(Vlastní) Motorový vozeň 812008 LUX

Založil Cavelon, 07.07.2005, 18:02:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLF

Terminated.

muzzo

Je to krasny. Fak moc hezky. Mnohem hezci, nez nektere sety co dela Lego ;)

Cavelon

Po dlhšej dobe sa mi konečne podarilo pozháňať dostatok potrebných dielikov na skompletovanie spomínaného modelu. :) Výsledkom je dvojdielna súprava motorového vlaku tvoreného z vozňov radu 812 ZSSK (LUX). Najprv tri pohľady na novú súpravu:

Cavelon

Každý vozeň má 4 otváracie dvere. Na nasledujúcich záberoch je detail zatvorených a otvorených dverí. Potom nasleduje pohľad do nástupnej chodbičky a do interiéru priestoru pre cestujúcich cez vonkajšie okno.

Cavelon

Vyobrazená súprava pozostáva z jedného hnaného vozňa a jedného hnacieho vozňa vybaveného motorčekom. Tu sú zábery ich podvozkov:

KLF

Cavelon, Ty pracujes pre LEGO ako dizajner ? Len tak sa pytam...
Neviem, ci toto nie je najkrajsi model vlaku, aky tu ktokolvek na tomto fore zrealizoval.
Jedinu vec by som na nom zmenil - trochu mohli byt tie vozne dlhsie a boli by to verne modely realnych motorakov ! Tie dveru su super a asi to nejak pouzijem ked budem realizovat svoje dopravne prostriedky MHD.
Gratulujem !
Terminated.

Cavelon

Vzhľadom na dĺžku vozňov a použitie jednoosích náprav, ktoré nebolo možné vyriešiť ako otočné, pri spojení viacerých takýchto vozňov dochádzalo k ich vykoľajovaniu v oblúkoch a na výhybkách. Tento problém som vyriešil otočným nárazníkom s magnetom. Nárazník sa môže pootáčať v určitom rozmedzí dostatočnom pre pohyb spojených vozňov.
A nakoniec prinášam dva pohľady na tento nárazník, na ktorých je vyobrazený vo svojích krajných polohách:

Cavelon

Citace od: KLF kdy 21.01.2006, 17:23:05
Cavelon, Ty pracujes pre LEGO ako dizajner ? Len tak sa pytam...

Nie. ;D Zatiaľ sa iba učím... 8)

trochu mohli byt tie vozne dlhsie a boli by to verne modely realnych motorakov !

Jedine do vitríny, lebo dlhšie už nebudú môcť jazdiť v súpravách, iba osamote.

Gratulujem !

Ďakujem! ;) Povzbudil si ma do ďalšej práce - chystaného prekvapka. ;)

rdk

Micho

Neviem, ci toto nie je najkrajsi model vlaku, aky tu ktokolvek na tomto fore zrealizoval.
Jedinu vec by som na nom zmenil - trochu mohli byt tie vozne dlhsie a boli by to verne modely realnych motorakov ! ...

Tak to sa mi ráta. S KLF by som aj čo sa týka vlastných MOC súhlasil. Dĺžka mi nevadí, to chcem.  8)

Citace od: Cavelon kdy 21.01.2006, 17:21:35
Vyobrazená súprava pozostáva z jedného hnaného vozňa a jedného hnacieho vozňa vybaveného motorčekom.

Cavelone, aké je to číslo setu a kde ho môžem kúpiť?  :D ;D 8)  Klobúk dole ...  8)

otaznik

Citace od: Cavelon kdy 21.01.2006, 17:12:55
Po dlhšej dobe sa mi konečne podarilo pozháňať dostatok potrebných dielikov na skompletovanie spomínaného modelu. :) Výsledkom je dvojdielna súprava motorového vlaku tvoreného z vozňov radu 812 ZSSK (LUX). Najprv tri pohľady na novú súpravu:
Je to vynikající, co více k tomu říci...

J_BOB

myslim, ze je to velmi pekne. ak sa nemylim, taky vlacik jazdil u babky, kym ich tam nezrusili
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Cavelon

Citace od: Micho kdy 21.01.2006, 19:06:16
Cavelone, aké je to číslo setu a kde ho môžem kúpiť?  :D ;D 8)

Teraz mám súčiastky (odhadujem, že cez 90% všetko nepoužité) asi tak na 6 vozňov. Ešte si to musím rozmyslieť, ak by bol záujem, tak by som niečo aj predal, aby som mal prostriedky na ďalšie modely, ktoré sa mi preháňajú hlavou. ;D
Musím to zrátať a prípadne to hodím do súkromnej inzercie. ;)
Ak má ale niekto naozaj záujem, tak zatiaľ nezáväzne nech mi napíše do pošty. Ak dôjde k predaju, tak kto skôr príde, ten má nárok aj skôr mlieť. 8)

Micho

Citace od: Cavelon kdy 21.01.2006, 20:05:19

Teraz mám súčiastky (odhadujem, že cez 90% všetko nepoužité) asi tak na 6 vozňov. Ešte si to musím rozmyslieť, ak by bol záujem, tak by som niečo aj predal, aby som mal prostriedky na ďalšie modely, ktoré sa mi preháňajú hlavou. ;D
Ak má ale niekto naozaj záujem, tak zatiaľ nezáväzne nech mi napíše do pošty. Ak dôjde k predaju, tak kto skôr príde, ten má nárok aj skôr mlieť. 8)

Kokso, teraz si ma dostal!  ;D 8)

otaznik

Citace od: Cavelon kdy 21.01.2006, 20:05:19

Jestli to bude s krabicí a návodem, tak si alespoň jeden koupím.  ;D

Mates

C: moc se mi to líbí, pokud budeš dělat další vagónky, zkus jen tak ze srandy udělat nějakou i trošku delší verzi... o jedno až dvě okna... :D ;)

Cavelon

Citace od: Mates kdy 22.01.2006, 17:43:18
zkus jen tak ze srandy udělat nějakou i trošku delší verzi... o jedno až dvě okna... :D ;)

Áno, už sa na tom pracuje. ;) Rozhodol som sa už včera to skúsiť najmä kvôli kolegom "vitrinárom". ;D

hobby

Tak já se taky připojím k pochvale, ano, je to dobrý. K daným podmínkám, t.j modul 8 studů, existující motor a geometrie kolejí to ani nejde vymyslet lépe. Prodloužení vozů (jak se tu doporučuje) je sice možné, ale už nepojedou v zatáčkách a je problém se spřažením. To Cavelon ví a proto je to tak, jak je. Čekám také, že vůz s motorem může být vratký v podélném směru. Napiš prosím Cavelone, jaké má jízdní vlastnosti a kolik místa potřebuje v zatáčkách. Dík.

Cavelon

Citace od: hobby kdy 22.01.2006, 18:07:11
Čekám také, že vůz s motorem může být vratký v podélném směru. Napiš prosím Cavelone, jaké má jízdní vlastnosti a kolik místa potřebuje v zatáčkách. Dík.

Vzhľadom na zvolenú (kompromisnú) dĺžku vozňa je pomerne stabilný aj ten vybavený motorom. Testoval som jazdu tejto súpravy na našej trati a nevykoľajila sa ani pri prechode spleťou výhybiek (na 1. obrázku vyznačené červenou čiarou) na maximálnej rýchlosti. 8)

Pokiaľ ide o vybočovanie v zátačkách, asi je lepšie raz vidieť ako stokrát čítať, preto som sa rozhodol nafotiť to. Na 2. obrázku je pohľad zhora na súpravu v zátačke + zväčšená oblasť vzájomného spojenia vozňov. Na 3. obrázku je pre lepšiu predstavu aj pohľad z boku. A nakoniec, na 4. obrázku sú vyznačené maximálne vzdialenosti obrysov vozňa od vonkajšej hrany koľajnice. Vzdialenosť rohu súpravy je asi 15 mm a najväčšmi vziadené je madlo pri dverách, približne 20 mm. :)

Cavelon

Citace od: hobby kdy 22.01.2006, 18:07:11
Prodloužení vozů (jak se tu doporučuje) je sice možné, ale už nepojedou v zatáčkách a je problém se spřažením.

Vozne v plnej dĺžke bez motora by vďaka otočným spojom asi prešli aj cez zátačky. Vyskúšam to, keď postavím dva vitrínové kusy. Ten s motorom by ale už bol určite nestabilný ako vraví hobby a pri spojení s ďalšími by pravdepodobne v zátačke zapríčinil ich vykoľajenie.

KLF

Rozmyslas o tom, nechat si ich ako si pisal ako vitrinove modely, alebo to rozoberies ? Lebo viem si ich zivo predstavit ako nepojazdne modely Cavelon. Su krasne ! No podla mna fakt, asi nakrajsie vlaky co to kto z nas postavil (prizeram dost na podobnost s realom).

Terminated.

Cavelon

Citace od: KLF kdy 22.01.2006, 23:54:53
Rozmyslas o tom, nechat si ich ako si pisal ako vitrinove modely, alebo to rozoberies ? Lebo viem si ich zivo predstavit ako nepojazdne modely Cavelon. Su krasne ! No podla mna fakt, asi nakrajsie vlaky co to kto z nas postavil (prizeram dost na podobnost s realom).

Teraz pracujem na dokumentácii. ;) Rozoberať sa nebudú, jedine v prípade potreby nejakých dielikov na novo vyvýjaný prototyp, ale aj to iba dočasne. A vo vitríne tiež nebudú veľmi oddychovať. Snažil som sa postaviť čo najvernejší funkčný model, preto sa s nimi bude hlavne jazdiť. :D