MINDSTORMS - kde najdu obrázky a zvuky pro bloky akcí

Založil velkyhonza, 17.01.2017, 13:38:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

velkyhonza

Ahoj,
chtěl bych se s vámi poradit, ježula nám nadělil Mindstorms a tak začínám učit děti programovat. Bohužel jsem narazil na jeden menší problém, založil jsem si nový projekt a u akčních bloků které spouštějí zvuky a zobrazují obrázky na displeji namohu v záložce najít žádné předuložené soubory??? Přitom dle manuálu jich tam má být spousta....Musím je nejdřív do nového projektu nějak naimportovat?

ThomasMorta

Řešil jsem podobný problém a ukázalo se, že ty defaultní se naimportují samy, když je nastavíš u příslušného ovládacího prvku v programovacím prostředí.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

velkyhonza

Dik moc za rychlou odpověď, doma to zkusím prozkoumat. ;-) Jen jsem úplně nepochopil co bych měl přesně udělat.... :) Když kliknu v programovacím prostředí na Action Blocks Display a nastavím ikonku se ,,složkou" tak je prázdná. Tak to musí být někde jinde.... no uvidím..

Martins

Když klikneš na to okénko pro výběr, např. u zvuku, tak se zobrazí složka LEGO Sound files a v ní je na výběr několik podsložek, ve kterých jsou konkrétní zvuky. Totéž je pak nahrané v té kostce, která pak příslušný zvuk přehraje. Soubor se přenese do složky projektu, aby všechny soubory byly pohromadě. Celé je to trochu virtuální, skutečné soubory jsou na disku uloženy v jiné struktuře, ale to ničemu nevadí. Problém jsem s tím nikdy neměl.

Tomik

Jen upřesním, je to to prázdné okénko v pravém horním rohu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

velkyhonza

Dik moc... pro oči nevidím :) Jsem furt měl pocit že se tam píše jen název danného zvuku... Tak teď se do toho budu moct v klidu vrhnout ... ;-)

velkyhonza

Hele kluci, neznáte nebo neděláte nějaké amatérské soutěže nebo tak něco v mindstormu/technicu? Jako že se nadhodí téma a po určité době poměříte kdo se s tím lépe popasoval? :)  Si říkám že by to mohlo být motivační a člověka by to donutilo něco nového vymýšlet.. ;)

Tomik

Citace od: velkyhonza kdy 18.01.2017, 09:09:27
Hele kluci, neznáte nebo neděláte nějaké amatérské soutěže nebo tak něco v mindstormu/technicu? Jako že se nadhodí téma a po určité době poměříte kdo se s tím lépe popasoval? :)  Si říkám že by to mohlo být motivační a člověka by to donutilo něco nového vymýšlet.. ;)
Zrovna teď vyhlašuju soutěž ve stavbě alternativního modelu ze set 42060 (oranžová sklápěčka s bagrem). Diskuze o tom probíhá zde a během víkendu bych měl dát dohromady pravidla. Ve zkratce je zadáním soutěže postavit něco vlastního pouze z kostek výše uvedeného setu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Foton

To mi připomíná akci v praze v Národní knihovně tak 3 roky zpět. Bylo to o robotech a v části mindstorm byla soutěž v robotu na servírování čaje :-) Ale něměla žádná pravidla, nic. Nicméně mi takový robot  probíhá občas hlavou.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

ThomasMorta

Citace od: Foton kdy 18.01.2017, 13:57:47
To mi připomíná akci v praze v Národní knihovně tak 3 roky zpět. Bylo to o robotech a v části mindstorm byla soutěž v robotu na servírování čaje :-) Ale něměla žádná pravidla, nic. Nicméně mi takový robot  probíhá občas hlavou.
Mám pocit, že ta soutež se vyhlašuje stále, aleslevilo se z nároků, protože nikdo nedokázal realizovat zadání. V tuto chvíli se snad soutěží v tom vylézt schody, nabrat náklad a slézt schody.
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

velkyhonza

Nó ne že bych se necítil, ale rovnou chodit se svými výtvory do Národní knihovny se mi moc nechce :)
Já jsem si spíše představoval nějakou čistě amatérskou soutěž, při které bude stačit poslat nějaké foto či video na fórum (abychom se nemuseli trmácet až do Prahy) a pak přes anketu hlasovat pro jednotlivé modely... něco jako je pro ten alternativní set 42060, bohužel ten je úzce specializovaný jen pro majitele setu (což já bohužel nejsem :/
Tak pokud nic není, zkusím něco sesmolit a uvidím jaký by byl zájem... pro mě osobně by to byla docela motivace něco nového vymýšlet ;-)

ThomasMorta

Citace od: velkyhonza kdy 19.01.2017, 09:27:38
něco jako je pro ten alternativní set 42060, bohužel ten je úzce specializovaný jen pro majitele setu (což já bohužel nejsem :/
Tak pokud nic není, zkusím něco sesmolit a uvidím jaký by byl zájem... pro mě osobně by to byla docela motivace něco nového vymýšlet ;-)

Investice do setu 42060 jsou do 600 Kč:-) Záměrně se vybírají nové sety, aby byly snadno dostupné. A cenová hladina okolo pěti set poskytuje nejlepší kompromis mezi cenou a počtem součástek.