CLASS XERION 5000 TRAC VC - 42054

Založil Legman, 29.12.2016, 19:49:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Legman

V tejto téme by som sa chcel podeliť o vlastnú (čiastočnú) motorizáciu tohto setu. Viem že to vôbec nie je jednoduché tak som to sem dal aby mi niekto vedel poradiť prípadne upozorniť na niake chyby.
Prvé kroky budu asi nasledovné : 1. Vybrakovať komplet podvozok , aby zostal len holý skelet.
                                                           2.Vymyslieť pohon 4x4. (len 2diffy)                                               
                                                           3. Samozrejme dorobiť prevody od motorčeka (použijem asi len 1 xl motor).
                                                           4.Riadenie - toto bude asi najväčší oriešok kedže mám len jedno servo , bude musieť mechanizmus riadenia ostať pôvodný manuálny (prepínanie zadnej nápravy).
                                                           5.Schovať niekam IR prímač.
To je zatiaľ len základ mám v pláne motorizovať aj zdvíhanie ramien (predné , zadné) , možno aj otáčanie kabíny a bude to chcieť aj PTO. Len jediný problém je s tými prímačmi že ich len tak neschovám..  ???

Konečne som sa k tomu dostal a tu je sľúbené -  >:D
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=DUgMmfZwx24

MeNadruhou

jeden příjmač pod/ do kapoty, druhý(nebo oba)  bych dal někam do schůdků-nádrže. já mám S brick ;)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Legman

No pod kapotou je BB. Pod tie schodky je to asi jediná možnosť. S-brick by bol na toto celkom vhodný len ma odráža cena.

MeNadruhou

Případně nám nafoť pokroky. Ono se líp radí, když už je se od čeho odpíchnout. Já osobně ho ještě postavený nemám, ale motorizace mě samotneho láká.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Legman

No tak pridávam niake fotky. Zatiaľ je motorizované pohon, riadenie , otáčanie kabíny a dvihanie predných ramien.Pracujem na dvíhaní zadných ramien a nakoniec budem dorábať predný a zadný výstup.  ::)  >:D

allrad

mám rád přestavby na plněpohonný vozidla, sám jsem však zatím nic nespáchal, a proto nechci být moc kritický, nicméně bych měl na základě mizerných fotek (proto prosím o kvalitnější ;) pár podnětů...
1. nevim, co dělá ten emkovej motor pod podvozkem (a taky nevim jak málo je tam místa), ale zkusil bych zapracovat ho někam schovat - i přes velký pneu tam bude jak "pěst na oko" (pokud je na otáčení kabiny, tak bych ho vypustil - viz druhý podnět)
2. soustředil bych se hlavně na elekrifikaci pohonu, řízení a módů řízení - zbytek proč neudělat ručně - zůstane více místa na komponenty pro pohon, který je důležitější než ostatní "hejblátka"

toť jen můj názor, každopádně za mě dobrá práce a palec hore ;)

Cavelon

Citace od: Legman kdy 02.01.2017, 16:16:07
No tak pridávam niake fotky.

Keď to fotíš, tak to daj na nejakú jednofarebnú podložku. Takto človek môže len hádať, čo je model a čo pozadie.
A prosím Ťa, čo to je za slovo "niake"? To Vás na slovenčine učia také voloviny?

sohibil

Citace od: Cavelon kdy 08.01.2017, 15:45:58
Keď to fotíš, tak to daj na nejakú jednofarebnú podložku. Takto človek môže len hádať, čo je model a čo pozadie.

Podložka je len druhoradý problém. Najhoršie je, že fotí proti svetlu. To kameru iba zbytočne oslepí a nič nie je poriadne vidieť. Ak chceš urobiť dobrú fotku, musíš fotiť zhruba z rovnakého uhlu ako je zdroj svetla - takže okno za chrbát. Ostatne blesk nie je na foťákoch len tak na parádu - v interiéri sa bez neho často nezaobídeš.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Legman

Ďakujem za vaše rady.   ;) A traktor už je plne motorizovaný  >:D Pofotím to na novo a uvidíme.
A to niake je moje :D viem že je to  spisovne nejaké ale neriešime tu gramatiku ale lego.  ???

HD

Citace od: Legman kdy 08.01.2017, 19:03:52
Ďakujem za vaše rady.   ;) A traktor už je plne motorizovaný  >:D Pofotím to na novo a uvidíme.
A to niake je moje :D viem že je to  spisovne nejaké ale neriešime tu gramatiku ale lego.  ???

Jsem na traktor zvědav, jak jsi se s ním popral.

Ale abychom mohli řešit kostičky, abychom si rozuměli, co si chceme sdělit, musíme mít gramatiku (ať slovenskou nebo českou) už vyřešenou, ne? Kam by to s tímto přístupem vedlo...  ???
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Legman

Citace od: HorcikDesigns kdy 08.01.2017, 19:42:20
Citace od: Legman kdy 08.01.2017, 19:03:52

Ale abychom mohli řešit kostičky, abychom si rozuměli, co si chceme sdělit, musíme mít gramatiku (ať slovenskou nebo českou) už vyřešenou, ne? Kam by to s tímto přístupem vedlo...  ???
Chápem. Ale kôli jednému slovu?  ???
Z mojich technických riešení budete celkom prekvapený.  :o

MeNadruhou

Citace od: Legman kdy 08.01.2017, 19:58:00
Chápem. Ale kôli jednému slovu?  ???
Ano, na kostkách je tohle téma diskuze trochu - hodně tenký led ;) . Však případně prolez nějaká starší témata, případně sekci s pravidly pro více info ;)
Ale nenech se tím odradit, když budeš mít jednu dvě chyby na 100 příspěvků, tak to bude ok  >:D .
Hele, určitě nafoť, a tak ať je vidět jak to máš zrobené.

Legman

V prípade nejasností sa pýtajte.  ::)

HD

Proč je tam taková tma? A jak vysoko je podvozek nad zemí?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Legman

Citace od: HorcikDesigns kdy 10.01.2017, 19:01:01
Proč je tam taková tma? A jak vysoko je podvozek nad zemí?
Robí to pravdepodobne foťák..Ale vonku už bolo zatmené. Tak neviem. Kedže sú tam veľké kolesá tak ostali tam aspoň 2study.  :o  >:D

sohibil

Tie IR receivery sú umiestnené vcelku prefíkane ale aj tak by som sa ešte pokúsil ich trochu zakamuflovať - prirobiť na tie plugy také úzke schodíky, hoci aj zo studových dielov, aby to nebilo príliš do očí.

A inak aj mne prišlo na rozum, že tie motory pod podvozkom asi nebudú poskytovať veľa miesta na manévrovanie. Dúfam že nebudeš jazdiť po  príliš členitom teréne >:D

Legman

Áno ohľadom tých receiverov tie schodíky tam plánujem dorobiť.  ;)
:D No moc v členitom teréne to určite jazdiť nebude. Je to príliš ťažké, takže pri menšej prekážke začnú preskakovať diferenciáli..
Pridávam fotky B modelu.  :D Mal som v pláne to aj vziať von , lenže baterky končia svoju životnosť a ešte mám aj problémy s prednou nápravou. Kolesá pri jazde sú krivo. Takže musím to tam spevniť.  ::) A tým že sú na krivo nedokáže servo utiahnuť riadenie... Takže ešte to chce upraviť.

sohibil

Citace od: Legman kdy 15.01.2017, 13:25:38
začnú preskakovať diferenciáli..

Mne vždy vŕtalo v hlave, ako si vlastne diferenciál poradí s tak obrovskými kolesami. Na tieto väčšie modely by to chcelo za diferenciál redukciu. Tie drobučké bewely nie sú na takú záťaž designované. Truck trialisti by k tomu asi mali čo povedať.

tomaslambo

No určitě by se dala dát před každé kolo planetová převodovka jako tato:

Ale to už by vyžadovalo opravdu velký zásah do konstrukce podvozku

Legman

Je to dobré riešenie lenže takéto točne mám len 2 a tretiu mám iba tú novú verziu.  ??? Ale asi to nebudem riešiť redukcou aby to nebolo zbytočne široké.  :-\

sohibil

Citace od: tomaslambo kdy 21.01.2017, 23:35:24
No určitě by se dala dát před každé kolo planetová převodovka jako tato:
Ale to už by vyžadovalo opravdu velký zásah do konstrukce podvozku
Pravda, a naviac tie 8-zubové kolieska tiež nemajú moc veľkú výdrž. Možno by bola lepšia obyčajná redukcia 1:3 (z 8-zubového na 24-zubové) ale to by tiež chcelo úpravu podvozku a hlavne by boli kolesá o 2 study posunuté ... alebo možno nie, záležalo by na tom, ako by sa upravila konštrukcia. V každom prípade by to vyžadovalo prerábku ako prasa.

Legman

Každopádne máte obaja pravdu.  :-\ A rozhodne by som až takýto veľký zásal nerobil. Už len dorobiť niako tie schody a bude hotovo!
Chystal som sa natočiť to vonku na snehu , lenže ten sa skôr roztopil ako som niečo spravil.  :-\  :o
Tak uvidíme čo ďalej.

Legman

Tak dúfam že už hotovo.  :) Ešte video a to bude asi všetko. A môžem sa zas vrátiť k dokončeniu ďalších projektov.

sohibil

Predstavoval som si tie schodíky trochu inak ale proti gustu žiaden dišputát :D

Mimochodom, všimol som si v pozadí zašitú Tatrovku. Teda aspoň si myslím že to má byť Tatrovka, vďaka vysokému podvozku a tvaru kabíny.

Legman

No lepšie ma to nenapadlo.  ::)

Áno je to tatra 815. Je aj tu na fóre : http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50258.0  ;)

Legman

Tak konečne video hotové.  ::) Dúfam že sa bude páčiť.  ;)

Engine

Mě se to páčí a hodně. Je super, že to má tolik funkcí. A vše je skryto, jen schody jsou jinak. Ty popravdě nejsou tak hezký, ale lepší místo, kam dát přijímače, tam fakt nevidím.

Legman

Ono je to tam dosť natlačené hlavne ta kabeláž motorov a tých prijímačov. A lepšie riešenie ma nenapadlo. Ono by ta celková konštrukcia bola iná keby vlastním 2 Buwizz. To by spravilo omnoho viac miesta pre dizajn.  :)