Najhoršie prepadáky (Lego témy)

Založil sohibil, 19.08.2016, 18:19:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

sohibil

Spomenul som si na tému Exo Force. To bol jeden z najtragickejších omylov, akých sa kedy v Legu dopustili. Nezazlievam im pokus spraviť tému inšpirovanú anime ale spracovanie dopadlo katastrofálne. Obzvlášť tie šialené vlasy (v štýle DragonBall Z, ak to tu niekomu niečo hovorí) a príšerné grimasy minifigov vzbudzovali nutkanie vyškriabať si oči. K tomu úplne klišoidný námet, jedným slovom katastrofa.

O akých najnepodarenejších Lego témach viete?
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

papluh

Tak myslím, že Exo-Force sa nedostane ani do prvej 5ky, nieto 3ky
Z úplnych úletov
Ben 10
Jack Stone a 4 Juniors
Galidor
a nepodarky
Island Xtreme Stunts
Avatar The Last Airbender (tá loď, tá loď  :-X )

Tomik

Citace od: papluh kdy 19.08.2016, 18:37:11
Z úplnych úletov
Ben 10
Jack Stone a 4 Juniors
Galidor
a nepodarky
Island Xtreme Stunts
Koukám, že tu jmenujete pouze řady, které vycházely v období mého "Dark age". Když tak o tom přemýšlím, tak mi vůbec není líto toho, že jsem se tou dobou o LEGO vůbec nezajímal... :)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

sohibil

Citace od: Tomik kdy 19.08.2016, 19:46:38
Koukám, že tu jmenujete pouze řady, které vycházely v období mého "Dark age". Když tak o tom přemýšlím, tak mi vůbec není líto toho, že jsem se tou dobou o LEGO vůbec nezajímal... :)
Možno by si mal, pretože hlavne klasické a Technic sady vtedy obsahovali rozmanitejšie veci ako teraz. A to nehovorím o Model Teame, ktorý už neexistuje.

Ale neodbiehajme od témy :)

juraj

Tak ak by pekne spravili tému Avatar the last Airbender, tak by s ňou bol spokojný aj mesje. Je tam plno ázijskej tematiky, chrámov ale aj technických strojov, ako vzducholode a tanky. Ak som dobre pozrel rok, tak okolo roku 2006 na dizajn priam až kaslali. V tomto čase by to bolo podobne Hobbitovi.

Problém skôr bol, že to bola skúšobná rada, ktorá prehrala v popularite so Spongbobom. Tematika fajn ale spracovanie zle.

sohibil

Tak mňa by zaujímalo, že čo to bol vôbec za nápad pchať Spongeboba do Lega? Čo bude ďalšie? Southpark? Ren a Stimpy? :D

Anatyt

Klaj

Citace od: Anatyt kdy 19.08.2016, 22:10:23
Neni o čom.

lol. tak o existenci neceho takoveho sem nemel ani tuseni  ??? kazdopadne bych rekl ze horky kandidat na viteze.
Draco dormiens nunquam titiliandus

Klaj

Citace od: sohibil kdy 19.08.2016, 20:22:11
Tak mňa by zaujímalo, že čo to bol vôbec za nápad pchať Spongeboba do Lega? Čo bude ďalšie? Southpark? Ren a Stimpy? :D
tak spongebob je pekne lego hranaty  ;D ;D ;D
Draco dormiens nunquam titiliandus

april.lix

Citace od: papluh kdy 19.08.2016, 18:37:11
Z úplnych úletov
Ben 10
Jack Stone a 4 Juniors
Galidor
a nepodarky
Island Xtreme Stunts

...myslím, žes vybral excelentní řady, trefa do černého...

otaznik

Citace od: sohibil kdy 19.08.2016, 19:52:11
Možno by si mal, pretože hlavne klasické a Technic sady vtedy obsahovali rozmanitejšie veci ako teraz. A to nehovorím o Model Teame, ktorý už neexistuje.
S tímto bych si dovolil nesouhlasit, nebylo v té době (2002) mnoho věcí, které by mě zaujaly.

david4662

Překvapuje mě, že ještě nikdo nezmínil sérii Chima.

Anatyt

Futurion

Citace od: david4662 kdy 21.08.2016, 10:51:59
Překvapuje mě, že ještě nikdo nezmínil sérii Chima.

Propadák neznamená sérii, která se ti nelíbí. Chima je úspěšná série, vždyť stále pokračuje.

juraj

Nie som si isty, Chima asi skončila koncom roka 2015. Prestal vychádzať aj Chima časopis.

havlik.jakub666

Chima skončila, ale vydržela tři roky, takže bych ji za neúspěšnou rozhodně nepovažoval. Sice nemá na v úspěchu na Ninjago, ale i tak.
LEGO forever

Villa Legina

Citace od: sohibil kdy 19.08.2016, 20:22:11
...že čo to bol vôbec za nápad pchať Spongeboba do Lega? ...

Na SpongeBob-a mi nesiahaj !!!  :D ;)

Villa Legina

Tuto jeden chlapík píše, že najväčšie prepadáky boli: Znap, Primo, Galidor a i. : http://www.businessinsider.com/legos-worst-failures-2014-2?IR=T

Píše, ak som dobre porozumela, že jedným z dôvodov (údajne nemali v krízových rokoch ani prehľad o výrobných nákladoch) bol i ten, že mnohých osvedčených dizajnérov ktorí tvorili sety v 70-80 tych rokoch končiac 90-tymi rokmi vymenili za nových, prijali 30 "inovátorov"  top-vyštudovaných návrhárov z najlepších dizajnérskych škôl po celej Európe, a tí sa - neosvedčili.

rdk

Zájemcům doporučuji tuto knížku:

https://www.amazon.co.uk/Brick-Rewrote-Innovation-Conquered-Industry/dp/1847941176/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1471799299

Velice pěkně rozebírá, proč v roce 2003 TLC málem zkrachovalo, co k tomu vedlo a jak se z toho dostali. Zajímavé počtení. Četl jsem to téměř jedním dechem. :-)

sohibil

Citace od: Anatyt kdy 19.08.2016, 22:10:23
Neni o čom.
To už asi ani nie je Lego - iba napodobenina. Vzdialene mi to pripomína jednu starú československú paličkovú (česky húlkovou) stavebnicu zo škôlky. Modré tyčky sa spájali pomocou bielych "kociek" a do vzniknutých rámov sa osadzovali štvorcové panely. Veci zostavené z toho vyzerali prinajmenšom bizarne :) Asi najviac pripomínali detské preliezky na ihrisku.
Citace od: Villa Legina kdy 21.08.2016, 18:00:37
Na SpongeBob-a mi nesiahaj !!!  :D ;)
Veď ja mu nič nerobím :D

MÍLA

Citace od: sohibil kdy 22.08.2016, 15:44:54

To už asi ani nie je Lego - iba napodobenina. Vzdialene mi to pripomína jednu starú československú paličkovú (česky húlkovou) stavebnicu zo škôlky. Modré tyčky sa spájali pomocou bielych "kociek" a do vzniknutých rámov sa osadzovali štvorcové panely. Veci zostavené z toho vyzerali prinajmenšom bizarne :) Asi najviac pripomínali detské preliezky na ihrisku.

Tu starou československou stavebnici mám doma, jmenuje se SEVA a vyrábí se do dneška, narozdíl od těch původních jsou ty dnešní české verze už rozšířené o nové barvy a tvary těch tyček a kostiček.