Rozhovor s designery LEGO Technic

Založil Tomik, 11.07.2016, 07:34:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Včera jsem si všimnul, že Sariel uveřejnil na youtube své a Fernandovo interview s designery LEGO Technic Milanem Reindlem (grohl) a Andym (příjmení neznám) - zde je odkaz:

https://www.youtube.com/watch?v=S0CHOJKUREg&feature=em-subs_digest

Z otázek, které mě zaujaly nejvíce uvedu asi tyto:

Proč jsou alternativní modely tak podobné hlavním modelům (např. z helikoptéry jiná helikoptéra apod.)?
Odpověď:
Pokud si zákazník koupí model helikoptéry, znamená to, že má pravděpodobně helikoptéry rád. Pokud bude alternativním modelem něco jiného než další helikoptéra (např. loď), asi si jí nikdy nepostaví.

Proč se začaly vyrábět žluté a červené osy (axle), když se v setech stále objevují i staré šedé a černé?
Odpověď:
Děti mívají problém s nalezením správné délky osy a občas se stává, že zamění třeba délku 5 s délkou 7 apod. Aby se tomuto předešlo, přišli jsme s řešením vydat osy i v dalších barvách, aby byla orientace jednodušší a jednoznačnější. Proto se v jednom setu objevují 4 barvy os, z nichž každá délka má jinou. Toto platí i na jiné díly jako např. piny (černá versus modrá, šedá a tan).

Proč je občas v modelu použit u pohyblivé části pin se třením (friction pin), když z logiky věci (hladký chod mechanismu) by se tam spíše hodila verze bez tření?
Odpověď:
V první řadě nám jde o výborný zážitek ze stavění. Občas je potřeba, aby v průběhu stavby některá část modelu držela v šikmé poloze a nepadala staviteli pod ruce. Proto zde použijeme pin se třením, i když nám u hotového modelu bude do mechanismu vnášet nechtěný odpor - vždy je to o nějakém kompromisu.

Probíhá nějaké testování modelů, než jsou uvedeny na trh?
Odpověď:
Ano, máme celé oddělení, které se věnuje testování každého modelu, před jeho uvedením na trh.

Více ve videu. Jen abyste nebyli překvapeni, to video je samozřejmě v angličtině.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Strašné žvasty!

Citace od: Tomik kdy 11.07.2016, 07:34:29
Proč jsou alternativní modely tak podobné hlavním modelům (např. z helikoptéry jiná helikoptéra apod.)?
Odpověď:
Pokud si zákazník koupí model helikoptéry, znamená to, že má pravděpodobně helikoptéry rád. Pokud bude alternativním modelem něco jiného než další helikoptéra (např. loď), asi si jí nikdy nepostaví.

Tak tomuto snáď neverí ani on sám! ;D ;D ;D ;D

Čo sa tých ďalších bodov týka - nejak zabudol, že Technic je určený aj pre 16-ročných a to už až také deti nie sú. Takže reči o tom, že všetko (farebné osky, piny s iným trením, ako by sa hodilo...) je to kvôli deťom, nech si nechá pre niekoho iného. Všetko to ma ekonomické a iné dôvody.

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 11.07.2016, 09:27:18
Čo sa tých ďalších bodov týka - nejak zabudol, že Technic je určený aj pre 16-ročných a to už až také deti nie sú. Takže reči o tom, že všetko (farebné osky, piny s iným trením, ako by sa hodilo...) je to kvôli deťom, nech si nechá pre niekoho iného. Všetko to ma ekonomické a iné dôvody.
Pokud vím, tak ve videu zmiňují, že cílová skupina je především nějakých 7-11 let.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Díky za poučné video, podobné jsem chtěl už roky a nebo jsem doufal v grohla na Lipně, abychom ho mohli vyzpovídat s podobnými otázkami naživo. Škoda, že Sariel nedal možnost lidem posílat předem návrhy otázek, poslal bych nějaké. Nebo jsem to přehlédl...

Jinak Andy by podle mě měl být Andrew Woodman - senior manager v LEGO Technic Team.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: milanv kdy 11.07.2016, 23:18:07
Díky za poučné video, podobné jsem chtěl už roky a nebo jsem doufal v grohla na Lipně, abychom ho mohli vyzpovídat s podobnými otázkami naživo. Škoda, že Sariel nedal možnost lidem posílat předem návrhy otázek, poslal bych nějaké. Nebo jsem to přehlédl...

Jinak Andy by podle mě měl být Andrew Woodman - senior manager v LEGO Technic Team.

Součástí akce Billund 2017 by měla být diskuse (v rámci oficiální Lego části) i s Lego Designerem. 

papluh

Citace od: milanv kdy 11.07.2016, 23:18:07
... Škoda, že Sariel nedal možnost lidem posílat předem návrhy otázek, poslal bych nějaké. Nebo jsem to přehlédl...

Ale jo, dával mal to niekde nalinkované vo videu / popise ;)
https://www.facebook.com/sarielpl/photos/a.244630563695.179816.243748243695/10154829285153696/?type=3&theater
aj na TechnicBricks to šlo
http://www.technicbricks.com/2016/05/what-would-you-ask-lego-technic-team-if.html
Dokonca odtiaľ sa mi tam dostali 1 či 2 otázky  ;)