Legové stavebnice promotional

Založil Mičánek, 31.01.2005, 11:46:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Mičánek

Lego nejsou jen stavebnice v katalogu.Velkou část tvoří stavebnice mimo hlavní katalog. Odhaduji to tak na polovinu vydaných stavebnic. Když si vezmete, že Lego vydalo cca 8.000 stavebnic, tak je to velké množství. Jsou to třeba takzvané ,,promotional" neboli reklamní stavebnice, známé jsou stavebnice pro firmu SHELL (na čerpacích stanicích této firmy si je můžete vyměnit za prémiové body), doplňkové stavebnice k hlavním stavebnicím nebo stavebnice  KABAVA (např.1421 -1423), Coca-Cola Japan atd.  Myslel jsem si, že to bylo jen v minulosti ale v minulém roce byla vydána celkem velká stavebnice promotional č.4032  z World City, která není v evropském ani americkém katalogu. Protože o nových stavebnicích mimo hlavní katalogy nemám přehled, potřeboval bych nějaký odkaz na internet, kde bych se dozvěděl o těchto nových stavebnicích. Jediná stránka kterou znám, kde se dají najít tyto stavebnice je Lugnet.

Aki

Citace od: Mičánek kdy 31.01.2005, 11:46:20
v minulém roce byla vydána celkem velká stavebnice promotional č.4032  z World City, která není v evropském ani americkém katalogu.
Jů ta je pěkná!!! :o Koho měla propagovat? Nějakou leteckou společnost? Že bych hned věděl s kým letět?  ;D

Pro Police Collector: Jde o letadýlko!  8)

KLF

Myslim si, ze mam k tejto teme co povedat, nakolko sa specializujem na PROMO sety a niekolko ich mam.
Takze - najprv k tomu lietadlu - je to set, ktory sa vyrobil hned pre niekolko spolocnosti. Okrem ineho El-Al, SAS, Austrian Airlines - a co by som ja velmi chcel, ale neni sanca asi zohnat - Lauda Air. A dalsie spolocnosti...
Celkove ale PROMO sety sa vyrabaju uz od 70tych rokov. Snad najznamejsim (a NAJVZACNEJSIM!!!) promo setom je set 1650 (MAERSK LINE Promotional Set: Container Ship
). Celkove Maersk sety patria medzi najvzacnejsie PROMO sety. velmi zaujimavou bola aj seria vyrobena pre Team Telecom na Tour de France v roku 2000. Najrozsirenejsimi PROMO setmi su ale bezpochyby sety pre Shell. Dalo by sa tu pisat vela o PROMO setoch, ved ak bude mat niekto enjaku otazku... ;)
Inak vsetky tieto sety sa samozrejme daju najst na Lugnete.
Ja osobne velmi zhanam sety 1650 a 1651 z Maersk serie. Uz niekolko krat som sa zucastnil aukcie na tieto sety na eBay, ale pri 300 USD som skoncil. Prave tieto dva mi chybaju do kompletizacie zbierky.
Terminated.

Jindroush

V diskusi na Lugnetu se objevovala jména: IBERIA, SAS, JAL, El-Al, LEGO Air, Lauda Air, ANA, Swiss, Austrian Air, Snowflake.

Podle mě žádná specializovaná stránka o promo setech není. O promo brickách je tady: http://www.baylug.org/russellc/promobricks.html
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

Jo... ! A este som zabudol na PROMO Ferries. To su modely skutocnych trajektov, ktore premavaju v Europe (povacsinou na severe), vo farbach skutocnych spolocnosti. Predavali sa ale vylucne na palubach tychto trajektov. Velmi pekna seria. Ale aj draha... ;(
Terminated.

Mičánek

Citace od: Mičánek kdy 31.01.2005, 11:46:20
Lego nejsou jen stavebnice v katalogu.Velkou část tvoří stavebnice mimo hlavní katalog. Odhaduji to tak na polovinu vydaných stavebnic. Když si vezmete, že Lego vydalo cca 8.000 stavebnic,
Podle Lunetu, který je asi nejúplnějším seznamem výrobků f. Lego, je to 4.000 kusů výrobků. Můj odhad byl dost nadsazený. Je zajímavé, že semnou nikdo o tomto nepřesném odhadu nepolemizoval.

Jindroush

Já mám udělaný 'součet' databází Lugnetu, Bricklinku a Bricksetu a dělá to 6930 záznamů.

Celkem 6930 záznamů, z toho 4264 na všech.

Lugnet: 6210 (518 pouze Lugnet)
BrickSet 4572 (151)
Bricklink 6152 (521)

Mičánek

Citace od: Jindroush kdy 07.02.2005, 01:23:02
Já mám udělaný 'součet' databází Lugnetu, Bricklinku a Bricksetu a dělá to 6930 záznamů.
Jak to myslíš? Ty jsi si vypsal všechny jednotlivé stavebnice z těch pěti databází a sestavil kompletní seznam? Člověče, to muselo dát dost práce. Máš to v Excelu? Mohl by jsi to zveřejnit? Velice rád bych do té databáze nahlédl.

Jindroush

My líní programátoři máme na všechno stroje  >:D

Je to bohužel pouze jenom export do mysql databáze, tj. žádný lidsky čitelný seznam to není. Plán je takový, tady na kostkách bude česká obdoba guide.lugnet.com, postavená právě na této veledatabázi.

Plus tedy do ní jsou přidána data z českých katalogů - názvy a popř. ceny.

Mičánek

Jestli se Ti to podaří, tak to bude fantastické. Kdy to plánuješ spustit? Čím dříve to bude, tím lépe! Už aby to bylo!

Jindroush

Žádný plán bohužel není. Kostky jsou prostě jen projekt jednoho člověka ve volném čase. Pomalu, ale přece se na tom pracuje.

Mates

CitaceMyslim si, ze mam k tejto teme co povedat, nakolko sa specializujem na PROMO sety a niekolko ich mam.

Tak já bych měl jeden dotaz  :D
Kde se dají sehnat ty asi nejznámější sety pro firmu Shell? Jsou i v dnešní době k dispozici na čerpacích stanicích? Moc autem nejezdím a navíc nemám ani zkušenosti z nákupem na Ebayi  :(

Jindroush

Citace od: Mates kdy 07.02.2005, 16:18:10
Kde se dají sehnat ty asi nejznámější sety pro firmu Shell? Jsou i v dnešní době k dispozici na čerpacích stanicích? Moc autem nejezdím a navíc nemám ani zkušenosti z nákupem na Ebayi  :(

Kdybys shell  ;) na jejich web, tak bys je nashell  ;D
Odtahový vůz
Pitstop
Obchod Select
Čerpací stanice Shell

Pravidla o získávání bodů si určitě někde najdeš, já u nich neberu, zdaj se mi drazí.

Mates

CitaceKdybys shell   na jejich web, tak bys je nashell 

Díky, už jsem to nashell  ;D
škoda, že to mají za tolik bodů, jsou to zrovna ty sety, co by se mi do městečka moc hodily. Hlavně ta čerpací stanice...  :)

KLF

Shell promo sety najdes na pumpach, eBay a Brickshelf. Podla mna dost dobre zdroje. Netreba sa bat obchodu so zahranicim - ide to vcelku lahko.
Inak sila bola, ked som na CS ESSO nasiel Blacktron II !!! Asi pred rokom..........
Terminated.

Aki

KLF: To jako, že jsi je tam kupoval? Nebo měnil za ty jejich body?
Mimochodem, díval jsem se na ty stránky Shellu a nenašel jsem tam nějaký přepočet jejich bodů verzus litrů PHM. Neznáte ho někdo? Alespoň přibližně.

Jindroush

Aki

Smekám  :o
Ví vše nejen o legu....  ;D
Každopádně dík, asi nějak neumím hledat nó.  :-[

Micho

Teraz sa na seba trošku hnevám. Mal som pred Vianocami skoro 20.000 bodov Shell a minul som ich skoro všetky na 2 veľké hokeje a kopec ďalších drobností. Nevšimol som si, že je tam aj taka ponuka - i keď možno na Slovensku tam nie je. Určite sa zajtra vo firme na to mrknem.

Inak ten set Lego Pitstop 10635 tu bol v roku 1998 pod číslom 2554 a to práve boli moje prvé lega práve cez Shell http://guide.lugnet.com/set/2554.

Mates

CitaceMal som pred Vianocami skoro 20.000 bodov Shell

Ty jsi měl tolik bodů Shell? No tak to se ti opravdu divím, jééé, to už bych si z těch stavebnic poskládal skoro velkou čerpací stanici...  ;D

Aki

Nebo jich pár přenechal přátelům za nějaký ten peníz!  ;D ;D ;D Aspoň by bylo na vláčky.  ;)

Mates

Klidně bych nějaké odkoupil, jenže to by musela být i nějaká nabídka...., ale to už bychom se asi dostali do jiné kategorie - Obchod...  :D ;D

Micho

Citace od: Mates kdy 09.02.2005, 10:37:46
CitaceMal som pred Vianocami skoro 20.000 bodov Shell

Ty jsi měl tolik bodů Shell? No tak to se ti opravdu divím, jééé, to už bych si z těch stavebnic poskládal skoro velkou čerpací stanici...  ;D

Písal som, že som ich utratil. Určite poznáte tie veľké hokeje - Stolný hokej play - off, ten sa predával na SVK niekde medzi 2.000 až 3.000,-Sk a len tie som zobral 2 ks, pre moje decká a pre bráchové. Je to inak super hra, je oveľ väčšia ako tie klasické, tyče sú kovové, sprevodované, hráči majú normálne dresy, útočník ide až za bránku. Videl som do konca verziu Česko verzus Slovensko. My máme Fínov a Švédov. Len tie stáli po 6.590 bodov Shell SVK, a to 2x. Plus nejaké drobnosti. Išiel som skoro do nuly.

Tie body sa mi nazbierali za pár rokov. Na SVK je prevod za 1 liter PHM je 1 bod resp. za 20,-Sk nákupu je tiež 1 bod. A potom tie PHM špeciálne majú 2-násobný resp. 3-násobný počet bodov, ale to je u nás zakázané tankovať. Shell máme v KE priamo pod firemnými oknami, tam väčšinou tankujeme a ja najazdím zhruba za rok cez 35.000 km po SVK (priemer za posledné 3 roky). Nie je to veľa, ale ani málo. Máme 2 zásobovačov, ktorý najazdia na svojej trase zhruba okolo 70.000 ročne. A poznám maníka, ktroý mi tvrdi, že vraj urobil minulý rok skoro 200.000 km !?!?.

Micho

Prezeral som aj SVK Shell stránku a vidím, že som asi o nič neprišiel, lebo tie veci, ktoré sú na českej, na slovenskej nie sú. Našiel som tam len toto - nejaké minibionicle a creator vedierko: https://www.smart-online.hu/smart/catalog/CatalogBrowse.html?site=13.

Takže je mi ľúto, ale musím napísať, že z nášho lego pohľadu je Vaša Shell lepšia. Aspoň niečo normálnejšie.

Aki

Já dělám za rok také těch 40 - 50 000 Km, ale vzhledem k tomu, že jezdím na LPG, tak benzínu příliš nenatankuji  :'(.

KLF

Aki: ja som tie Shell sety u nich ziskaval fintou ! Hned napisem ako. ;) Pred 4 rokmi, ked u nas este len SMART zacinal a darceky boli OMNOHO lacnejsie ako dnes, tak ked si si zriadil SMART kartu, dostal si na nej hned uvodnych 150 bodov. No a jedno male LEGO stalo 120 bodov. ;) Takze mam doma teraz kopec kariet na rozne debilne mena, ako Walter, Agata, Theodora s mojim priezviskom ale prazdne.;) Chapes ?

Inak - sranda je, ze ako LEGO distribuovalo sety rozne do USA, do Japonska a do Europy v 80tych rokoch. (mozno aj neskor). Pamatam sa, ze raz som z Tuzexu dostal vesmirne LEGO a bol v nom katalog pre Japonsko. Aj s ich pismom. Este ho mam doma. A tam som zbadal, ze je v nom set (vesmirny), ktory v Europe nebol !
V 80tych rokoch som napriklad zbieral aj Blacktron I. Mal som (aj mam) celu seriu. Ale ake bolo moje prekvapenie, ked som zistil niekedy v roku 2000-2001, ze pre USA vydali este jeden Blacktron set ! A to tento. Dost tazko sa ho zhanalo, ale mam ho ! ;)
Terminated.

Mates

Citace od: KLF kdy 10.02.2005, 13:06:41
Aki: ja som tie Shell sety u nich ziskaval fintou ! Hned napisem ako. ;) Pred 4 rokmi, ked u nas este len SMART zacinal a darceky boli OMNOHO lacnejsie ako dnes, tak ked si si zriadil SMART kartu, dostal si na nej hned uvodnych 150 bodov. No a jedno male LEGO stalo 120 bodov. ;) Takze mam doma teraz kopec kariet na rozne debilne mena, ako Walter, Agata, Theodora s mojim priezviskom ale prazdne.;) Chapes ?

To jsi měl pěkně vymyšleno, ale bohužel situace je dnes jiná a já bych chtěl čerpací stanici, která mi dodnes chybí a ta stojí 2099 bodů, což je pro mě zatím velký problém!  :'(
Zkoušel jsem sehnat nějakého známého u firmy Shell, ale bez úspěchu, škoda  :)

Lomax

Citace od: Mates kdy 18.02.2005, 08:58:33
já bych chtěl čerpací stanici, která mi dodnes chybí a ta stojí 2099 bodů, což je pro mě zatím velký problém!  :'(

Tak to jsem na tom úplně stejně. :( Navíc si nejsem vůbec jist, jestli mi rychleji přibývají body, nebo Shell zdražuje tento set -- jen od katalogu 2003 "zdražil" z 1990 za nynějších 2099 bodů.
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Lomax

Tak mě teď napadlo, neprodáte někdo Shell body? :) Po kolika?
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Mates

Citace od: Lomax kdy 18.02.2005, 15:35:04
Tak mě teď napadlo, neprodáte někdo Shell body? :) Po kolika?

To by se mi taky hodilo..., ale lepší je asi kartu si nechat udělat. Nyní je na Shellkách akce, když si koupíš vodu do ostřikovačů 3L á 190,-Kč (celkem drahá :D), tak získáš 100 Shell bodů = nákupu za 2.500,-Kč! Takže se snaž, jako já!  ;D