Společný projekt: Mistři světového filmu

Založil milanv, 05.09.2015, 19:37:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

milanv

Mistři na Lipně

Všichni Mistři světového filmu jsou úspěšně na Lipně. A to doslova: viděl jsem, jaký mají úspěch u prvních návštěvníků. Stráví kolem dokola naší sbírky filmů moře času, baví je hledat a hádat. To považuju za velký úspěch.

Chtěl bych vám proto všem moc poděkovat. Na Lipně mnoha pomocníkům, bez kterých bych to nikdy nestihl: v prvé řadě Petronelovi, Davromanovi (a jeho synovi), MartinoviS a matce, kteří to se mnou "táhli" většinu času. Ale v průběhu doby se přidávali další a další, mnoho z vás přiložilo ruku ke společnému dílu. A nesmím zapomenout na podporu od pekiho s Hardegonem. Doslova a do písmene nic nebylo problém zařídit a ještě z nich sálala pohoda a klid.

No a úplně speciální dík vám všem stavitelům. Protože výstava je jistě pěkný výsledek na konci, ale pro mě bylo stejně důležité, jak krásně a pohodově se mi s vámi ten téměř rok stavělo. Jak jsme si vyměňovali nápady a navzájem se povzbuzovali ve výsledku k naprosto překrásným výtvorům. Ona fráze "cesta je cíl" v tomto případě není jen prázdnou frází, ale opravdovou skutečností.

No a na závěr všech díků jedna dvojotázka: jak se cítíte na pokračování a případné rozšíření? Několik lidí se mě už ptalo, jak dál, že je škoda vystavovat jen na Lipně.  A nabízeli se i zájemci o přidání se k projektu. Ale na druhou stranu: prázdniny utečou jako voda, v září už se bourá Lipno a nevím kdy přesně se povezou exponáty na výstavu do Prahy. Proto raději dvojotázka, každá zvlášť: 1. vystavit znovu v Praze? 2. kdo by přidal film?
Pán na Žlutém hradě

HD

:D

Mockrát díky za zastřešení, zorganizování a v neposlední řadě i za převzetí (osobní či zprostředkované) všech modulů.

Za sebe můžu říct, že po ukončení Lipenské štace dostane Hujer (jako doufám všichni ostatní aktéři a aktérky) povolení k přejezdu na další výstavu. Jestli stihnu něco přitvořit, netuším.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Jinak zpět k mým otázkám na všechny: chtěli byste pokračovat s Filmovým projektem? A kdo se cítíte na to, abyste ještě něco postavil, když jsou v tom i prázdniny?
Pán na Žlutém hradě

zdenek.f

Zkusím udělat svůj návrh, co jsem tu presentoval před pár týdny.

papluh

Ja by som si pravil reparát na ten môj pôvodný nápad ak sa to bude vystavovať ďalej.

davroman

Myslím, že největší dík patří tobě, Milane - za nápad, motivaci, realizační vedení jednotlivých stavitelů a dotažení celého projektu do zdárného konce. Naše "pomocné ruce" k dokončení díla na Lipně pak byly jen snahou, jak ti za vše poděkovat. Výsledek společného úsilí stojí za to!

Jinak, Pat a Mat se určitě chtějí podívat i do Prahy. Další modul k nim ale asi nepřidáme. Slíbili jsme do Prahy podpořit Igoruse s modulem do vesnice.  ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Ravenhorn

Já budu přemýšlet o nečem extra. V každém případě počítám, že se to pak převeze do Prahy na nějakou dobu :-))))))
Castle, Pirates a Star Wars.

MÍLA

Ahoj, dokázal by někdo poznat na jaký film myslím ? je to jedna z jeho větších scén.
Je to jen takový nastřel, finální verze by mohla mít rozměry trošku mimo pravidla aby se tam vše vešlo, asi tak 64x16/24 a výška možná tak 12 kvůli terénu.
Vzhled minifigů a objektů je zde pouze ilustrační
.

Marty713

CitaceJasně jsem řekl, bude tma. Až se zhasne, tak ti, co to zebrali, to vodnesou na své místo. Ale né vobráceně! Né vobráceně!

No jakej jinej film, než tenhle, by sis taky mohl vybrat ;D >:D

MÍLA

Citace od: Marty713 kdy 07.06.2016, 11:13:38
No jakej jinej film, než tenhle, by sis taky mohl vybrat ;D >:D

A kde je ta čokoládová koule ?  :D

milanv

Citace od: MÍLA kdy 07.06.2016, 11:04:07
finální verze by mohla mít rozměry trošku mimo pravidla aby se tam vše vešlo, asi tak 64x16/24 a výška možná tak 12 kvůli terénu.
Opravím tě: nemohla :)
Pán na Žlutém hradě

zdenek.f

No a co dát finální verzi z boku přes dva sloty, celková velikost 32x32?

milanv

Dobře. Myslel jsem, že to je nade vší pochybnost jasné, ale pro jistotu, pokud někdo má pochybnosti větší než vši  >:D

Nemá smysl hned začít vymýšlením výjimky, když ještě není pomalu ani spojený první pár kostek na sebe. A rozhodně ne výjimkou takovéhoto neuvěřitelného rozsahu. Všichni až na Mílu mi to psali v SZ, takže to možná nebylo vidět tady ve vlákně, ale to nic nemění na tom, že to tak je a platí to pro každého. Jak je vidět na současném Lipně, není to žádná újma :)
Pán na Žlutém hradě

MÍLA

Citace od: milanv kdy 07.06.2016, 14:02:48
Citace od: MÍLA kdy 07.06.2016, 11:04:07
finální verze by mohla mít rozměry trošku mimo pravidla aby se tam vše vešlo, asi tak 64x16/24 a výška možná tak 12 kvůli terénu.
Opravím tě: nemohla :)
Citace od: milanv kdy 07.06.2016, 14:45:18
Dobře. Myslel jsem, že to je nade vší pochybnost jasné, ale pro jistotu, pokud někdo má pochybnosti větší než vši  >:D

Nemá smysl hned začít vymýšlením výjimky, když ještě není pomalu ani spojený první pár kostek na sebe. A rozhodně ne výjimkou takovéhoto neuvěřitelného rozsahu. Všichni až na Mílu mi to psali v SZ, takže to možná nebylo vidět tady ve vlákně, ale to nic nemění na tom, že to tak je a platí to pro každého. Jak je vidět na současném Lipně, není to žádná újma :)

Milane, ty rozměry případné finální verze jsou jen odhadované podle zabraného místa, nejdříve to musím postavit minimálně v LDD aby bylo možno diskutovat o nějakých vyjímkách, protože je jasné že i když z téhle fotky to tady pozná plno lidí tak na výstavu to není ani omylem.
Základem by byla ta část s budovou a davem minifigů v popředí, zde by se vypočítávala reálná hloubka, jestli by se vše vešlo na plochu 30x14 nebo se to protáhlo na 30x22(stěny modulu se nepočítají) aby davová scénka nebyla moc na těsno. K tomu by z levé či pravé strany přiléhala scénka klasických rozměrů kde by se nacházelo vozidlo a postavy okolo něj. optické navázání obou scének by asi bylo přes chybějící boční stranu obou modulů.

Takže až z téhle postelové scénky postavím reálný filmový obraz tak můžeme probírat nějakou vyjímku, mám na to celé dva a půl měsíce.

milanv

Já ti dopředu říkám, že tak velkou výjimku si nedovedu představit, že bych komukoliv udělil. Líp už to napsat neumím a nemá žádný smysl, abys tady o tom do nekonečna diskutoval. Pokud se chceš zúčastnit tohoto projektu, tak se prostě vejdi do pravidel a postav něco, co bude stát za to jak po stavební stránce, tak z hlediska šance lidí poznat film. Hotovo, konec debaty.
Pán na Žlutém hradě

MÍLA

Citace od: milanv kdy 07.06.2016, 15:35:15
Já ti dopředu říkám, že tak velkou výjimku si nedovedu představit, že bych komukoliv udělil. Líp už to napsat neumím a nemá žádný smysl, abys tady o tom do nekonečna diskutoval. Pokud se chceš zúčastnit tohoto projektu, tak se prostě vejdi do pravidel a postav něco, co bude stát za to jak po stavební stránce, tak z hlediska šance lidí poznat film. Hotovo, konec debaty.

Ok, jdu stavět a pak se ozvu.

Martins

Citace od: milanv kdy 06.06.2016, 19:58:44
Jinak zpět k mým otázkám na všechny: chtěli byste pokračovat s Filmovým projektem? A kdo se cítíte na to, abyste ještě něco postavil, když jsou v tom i prázdniny?

ahoj Milane, se mnou počítej za jakýchkoli okolností.
Projekt je to skvělý a to hlavně díky tvé veliké práci na jeho vymýšlení, kočírování a dotažení... truhlářské práce nevyjímaje! Díky za to.

milanv

Díky vám všem za zatím zaslané odpovědi. Zatím se nikdo neozval, že by nechtěl stěhovat scénku do Prahy, ale zdaleka všichni neodpověděli.
A co se týče nových modulů, tak jsem obnovil první příspěvek.

Pán na Žlutém hradě

Hroch

Se stěhováním souhlasím, nový film nejspíš nebude. Kdyby náááhodou, tak dám včas vědět.

Atom

Klidně ať se Mr.Bean projede se svým autem až do Prahy.
Souhlasím s přesunutím.
Stavět zatím nic nechystám.

jetaM

Souhlasím s přesunem do Prahy. Rád bych postavil další scénku. Více info v SZ.

matka

S pokračováním samozřejmě souhlasím, jestli se mi podaří něco přistavět netuším. Ale rozhodně díky za skvělý projekt.
Paní na Žlutém hradě

MÍLA

Ahoj Matko, poznáš na jaký film myslím ?

Jonas

Milane,

zorganizoval a zaranžoval jsi to perfektně.
Pokud budeš potřebovat můj modul na další výstavu, jsem pro.
Jonas - Můj Brickshelf

Hacislav

Deatpoola počítám přesunout do Prahy.

Skusím dotáhnout do finále některou, ze scének, které jsem měl rozpracované nebo rozmišlené, ale nezvládl jsem realizovat do Lipna.
Ozvu se přes SZ až bude dostatečný progres.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

matka

Citace od: MÍLA kdy 07.06.2016, 20:48:09
Ahoj Matko, poznáš na jaký film myslím ?

Mílo, je mi líto, nepoznávám. Ale zároveň musím podotknout, že já jsem člověk  filmů obecně velmi málo znalý.
Paní na Žlutém hradě

Puclik

Návštěvníci se také rádi předvedou v Praze.

Marty713

Do Prahy stejně jako do pravěku, cestujeme všude společně! :)

Izabella08

Milane,
ještě jednou Ti děkuji za tolik příjemný FILMOVÝ PROJEKT.
Vydařil se nejen kvůli skvělým stavitelům-učinkujícím, ale i díky Tvojí parádní prezentaci. Úplně mě dostaly i závěrečné titulky:)
Škoda, že jsem nemohla zůstat až do konce instalace, protože parta kolem filmů byla naprosto na pohodu.
Do SZ Ti napíši ještě jeden můj film:)

milanv

Z reportáže pro Ábíčko

"Jsou tady i další menší projekty, jako jsou třeba scény ze slavných českých i zahraničních filmů, které jsou s naprosto šíleným detailem vystavěné na neuvěřitelně malé ploše."

Na to, že jsme si vysloužili cca 2,5 vteřiny z celé reportáže, tak mi to přijde jako dobré shrnutí, co říkáte?  >:D
Pán na Žlutém hradě