(Vlastní) Vodní mlýn - Projekt vesnice

Založil Ondrej, 31.05.2016, 11:34:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Ondrej

Ahoj,
tak přidávám foto dvou modulů do projektu vesnice. Vodní mlýn má náhon z horního rybníka, kde jsou dvě stavidla co pouští vodu na kolo a do potoka. Zakončení je v dolním rybníku a kvůli návaznosti na silnici jsem ho tam ukončil vpustí někam do potrubí. Z plánovaného hospodářství v druhé sekci nakonec vznikla mlynářova zahrada se včelami, prasaty a podobně. Do budoucna vím, že zelený není nikdy dost.
Doufám, že se bude líbit.

milanv

Nádherná scenérie, byla by krásná na výstavu i sama o sobě.

Z detailů se mi líbí to mlýnské kolo - nejdecentnější, co jsem zatím kde viděl. A líbí se mi detail s úly. Pak mě zaujalo, že máš stejné kulaté stromy jako já v Šíleně smutné princezně.

Mimochodem: čekal jsem, že rybník bude níž - jak psal Igorus ze začátku projektu. A on je zase na stejné úrovni 2 bricky jako okolní terén. Využije tedy někdo vůbec to vyvýšení terénu? Krom silnic, samozřejmě... Jinak to zůstane jako výzva na nějaký modul pro příští výstavu...
Pán na Žlutém hradě

Aki

Náhony i mlýnské kolo jsou super, zahrádka je fajn.
Pokud by jsi to ale stíhal, tak bych prasátka vyndal z té ohrádky a místo nich postavil klasické chlívky - když už je to česká vesnice. Jo a ten americký skunk někomu utekl ze ZOO? Navíc přeplaval na ostrov?  >:D

Igorus

Ondro, parádní práce  ;)

Citace od: milanv kdy 31.05.2016, 11:57:24
Mimochodem: čekal jsem, že rybník bude níž - jak psal Igorus ze začátku projektu. A on je zase na stejné úrovni 2 bricky jako okolní terén. Využije tedy někdo vůbec to vyvýšení terénu? Krom silnic, samozřejmě... Jinak to zůstane jako výzva na nějaký modul pro příští výstavu...

Rybník viz zde. Navíc u několika modulů je využito zapuštění různých věcí do térénu.

builder

Velmi pěkné, moc se mi líbí ten domeček a krajina okolo něj :D úly a stavidlo jsou fat pěkná vychytávka.
Pěkně jsi si s tím vyhrál :)

builder

Marty713

Je to paráda! ;)
Velká škoda, že na výstavě nejsou všechny strany pohledové.

Ondro, co jsi použil za barvu kostek pod ty tr light blue tiles na vodní plochu? Jsou pod tím ještě tr clear plates nebo nějaká chytrá světlá modrá? :o
Vypadá to fakt moc dobře, na rybník možná až moc čistě >:D

Ondrej

Děkuji všem za hodnocení, jsem rád že se líbilo.

Citace od: Aki kdy 31.05.2016, 12:02:35
Pokud by jsi to ale stíhal, tak bych prasátka vyndal z té ohrádky a místo nich postavil klasické chlívky - když už je to česká vesnice. Jo a ten americký skunk někomu utekl ze ZOO? Navíc přeplaval na ostrov?  >:D
Nechám prasata zatím takhle, do budoucna by se to dalo obměnit. Ten skunk se mi tak líbil, že jsem ani moc nepřemýšlel jestli se tam hodí nebo ne, hold je to imperialistickej přivandrovalec jako mandelinka  :D

Citace od: Marty713 kdy 01.06.2016, 11:06:31
Ondro, co jsi použil za barvu kostek pod ty tr light blue tiles na vodní plochu? Jsou pod tím ještě tr clear plates nebo nějaká chytrá světlá modrá? :o
Vypadá to fakt moc dobře, na rybník možná až moc čistě >:D
Zkoušel jsem různé kombinace modré pod to, ale bylo to moc vidět tak jsem zůstal u klasický modrý a na tom je trans light blue vrstva tiles sem tam proložená trans medium blue platem 1x2, ale ten není moc znát. Je to taková jednodušší voda, když jsem zkoušel udělat modrej mix pod tou tile vrstvou tak to na tom potoku bylo strašně odskákaný tak jsem dal jen jednotnej podklad. Foceno za světla tak to vypadá světlejší, dost záleží jak moc na to jde světlo, ale ta vrstva clear plates pod to by asi neuškodila.

Pool

Parádní, skunka bych neřešil, jen malé procento lidí ví, že se vyskytuje jen v Severní Americe. A kdyby se někdo ptal, tak Natálka od vedle co ho honí, pracuje jako ošetřovatelka a pečovatelka v Zoo, to je jasné  ;D Jediné co mě na tom trochu ruší, je ten naklonovaný dědula.

Ondrej

Citace od: xPool kdy 01.06.2016, 18:39:22
Jediné co mě na tom trochu ruší, je ten naklonovaný dědula.

ÁÁÁ toho jsem zapomněl vyměnit nebo aspoň dát někam jinam.

germik

Konečně se dostávám k prohlížení MOCů na Lipně. A protože mlýny mám rád, za tohle Ti patří ode mně palec nahoru :) Možná bych uchycení kola na ostrůvku čekal trochu masivnější, ale to je detail ;) Jako celek je to super (možná ta cestička přes vodu působí trochu moc pravoúhle)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Chairudo

Kdyby byla soutěž o nejlepší modul do projektu vesnice, tak bych asi hlasoval pro tento :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

mates007

Moc moc,ale moc hezké nechám se inspirovat

MÍLA

Citace od: Chairudo kdy 04.07.2016, 09:42:59
Kdyby byla soutěž o nejlepší modul do projektu vesnice, tak bych asi hlasoval pro tento :)

A proč jí tedy nezaložíme ?