Reklamace Lega

Založil werrac, 10.01.2006, 08:52:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

werrac

Tak jak jsem tu po Vanocich psal, nemel jsem u 4512 kompletni samolepky, neco malo chybelo a par dilku bylo ve "spatne" barve, tedy odstinu. / U druhe 4512 to bylo to same, namichana cervena svetlejsi, tmavsi ... / Reklamace u Lego.com pres zde jiz zminovany formular byla bohuzel s problemy, zasilka sice prisla, ale bylo v ni jen 6 dilku z pozadovanych 7 a pozadovany arsik samolepek sice prisel, ale cestoval v pytlicku s kostkama, takze vypada, jako po boji. Mam li sluzbu hodnotit, tak si zaslouzi 75% a to prevazne za snahu :-). V dopise se sice pise, v pripade problemu se na nas obratte s cislem reklamace ....., ale uz vidim, jek by to dopadlo ...... :-)

TomG

Citace od: werrac kdy 10.01.2006, 08:52:46
Tak jak jsem tu po Vanocich psal, nemel jsem u 4512 kompletni samolepky, neco malo chybelo a par dilku bylo ve "spatne" barve, tedy odstinu. / U druhe 4512 to bylo to same, namichana cervena svetlejsi, tmavsi ... / Reklamace u Lego.com pres zde jiz zminovany formular byla bohuzel s problemy, zasilka sice prisla, ale bylo v ni jen 6 dilku z pozadovanych 7 a pozadovany arsik samolepek sice prisel, ale cestoval v pytlicku s kostkama, takze vypada, jako po boji. Mam li sluzbu hodnotit, tak si zaslouzi 75% a to prevazne za snahu :-). V dopise se sice pise, v pripade problemu se na nas obratte s cislem reklamace ....., ale uz vidim, jek by to dopadlo ...... :-)

Tak si nech ten samolepkovy arsik poslat znova, ze ti prisel pomackany :)
Only the best can survive.

KLF

Normalne im napis, ze Ti dosiel poskodeny arsik, obratom Ti poslu novy. A mozno aj dva. Mne tak uz nie raz poslali.
Terminated.

Karolina

Citace od: werrac kdy 10.01.2006, 08:52:46

Mohu se zeptat, kde najdu ten formulář pro reklamace a kam se pak odesílá, případně zda jim ty chybné dílky (různé odstíny barev) posíláte?

rdk

werrac

Tak formular, jak se da najit pres Vyhledavani slova reklamace, ev. chybejici dilky je na strankach Lego.com konkretne zde. Dilky jsem zpet neposilal a pokud vim, tak vsichni si jen pisou o nove, je tam celkem podrobny navod na vyplneni.

Edit: RDK me predbehnul :-)

peter

To to je až takhle stupidně jednoduché? Pokud ano, tak to bych mohl klidně napsat, že jsem si koupil např. 4512, bohužel po vyčerpávajícím hledání jsem nenašel to nejdůležitější a sice 9V motor. Takhle by se k 9V motrům dalo přijít celkem snadno ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Cavelon

Citace od: peter kdy 10.01.2006, 12:23:11
To to je až takhle stupidně jednoduché? Pokud ano, tak to bych mohl klidně napsat, že jsem si koupil např. 4512, bohužel po vyčerpávajícím hledání jsem nenašel to nejdůležitější a sice 9V motor. Takhle by se k 9V motrům dalo přijít celkem snadno ;)

Pochybujem, žeby boli až takí blbí a motory prísne nekontrolovali.

Colonel32

max jeden motor... kdybys jim o motor napsal 2x ten samy mesic, tak uz by jim to prislo podezrele...

Raistlin M

To máš jako se spoustou jinejch věcí běžně fungujících na západ ( nebo hodně daleko na východ) od našich hranic.
Před deseti lety, když jsem byl na návštěvě "země neomezených možností a naprosté svobody" (za tím účelem si nechali od žabáků dovézt sochu), mi jeden z Čechů tam žijících, při pohledu na mnou natočenou zmrzlinu ( 1 dolar, jedno co si natočíš ( v mém provedení 30cm výšky)) pověděl: "Jestli na něčem Amerika zkrachuje, tak na Češích." ;D

Prostě ta možnost je a je jen na každém, jak si to sám se sebou srovná.

peter

Citace od: Colonel32 kdy 10.01.2006, 12:27:22

max jeden motor... kdybys jim o motor napsal 2x ten samy mesic, tak uz by jim to prislo podezrele...

I kvůli tomu jednomu motoru by se mi to vyplatilo. Ostatně víc krát bych to asi nezkoušel ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

werrac

Ono to bude i o necem jinem, na vetsine linek je nejjednodussi vahova kontrola, tj. je-li vaha nizsi nez nejaka definovana, ev. i vyssi, tak jde krabice z kola ven, a prekontrolovat po castech / u lega asi po pytlicich. Chybejici motor by temer urcite zpusobil nevyjeti krabice ze zavodu. Takze to by ti asi spis nic neposlali, kdybys chtel vlakovy motor. Podle me je maximalni vaha missing parts tak do +-15 az 20g, tedy odchylka v krabici+lepidle+igelitu+ABS atd.

TomG

Porad muzes rict, ze motorek je nefunkcni, ale uz riskujes, ze ho budou chtit zpet.

Raistlin M

Citace od: TomG kdy 10.01.2006, 12:47:30
Porad muzes rict, ze motorek je nefunkcni, ale uz riskujes, ze ho budou chtit zpet.

Tak ho nefunkčním udělám ;D ;D ;D ;D

Cavelon

A čo svedomie? Mal by si dobrý pocit pri jazde s takým motorčekom? >:D

Colonel32

Citace od: Cavelon kdy 10.01.2006, 12:48:57

jj, asi tak...

TomG

Citace od: Cavelon kdy 10.01.2006, 12:48:57
Heheh svedomi je jina vec, jen jde spis o to jesli by to slo ci ne. Svedomi si musi poresit kazdy sam ze sebou. I kdyz napsat si o motorek by byla uz docela drzost :)

werrac

No me tahle reklamace o necem poucila, az mi od neceho zase budou v novem setu chybet 2ks, napisu si aspon o 3, zvlast, kdyz jde o maly dilek ............. Protoze byt slusny se nevyplaci .......

TomG

Citace od: werrac kdy 10.01.2006, 12:55:09
No me tahle reklamace o necem poucila, az mi od neceho zase budou v novem setu chybet 2ks, napisu si aspon o 3, zvlast, kdyz jde o maly dilek ............. Protoze byt slusny se nevyplaci .......

Imho si napis o 2, co skutecne potrebujes a kdyz to zvoraji, tak si napises znova :) Tebe to stoji jen chvili casu vyplnit ten formular. Uz se nekolikrat stalo lidem, ze jim poslali vic nez mali sami aniz by sis o to napsal. A vubec udelej si to jak chces :)

muzzo

Citace od: Raistlin M kdy 10.01.2006, 12:48:42

A na co Ti to potom bude? Zničit jeden a dostat druhý?  ;D

Raistlin M

Citace od: muzzo kdy 10.01.2006, 13:35:15
Citace od: Raistlin M kdy 10.01.2006, 12:48:42

A na co Ti to potom bude? Zničit jeden a dostat druhý?  ;D

To jen pro případ kontroly.

Bylo to spíš myšleno jako nadsázka. ;)

otaznik

Je to snad řešení reklamací, na nákup dílů jsou tady jiné metody. Je potřeba si uvědomit, že pokud se to začne zneužívat, tak s tím LEGO třeba přestane a bude řešit reklamace jinak.

Ale hlavně neoprávněné požadavky na díly jsou na prvním místě lež ze strany zákazníka a asi i zlodějina.

J_BOB

imho na chybajucom, motore neni nic nerealneho. neviem ako v cesku, ale u nas  na slovensku niesu rozkradnute krabice (bohuzial) nijakou zvlastnostou...  ::)

"Milý Lego service, Kupil som si vcera ISD...a ako tak pridem domov...zistim, ze je to len prazdna krabica plna cestovin. Mohli by ste mi prosim poslat zvysok  ;D  ;D  ;D "
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

DaKan

Nevíte prosím vás někdo, za jakou dobu má odpovědět reklamační centrum Lega? Jak dlouho to trvalo ve vašem případě?
Mě už tam moje reklamace leží od 12.2.2006 a vše jsem udělal tak, jak je to uvedeno zde na Kostkách. Chtěl jsem jim poslat mail, ale žádná z možností kontaktu na ně neodpovídala mému problému a psát jim znovu stejný reklamačák si netroufám.

Raistlin M

Citace od: DaKan kdy 03.03.2006, 21:06:34
Nevíte prosím vás někdo, za jakou dobu má odpovědět reklamační centrum Lega? Jak dlouho to trvalo ve vašem případě?
Mě už tam moje reklamace leží od 12.2.2006 a vše jsem udělal tak, jak je to uvedeno zde na Kostkách. Chtěl jsem jim poslat mail, ale žádná z možností kontaktu na ně neodpovídala mému problému a psát jim znovu stejný reklamačák si netroufám.
Oni toho mají občas hodně. Nám trvala reklamace měsíc, ale pak se omluvili a poslali "suvenýr" jako omluvu. Zrovna se prý nějak reorganizovali, či stěhovali, či co to psali. :)

DaKan

Citace
Oni toho mají občas hodně. Nám trvala reklamace měsíc, ale pak se omluvili a poslali "suvenýr" jako omluvu. Zrovna se prý nějak reorganizovali, či stěhovali, či co to psali. :)
Tak to ať si daj na čas a pak mi pošlou milé překvapení >:D.

Llevelyn

A pošlou ti růžovou kostičku jako přívěsek na klíče.. ;D ;D.." božíčku".. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Mates

Citace od: DaKan kdy 03.03.2006, 21:06:34
Jak dlouho to trvalo ve vaąem případě?
Mě to poslali zhruba do 3 týdnů, ale řešil jsem to přes českou LTC, takže nevím, zda to nevyřizují přednostně... ::) :D
...i když posledně mi poslali úplně něco jiného, než jsem chtěl... >:D ;D

J_BOB

to sa stalo aj mne.....uiz po treti krat :P LEGO PRIVESKY RULUJU :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Mates

Citace od: J_BOB kdy 03.03.2006, 21:50:35
to sa stalo aj mne.....uiz po treti krat :P LEGO PRIVESKY RULUJU :)
...no já žádný "bonus" zatím nedostal... :'( :D