Společný projekt: Mistři světového filmu

Založil milanv, 05.09.2015, 19:37:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

werny

Citace od: Marty713 kdy 05.05.2016, 13:56:59
Mártyho produkce uvádí...

Haló pane mamut, jsme tady dobře v pravěku?

3X SUPER ;D ;D ;D

milanv

Mám prosbu: nemáte někdo, kdo jedete do Brna, černý plášť nebo dva? Buď můžu koupit nebo vyměnit za jinou barvu, příp. černý s hvězdičkama. Potřebuju čistě černý. Díky.
Pán na Žlutém hradě

davroman

Změny provedeny, výsledek je zde. Změněna byla barva hlaviček a ručiček na Light Flesh, šňůra k lampě získala klasickou šedou kabelovou, štafle upraveny do Tan.
Vyzkoušeli jsme i variantu modré gumičky namísto čepičky, ale synovi a ani mě se moc nelíbila, takže zůstaneme u naší verze.

Nad čím stále přemýšlíme, jsou štafle. Změnili jsme barvu z Reddish Brown na Tan, ale připadají nám teď takové mdlé. Jak to vidíte vy? Přikládám foto i původní barevné varianty štaflí. Která barva u Vás vítězí?
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

HD

Byla by velká drzost ptát se po Dark Tan Štaflích?  - Jak píšeš - tan verze vypadá jako nová, nezajímavá, předchozí hnědá lehce splývá s podkladem.
Ale hlavičky s ručičkami celku prospěly.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

davroman

Citace od: HorcikDesigns kdy 08.05.2016, 18:25:44
Byla by velká drzost ptát se po Dark Tan Štaflích?  - Jak píšeš - tan verze vypadá jako nová, nezajímavá, předchozí hnědá lehce splývá s podkladem.
Ale hlavičky s ručičkami celku prospěly.

... v Dark Tan potřebné díly nejsou.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Formy_Tinus

Ahoj,

tak jsem to trochu po připomínkách přepracoval a tohle je maximum, co z toho dostanu. Ukrojil jsem si velkej krajíc  :-\ ... tak snad to už je použitelné  ;)

HD

Kočárek bych dal určitě na lyžiny, a střechu také možná trošku zasněžil, a "šerifovi" na stromě bych nasadil dospělejší výraz.
Ale jinak to vypadá dost dobře, "pekáč naší Dášeňky" je skvělý doplněk. ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Formy_Tinus

Díky :)

Minifigové ještě doznají změny ... zkusím ještě nějaký detail, ale už jsem na konci s nápadama :)

milanv

Citace od: Davroman kdy 08.05.2016, 17:37:10
Změny provedeny, výsledek je zde. Změněna byla barva hlaviček a ručiček na Light Flesh, šňůra k lampě získala klasickou šedou kabelovou, štafle upraveny do Tan.
...
Která barva u Vás vítězí?
Perfektní, úpravy se povedly. Štafle, když už jsou volby jen tyto dvě, bych nechal v Tan.
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: Formy_Tinus kdy 08.05.2016, 21:02:19
tak jsem to trochu po připomínkách přepracoval a tohle je maximum, co z toho dostanu. Ukrojil jsem si velkej krajíc  :-\ ... tak snad to už je použitelné  ;)
Nepodceňuj se, vždyť se snažíš dobře! Žádné maximum, máš náročného režiséra, ten po tobě bude chtít ještě se nad pár věcmi zamyslet :)

Hlavní věc: scéna jako taková je udělaná fakt dobře, klobouk dolů jak ses s tím popral. Smrčky, boční stěny - super. Co je potřeba dotáhnout, je hlavní akce: kočárek + tatínek v síti. Tam je totiž problém, že je to celé málo vidět a pak ani moje děti film neuhodly (a to je co říct). V kombinaci se sněhulákem, který vypadá moc americky, hádaly samé americké filmy jako Frozen.

Ve zkratce bych to viděl tedy na zvýraznění sítě a počeštění sněhuláka.

Síť: navrhuju mírně celou podscénku otočit: levý strom dozadu a pravý dopředu. Pak bude síť líp vidět. Pak ji pověsit výš, i kdyby horní minifig měl mít její uchycení už vedle svých noh, a pak ještě zkontrolovat, jestli necloní nějaké větve moc. Kočárek je dobrý, ten bych nechal i na kolečkách. Není to úplně logické, ale zase to každý pozná. Kdybys vymyslel, jak ho mít na svahu, tak by to byla bomba. Ale netrap se, pokud ne.

Sněhulák: napadly mě bílé technicové koule na ruce, co ty na to? Není jich na BL moc, ale např. tady je mají s neuvěřitelně nízkým poštovným (už od 20g!)- a třeba najdeš i jinde. Pak nemusíš sněhuláka ani moc měnit. Stačí sundat šátek, "klacky" nahradit Barem protaženým skrz a pak na to narazit ty bílé koule.

Jestli kvůli posunutí stromů bude míň místa na sněhuláka, přesuň sněhuláka. Např. do levého rohu. Není to podle filmu, ale bude tam vypadat dobře a hlavně ať je vidět hlavní akce.

Uf, doufám, že jsem tě nepřehltil :) Máš to dobré, tak by byla věčná škoda to nedotáhnout!
Pán na Žlutém hradě

Formy_Tinus

Milane, ty mě fakt drtíš na krev!!!  ;D

jakej je vlastně termín?

milanv

Citace od: Formy_Tinus kdy 09.05.2016, 17:08:25
Milane, ty mě fakt drtíš na krev!!!  ;D
jakej je vlastně termín?
A řekl bys do sebe před půl rokem, že tohle postavíš? Tak vidíš! Přeci se z toho nepo... (...sadíš na zadek >:D ) těsně před finišem! Já ti pomůžu co budu moct. Chceš půjčit bílou hůlku? Myslím do scénky, ne pro tebe :)

Termín je 15. 5. odsouhlasit ode mě. Když budeš mít odsouhlaseno s tím, že ti teprve za dva dny přijdou poslední dva díly, tak OK.
Pán na Žlutém hradě

Puclik

Ahoj. Po odmlce jsem opět na Kostkách, a rád bych vám představil svou scénku. Doufám že je natolik čitelná že není problém název uhodnout.

hawran

Bricks Forever!

Mr. Cube

Skvělé, skvělé! Akorát bych dal možná dědovi Drchlíkovi šedivější vlasy.

milanv

Už jsem ti psal soukromě: díky, tohle je perfektní scénka. Jednoduchá a přitom jasně rozpoznatelná.

K šedivějším vlasům: ledaže bys měl Dark (Bluish) Gray, to by bylo dobré. Jinak bych to nechal takto.
Edit: přijde mi, že dobré tmavě šedé vlasy máš ve svém sousedském pokojíku (podomní prodejce). Mám ti to vzít na Lipno?
Pán na Žlutém hradě

Foton

Tak na Návštěvníky jsem vůbec v tomhle vlákně nevzpomněl! A zapomenout na ně by byla chyba! Moc pěkné!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Marty713

Pěkné! :D

Co tam přidat pár minifigů v ulítlejch "sci-fi" kostýmech (matně vzpomínám, že šli všichni napřed, ale i to se dá zakomponovat) a nějaké ty trans-barevné dílky? Všude něco pořád blikalo a svítilo, ne? ;)

Izabella08

Citace od: Marty713 kdy 11.05.2016, 11:56:38
Pěkné! :D

Co tam přidat pár minifigů v ulítlejch "sci-fi" kostýmech (matně vzpomínám, že šli všichni napřed, ale i to se dá zakomponovat) a nějaké ty trans-barevné dílky? Všude něco pořád blikalo a svítilo, ne? ;)

S tímto plně souhlasím...jinak je to SUPER nápad i provedení:)

milanv

Já se přiznám, že mě ta scéna naprosto fascinuje právě tak, jak je. Navíc jsem zjistil z filmu, že to tak tam opravdu bylo - všichni odešli kamsi vedle a nechali dědu zachránit svět :) Tak málo, tak čisté - a stačí to k poznání filmu a vypadá to dobře. Takže pokud nebude mít Puclik nějaký supernápad, tak bych to tak klidně nechal. Mezi ostatními bude vynikat zase jiným stylem.
Pán na Žlutém hradě

Formy_Tinus

Tak poslední verze, snad maximum dopracováno :)

Citace od: milanv kdy 09.05.2016, 16:19:53
Citace od: Formy_Tinus kdy 08.05.2016, 21:02:19
Nepodceňuj se, vždyť se snažíš dobře! Žádné maximum, máš náročného režiséra, ten po tobě bude chtít ještě se nad pár věcmi zamyslet :)

Hlavní věc: scéna jako taková je udělaná fakt dobře, klobouk dolů jak ses s tím popral. Smrčky, boční stěny - super. Co je potřeba dotáhnout, je hlavní akce: kočárek + tatínek v síti. Tam je totiž problém, že je to celé málo vidět a pak ani moje děti film neuhodly (a to je co říct). V kombinaci se sněhulákem, který vypadá moc americky, hádaly samé americké filmy jako Frozen.

Ve zkratce bych to viděl tedy na zvýraznění sítě a počeštění sněhuláka.

Síť: navrhuju mírně celou podscénku otočit: levý strom dozadu a pravý dopředu. Pak bude síť líp vidět. Pak ji pověsit výš, i kdyby horní minifig měl mít její uchycení už vedle svých noh, a pak ještě zkontrolovat, jestli necloní nějaké větve moc. Kočárek je dobrý, ten bych nechal i na kolečkách. Není to úplně logické, ale zase to každý pozná. Kdybys vymyslel, jak ho mít na svahu, tak by to byla bomba. Ale netrap se, pokud ne.

Sněhulák: napadly mě bílé technicové koule na ruce, co ty na to? Není jich na BL moc, ale např. tady je mají s neuvěřitelně nízkým poštovným (už od 20g!)- a třeba najdeš i jinde. Pak nemusíš sněhuláka ani moc měnit. Stačí sundat šátek, "klacky" nahradit Barem protaženým skrz a pak na to narazit ty bílé koule.

Jestli kvůli posunutí stromů bude míň místa na sněhuláka, přesuň sněhuláka. Např. do levého rohu. Není to podle filmu, ale bude tam vypadat dobře a hlavně ať je vidět hlavní akce.

Uf, doufám, že jsem tě nepřehltil :) Máš to dobré, tak by byla věčná škoda to nedotáhnout!

milanv

Tomu říkám pokrok! Teď už z hlediska poznání filmu podle mě není co řešit, vše podstatné je dostatečně vidět. Sněhuláka jsi taky vyřešil pěkně a kreativně i bez nákupu. Dobrá práce!

Poslední dva pididetaily nechám na tobě, nevím co máš doma ještě za díly: horní minifig s megafonem mám pocit, že má pořád klukovský výraz a hlavně minifig v síti a Dášenka mají stejné torso.

Jinak super, máš splníno a já se moc těším, až to budu fotit a dávat na výstavu! Máknul sis.
Pán na Žlutém hradě

zdenek.f

Rád bych se také přidal s nápadem z tohoto pondělka, ale:
- asi už máte plno
- nevím, zdy by stačily přijít kostky

Tak aspoň kvíz: Uhádni název filmu

milanv

Citace od: zdenek.f kdy 12.05.2016, 00:12:52
Rád bych se také přidal s nápadem z tohoto pondělka, ale:
Chtělo to tak o měsíc dřív... Nejde o to, že bych ti to teď zakazoval, ale o to, že je potřeba (do nedělní půlnoci) to mít dotažené komplet do stavu, kdy ti můžu odsouhlasit, že takovou scénku chci a věřím ti, že ji dostavíš. Včetně zapracování do scény podle pravidel.
Pán na Žlutém hradě

Formy_Tinus

Tak to děkuju Milane, ještě zkusím někde to tělo a hlavičku vyměnit :)

Citace od: milanv kdy 11.05.2016, 20:56:31
Tomu říkám pokrok! Teď už z hlediska poznání filmu podle mě není co řešit, vše podstatné je dostatečně vidět. Sněhuláka jsi taky vyřešil pěkně a kreativně i bez nákupu. Dobrá práce!

Poslední dva pididetaily nechám na tobě, nevím co máš doma ještě za díly: horní minifig s megafonem mám pocit, že má pořád klukovský výraz a hlavně minifig v síti a Dášenka mají stejné torso.

Jinak super, máš splníno a já se moc těším, až to budu fotit a dávat na výstavu! Máknul sis.

hawran

Co potřebuješ za tělo a hlavičku? Mám přivézt tu krabici?
Bricks Forever!

zdenek.f

Citace od: milanv kdy 12.05.2016, 05:35:45
Citace od: zdenek.f kdy 12.05.2016, 00:12:52Rád bych se také přidal s nápadem z tohoto pondělka, ale:
Chtělo to tak o měsíc dřív... Nejde o to, že bych ti to teď zakazoval, ale o to, že je potřeba (do nedělní půlnoci) to mít dotažené komplet do stavu, kdy ti můžu odsouhlasit, že takovou scénku chci a věřím ti, že ji dostavíš. Včetně zapracování do scény podle pravidel.
Proto jsem do příspěvku napsal to ,,ale'' - sám si jsem jist, že nestíhám termín :-)

Martins

Citace od: Formy_Tinus kdy 11.05.2016, 20:18:06

Tohle je naprosto parádní práce! Je skvělé, jak si reagoval na podněty, výsledek mě moc baví.

A pro příště, nepiš takové věci jako "maximum dopracováno", "poslední verze", "co z toho dostanu" nebo "ukrojil jsem si velkej krajíc" - stavíš velmi dobře a všichni tady vědí, že vždycky je co přestavět, předělat, vylepšit, rozbořit a složit a až se ti to vrátí z výstavy tak budeš hned vědět, jak mnohem lépe by si to postavil příště... :-) A o tom to právě je...

BTW: už teď je jasné, že tenhle projekt bude vypadat parádně, moc se na to těším. See you na Lipně!

Formy_Tinus

Tak to moc díky, bez metodického vedení by to asi nešlo :)

Citace od: Martins kdy 12.05.2016, 10:49:23
Citace od: Formy_Tinus kdy 11.05.2016, 20:18:06

Tohle je naprosto parádní práce! Je skvělé, jak si reagoval na podněty, výsledek mě moc baví.

A pro příště, nepiš takové věci jako "maximum dopracováno", "poslední verze", "co z toho dostanu" nebo "ukrojil jsem si velkej krajíc" - stavíš velmi dobře a všichni tady vědí, že vždycky je co přestavět, předělat, vylepšit, rozbořit a složit a až se ti to vrátí z výstavy tak budeš hned vědět, jak mnohem lépe by si to postavil příště... :-) A o tom to právě je...

BTW: už teď je jasné, že tenhle projekt bude vypadat parádně, moc se na to těším. See you na Lipně!

kerbos

Ahoj,

posílám svůj příspěvek. Poznat film snad nebude těžké....