorát trochu faceliftovat do dnešního stylu modulárů

Ja som čítal niečo o reedícii drevennej kačičky. Toto sú také relevantne informácie chlapci, že až... ::)

milanv

Citace od: Anatyt kdy 03.11.2017, 20:20:34
Ja som čítal niečo o reedícii drevennej kačičky.
Tak to jsi čítal dobre, ale trošku (ne moc) starší noviny ;)
Pán na Žlutém hradě

BlazejHolen

Citace od: Anatyt kdy 03.11.2017, 20:20:34
Citace od: klubo kdy 03.11.2017, 20:12:51

Ja som čítal niečo o reedícii drevennej kačičky. Toto sú také relevantne informácie chlapci, že až... ::)

Proč to množné číslo?

Hacislav

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest