Renovace starších setů

Založil tomaslambo, 09.06.2016, 07:14:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomaslambo

Zdravím.
Na poslední vánoce jsem si udělal radost a pořídil jsem si mírně jetou stavebnici  8880 Super Car. Rád bych si jí "zrenovoval", jenomže jsem narazil na drobný problém. Stavebnice je postavená s dílů tak jak někomu přišly pod ruku, takže se mi sešli díly s různým stářím. Mám tím na mysli, že zejména u Technic brick a Plates jsou různé spodní strany (plne nebo duté piny) a to třeba i u stejného typu součástek (na přiloženém obrázku je ten rozdíl spodních stran patrný). Chtěl bych se tedy zeptat, jestli se dá někde nějak zjistit, jaký typ součástek se v setu originálně nacházel. Je mi jasné, že se spodky kostek mohou lišit u různých typů dílů, popřípadě i u stejných dílů ale v jiné barvě. Neberte to jako nějaké hnidopišství, prostě si chci dát tento set do Top stavu, nic víc. 

otaznik

Žádný takovýhle seznam není a ani nemůže být, protože některé sety se vyráběly i několik let. A TLC tam dávalo ty díly, které zrovna mělo, tedy se snadno může stát, že jsou v některých setech díly s dutými (novějšími) i plnými (staršími) typy spodních částí dohromady.
Mám základní přehled o tom, kdy se dané díly zhruba vyráběly, snažím se získat fotky MIB setů a s tímhle know how sety kompletuji - když je nemám jako MISB, MIB nebo od prvního majitele, který nemíchal díly.

tomaslambo

Děkuji za osvětlení. Myslel jsem si že na to nebude jednoznačná odpověď. Každopádně se porozhlédnu po nějakých fotkách a uvidím co se bude dát dělat

peter

Osobně bych se u tohoto setu asi nejvíce inspiroval jeho zvětšenou verzí. Věřím, že ten model zvětšili opravdu tak jak byl nejběžněji v prodeji.

Jinak tedy je ještě scan obrázku z katalogu též originálního setu, takže toto bych bral jako referenci a s tou bych se to snažil sjednotit ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

papluh

Tu je recenzia od chlapíka čo to mal od novoty, tiež tam je pár záberov na spodky dielov
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=30063

tomaslambo

Ta zvětšená verze mě taky napadla, ale nepodařilo se mi najít vhodné obrázky. Mimochodem ten obrázek zespodu auta je i v návodu, jenže to bych ho musel mít. Originální sken stažený přímo od TLC je v otřesné kvalitě.

Té recenzi jsem nevěnoval moc pozornosti, ale potom jsem na konci objevil odkaz na více nezmenšených fotek a ty se ukázali jako zlatý důl. Díky za tip. Mimochodem, je tam i fotka té strany návodu kde je vyobrazené auto zespoda

Moc děkuji

PS: taky by mi TLC poslalo náhradu za polámané půl bushe zadara jako jemu :D