(Vlastní) 8x4 tahač s PF

Založil TomasHubik, 13.07.2016, 09:15:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomasHubik

Zdravím,

už nějakou dobu jsem tady nebyl a nevím jak moc z Vás chodí na Eurobrick, ale jelikož jsem tady začínal, začnu tady občas přidávat své výtvory.

Tentokrát je to kompaktní 8x4 těžký tahač. Chtěl jsem použít 43.2mm a udělat tahač co nejmenší. Takhle to dopadlo:

Nějaké technické vlastnosti:
Počet dílků: 790
Rozměry: 13/19/38 stud
8x4 pohon pomocí 1M motoru
8x4 řízení pomocí PF serva
Zadní nápravy mají "kyvadlové" odpružení

A tady jsou fotky:

A krátké video:
https://youtu.be/mEFzwABBb0M

HD

Bílá je nová červená? :D

Velice se mi to jako celek líbí, obzvláště pak napojení linie dveří na čelní masku. Hodně se mi také líbí hnací hřídel vedený pod celým autem a realistické uložení "nádrže".
Jediné, co bych osobně vysochal jinak, je výška nástavby nad kabinou, přijde mi trochu moc nízká (nebo, jak na to tak koukám - čelní okno příliš vysoko), ale třeba to byl autorský zájem.

Plánuješ i nějaký návěs?

PS: Úvodní fotku jsi fotil až po tom, co jsi nafotil podvozek?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Engine

Tvůj kamión jsem viděl na Thelegocarblog.com a říkal jsem si, že tvoje jméno zní česky. Jsem rád žes výtvor ukázal i tady.

Líbí se mi to. Ukázal jsi, že i v malém měřítku se dá postavit funkční a na pohled hezkej model.

Citace od: HorcikDesigns kdy 13.07.2016, 11:13:36
Jediné, co bych osobně vysochal jinak, je výška nástavby nad kabinou, přijde mi trochu moc nízká (nebo, jak na to tak koukám - čelní okno příliš vysoko), ale třeba to byl autorský zájem.
To mi nepřijde. Volant je vysoko, ale jinak je kabina dobrá.

TomasHubik

Díky za připomínky pánové,

co se kabiny týče, tak obě připomínky jsou na místě. Volant je opravdu hodně vysoko a nádstavba by mohla být o něco vyšší.

Návěs jsem plánoval, ale už mám v hlavě nový model a kamion je na dílky :) Snad příště.