(vlastní) Paříž 1789

Založil šipka, 15.04.2016, 21:08:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Kdesi v Paříži červenec LP 1789  ;)

https://www.flickr.com/photos/127256529@N08/

linhi

Paráda,líbí se mě ta puška v okně,tohle ti prostě fakt jde!

mirek

Vynikající...to nemá chybu. Dal jsem to na FB.
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1007787192609396&type=1     

Jinak, "Linhi"...máš postřeh.

milanv

Dost dobré! Má to život - i když pro některé postavy jen na krátkou chvíli...

Hodně oceňuju námět. Představte si, mít takhle víc historických výjevů. "Ilustrované dějiny národa českého" - to by byl společný projekt! Na příští Lipno?
Pán na Žlutém hradě

Bard

Připojuju svůj kladný komentář. Pro propojení historie a LEGA mám slabost, zvlášť když jde o tak nápadité a pěkně provedené zpracování.
Jen si už poněkolikáté kladu otázku, jestli ty opravdu drsné reálné situace v LEGO provedení nevypadají až tak nějak - roztomile.

Aki

Honzíku přemýšlím jak se k tomu mám vlastně postavit.
Jako MOC se mi to líbí, je tam živo. Je to takové legově roztomilé, jak napsal dobře Bard. Líbí se mi ten hrázděný dům a ještě víc ten béžový co je za ním tak trochu schovaný.
Na druhou stranu v tom tedy Prahu poloviny 19. století nějak nepoznávám. Tehdejší města Pražská byly plné klasicisních a empírových staveb. Takovou stavbu tam ale nemáš ani jednu.
Takže se nějak nedovedu rozhodnout.  :-\  ???

http://www.satalka.cz/slohy/empir/Znaky.html

matka

Jak vidím nový příspěvek s podpisem Šipka, hned vím, že je na co se těšit. A zase jsi nezklamal. Líbí se mi celkově i tvůj výběr témat. A v neposlední řadě musím obdivovat nejen tvůj stavební elán, ale také zásobu kostek...
Paní na Žlutém hradě

Kuba

Máš to krásné jako vždy.  ;)

Bude to na nějaké výstavě?

peter

Další tvůj zajímavý model, z kterého mám ale stejně jako Aki rozporuplné pocity. Bohužel ani já v modelu Prahu nevidím a nejspíše to bude ze stejného důvodu, tedy sloh staveb. Budovy bych se proto pokusil od základu přepracovat a přiblížit je tak k nějakým reáliím. Některé stavby navíc opět splívají s podkladem, což jsem vytkl už i u dřívějších modelů. Také bych si ještě výrazněji zkusil pohrál s texturami zdiva, aby byly více omšelé, hrubší či barevnější (myšleno pro zmenšení čistoty zdí) apod.

Abych ale jen nepsal negativní postřehy s návrhem úprav, tak velmi se mi na modelu líbí uliční rovina. Kašna, rozmístění minifigů, barikáda a další drobné detaily, vč. povrchu a textury silnic je naprosto excelentní. Velmi mi to připomělo tvůj velmi povedený MOC z 2. sv. války, který si čas od času znovu prohlížím.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

šipka

Díky všem, je fakt že ta Praha v tom není moc poznat ale bral jsem to tak trochu jako rychlovku a částečně i recyklaci části přístavu a chtěl jsem i zabrousit do naší historie. Peki potřebuje zaplnit Lipno potažmo Kostkoland 2016 a jelikož jsem se zdráhal s obřím přístavem na Lipno ( aktuálně hodně předěláno a okolo 3m na délku a již finišuji) tak jsem se pokusil vytvořit alespoň něco.
Mám nachystanou zimní westernovou diorámku  ala osm hrozných, ale ta bude ještě nějakou dobu trvat, nejdříve po LB.
Částečná roztomilost je jasná, ale zase jsem se nechtěl moc pouštět do vyhřezlých střev a pod. obzvláště bude-li to vystaveno v hračkářství  ;)

Aki

Citace od: šipka kdy 19.04.2016, 13:32:58
... je fakt že ta Praha v tom není moc poznat ale bral jsem to tak trochu jako rychlovku a částečně i recyklaci části přístavu a chtěl jsem i zabrousit do naší historie. ...
Tak pokud by jsi netrval na naší historii, tak tu Prahu přejmenuj na Paříž 1789, nebo filmový výjev z Bídníků a ty námitky by mohly odpadnout.  ;)

Ryxe

Moc pěkné, už jsem na to koukal na Flickru. Popravdě, když jsem viděl jen fotky, bez popisu o jakou událost jde, hned se mi vybavili již zmínění Bídníci :-) Každopádně provedení jako vždy u Tvých MOCů hodnotím velmi kladně ;).