(vlastní) Mini Dakar Truck

Založil Engine, 28.02.2017, 12:54:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Engine

Taky je další stroj, který se zúčastnil Peterovo mini závodu. Je to kamión závodů typu Rally Dakar a největší předlohou mi byla  Lopraisova Tatra 815 v barvách Bonver. V konkurenci ostatních mini strojů byl můj truck vyhlášen jako 2. nejmenší, 2. nejošklivější a 1. nejrychlejší (nejrychlejší v závodě, ale zdaleka ne na rovince).

Šířka je 8 studů, délka 18 studů. Pohání to PF M motor přes "bevel" převod 12:12, pro řízení slouží PF servo a napájí to starý batery box na jeden 9V článek.

Pro více foto klikněte tu.

Martins

Naprostý nesouhlas s "2. nejošklivější" - je to parádní stavbička! Uvítám určitě pohled dovnitř, hlava mi nebere, jak tu techologii namačkáte do tak malého prostoru. Za mě, klobouk dolů!

milanv

Taky nesouhlasím s ošklivostí a naopak mě to velmi zaujalo. Je to jen o nezvyku, že nejsme zvyklí v tomto měřítku na moderní) Technic. Kdybys měl návod nebo aspoň fotku polorozebraného, kde by byla vidět střeva, byl bych moc rád. Pokud to s těmi černočernými kostkami půjde.
Pán na Žlutém hradě

Engine

Citace od: Martins kdy 28.02.2017, 14:25:34
Naprostý nesouhlas s "2. nejošklivější"
To nemůžete soudit, když jste neviděli ostatní stroje. Ale děkuju oběma za pochvalu. Jsem rád.

Pro pohodlnější zkoumání tady máte LDD soubor. Jen v LDD chybí starý batery box a (nevim jak to nazvat) starý technic plate 1x5 s axlodírou uprostřed a kulaté díry s tisícihranem na koncích. Ten byl použit 3x na přední nápravě.

Největší vtip je v tom, že jsem celé auto obestavěl v okolo PF serva. To je takovej hlavní nosnej prvek. Ostatní už neni taková věda. Když se odstrojí kastle, tak mechanická část je triviálně jednoduchá. Největší vopruz bylo poskládat do toho kabely tak, aby příliš nepřekáželi.

TomasHubik

Ahoj, parádní prcek. Rád bych se zeptal, jak se ti podvedlo propojit 9V battery box s IR přijímačem? Mě funguej pouze M motor. IR se nerožne.

Předem děkuji.

Engine

Máš pravdu. Je to tím, že přijímač využívá jiné piny (proto je PF kabel čtyř-žilový). Stačí dané piny spojit. Nejjednodušší způsob je vložit mezi konektory dva kousky potravinářský hliníkový folie. Koukni tu:
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/40200-how-to-connect-small-9v-battery-for-power-functions/
Vložit tam ty dvě folie správně neni úplně sranda. Proto ještě před zapojením recieveru k bateryboxu doporučuju zkontrolovat voltmetrem. Když spojíš co jsi neměl spojit, tak bys možná mohl odpálit reciever nebo battery box.

Mimochodem jestli stavíš můj mini dakar truck, tak pak pošli foto. Stoupne mi ego, jestli fakt někdo (třeba ty) postaví něco (třeba mini truck) podle mýho nápadu.

TomasHubik

Ahoj,

díky moc. Hned vyzkouším! Tvůj truck nestavím, ale snad ti zvedne Ego, že jsi mě inspiraoval přední nápravou!