Stavění z Lega na Streamu

Založil Tomik, 01.09.2016, 10:19:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Na Streamu se v sekci s pohádkami objevil nový pořad "LEGO stavění", na jehož vzniku jsem se podílel v roli "LEGO maniaka", který z daného setu postaví vždy něco jiného, než na co tam byl návod.

Odkaz na stránku pořadu

Každý díl je koncipován tak, že nejprve dítě postaví podle návodu hlavní model daného setu a poté nastoupím já a ze stejných kostek postavím "z fleku" něco jiného. Ve skutečnosti nejsem takový borec, abych to zvládl z fleku bez přípravy, takže před natáčením jsem měl vždy pár dní na stavbu modelu a před kamerou už stavím podle improvizovaného návodu promítaného na počítači. V dalších dílech, které jsou označeny jako "návody" ke stavbě mých modelů je celý záznam stavby mého modelu. Přiznám se, že pokud najdu někoho, kdo to podle toho záznamu postaví, tak před ním smeknu. Jakmile se mi trochu uvolní ruce, tak mám v plánu už skutečné návody na jednotlivé modely postupně přidat na svůj web.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Marty713

Paráda. Jaké máš ohlasy? :)

A taky, jak to děláš, že se vždy objevíš v nějakém exkluzivním projektu? Máš můj obdiv, stal se z tebe reprezentant alternativního stavění, což je vlastně jeden ze smyslů lega. ;)

Tomik

Citace od: Marty713 kdy 01.09.2016, 10:29:25
Paráda. Jaké máš ohlasy? :)
Ohlasy jsem zatím žádné nezaregistroval, protože teprve včera jsem se dozvěděl, že to už je online a kam to schovali. Každopádně pokud má někdo nějaké podměty pro zlepšení, rád si je vyslechnu. Koncept pořadu a výběr stavebnic ale bohužel neovlivním, protože to je v režii Lega a Streamu.

Citace od: Marty713 kdy 01.09.2016, 10:29:25
A taky, jak to děláš, že se vždy objevíš v nějakém exkluzivním projektu? Máš můj obdiv, stal se z tebe reprezentant alternativního stavění, což je vlastně jeden ze smyslů lega. ;)
Díky za uznání. K tomu, aby ses dostal k takovýmto projektům je potřeba dát o sobě světu vědět. Pravda, že k nabídce od Streamu jsem se dostal čirou náhodou přes Kiddům (vzdělávací centrum pro děti využívající LEGO Education), kde jsem dělal lektora, ale do Kiddům jsem se opět dostal díky tomu, že jsem měl bohaté portfolio vlasních modelů a velký zájem o stavění z Lega. Do dalších projektů jako ReMake a jeho drobného předchůdce jsem se dostal částečně díky známosti s Janem Beyerem a částečně díku celkem navštěvovanému portfoliu modelů na Rebrickable. Každopádně tyhle věci se nestanou ze dne na den. Já už strávil budováním své reputace minimálně 6 let...
můj flickr

Foton

Škoda, že mi to nejde v ničem přehrát :-( Na co flash když máme HTML5, že Sezname!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Foton

Foton

A pokud do toho můžeš vnášet zlepšováky, tak bych dal na začátek videa pár obrázků postaveného originál modelu a na konec pár obrázků tvých hotových výtvorů. Ze shora to není moc názorné.

Stimpi

Sem Jsem si říkal kdo obednava objednává ty alt. alternativní Modely modely :)

Gratuluju k pořadu ;)

Zatím jsem shlédnul zhlédnul jen díl s letadlem, ale myslím, že by se mi tam líbilo třeba zrychlené stavění modelu, záběr z pohledu stavitele, aby bylo vidět, jak roste ...  Ten model :)

Neodpustím si rýpnout. Nebezpečné jsou záběry na stavitele, který je zabraný do stavby... Každý při tom děláme ksichty obličeje... :D

Jinak těším se, jestli se tam objeví taky nějaký Technic setik setík.

Držím pěsti do dalších dílů ;)

Edit: Omlouvám se, originál jsem psal na mobilu a na rychlo. Snad opraveno.

Tomik

Díky za komentáře a podporu.

Citace od: Stimpi kdy 01.09.2016, 22:38:17
Neodpustím si rýpnout. Nebezpečné jsou záběry na stavitele, který je zabraný do stavby... Každý při tom děláme ksichty obličeje... :D
Čekal jsem, jestli si toho někdo všimne... ;D Když jsem to viděl, tak musím říct, že to byla od filmařů trochu podpásovka. Na začátku mi řekli, že v pořadu bude pouze záběr shora a záběr na mě (myšleno na obličej) bude pouze na konci, když ukazuju hotový model. Jinak bych si dával větší pozor na to, jak se tvářím. ::)

Citace od: Foton kdy 01.09.2016, 13:46:40
A pokud do toho můžeš vnášet zlepšováky, tak bych dal na začátek videa pár obrázků postaveného originál modelu a na konec pár obrázků tvých hotových výtvorů. Ze shora to není moc názorné.
Díky za návrh. Zkusím to prosadit, protože to tam opravdu chybí.
můj flickr

Jamesek

Luxusní. Gratuluji a přidávám do odebíraných + sdílím :-)