(vlastní) Roubenka - projekt Vesnice

Založil Martins, 19.02.2016, 10:26:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Martins

Ahoj,
posílám svůj zatím největší MOC. Protože nerad prezentuji polotovary, posílám skorotovar... Skoro znamená, že do Lipna je daleko, tak to asi ještě párkrát přestavím...  :D Užijte si prohlídku!

Roubenka - pohled jižní

Roubenka - pohled východní

Roubenka - pohled severní

Roubenka - pohled západní

Roubenka - pohled ptačí

Roubenka - pohled průčelní

Roubenka - pohled detailní

šipka

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

matka

Móc pěkný, propracovaný...A je tam stejně nasněženo, jako mám já naproti přes ulici, super.
Paní na Žlutém hradě

Teufel

Opravdu velmi, velmi pěkné - rovnou do katalogu  :D

milanv

Krása. Včetně kvality fotek, jak je u tebe běžné.
Speciálně se mi líbí, jak sis poradil s hřebenem střechy.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Moc pěkné, není co vytknout. A jak říká milanv, moc pěkně nafoceno. S Šipkou jste s roubenkou a hájenkou nasadili laťku hodně vysoko :)

Igorus

Vskutku parádní kousek! Tedy kus. Rozměrově to pěkně sedí do mých představ, zima jako hrom  ;D

Z pohledu společného projektu se ještě domluv s Honzickem22 na sousedském plotu. A ještě se zamysli, jak pojmout "vjezd" do modulu. Předpokládám, že to bude v prostoru, kde je nyní skůtr.

Igorus

Promiň, ale když se dívám na ten pravý vikýř, tak mě napadlo známé moudro, nikdy nejez žlutý sníh  ;D

Martins

Díky všem za pochvalu, jsem za ní hodně rád... tak nějak mi to dalo docela zabrat...

Citace od: matka kdy 19.02.2016, 11:12:23
Móc pěkný, propracovaný...A je tam stejně nasněženo, jako mám já naproti přes ulici, super.

No jasně, přes silnici přece sněží stejně...

Citace od: milanv kdy 19.02.2016, 12:42:47
Speciálně se mi líbí, jak sis poradil s hřebenem střechy.

Střecha - ta mi dala, asi 6x jsem jí komplet rozebral a složil jinak. Ten hřeben vyšel úplně náhodou a je pravda, že to je velký posun proti tomu korytu, které tam bylo předtím. Díky, ty si prostě všimneš všeho...  :D

Citace od: Igorus kdy 19.02.2016, 13:06:02
Z pohledu společného projektu se ještě domluv s Honzickem22 na sousedském plotu. A ještě se zamysli, jak pojmout "vjezd" do modulu. Předpokládám, že to bude v prostoru, kde je nyní skůtr.

A je opravdu potřeba to řešit? Plot i vjezd? Mě tam nechybí... Ale když řekneš, budu to řešit.

Citace od: Igorus kdy 19.02.2016, 13:12:22
Promiň, ale když se dívám na ten pravý vikýř, tak mě napadlo známé moudro, nikdy nejez žlutý sníh  ;D

;D netřeba se omlouvat, bílá kostka bude v příští objednávce...

Igorus

Citace od: Martins kdy 19.02.2016, 13:14:21

Citace od: Igorus kdy 19.02.2016, 13:06:02

A je opravdu potřeba to řešit? Plot i vjezd? Mě tam nechybí... Ale když řekneš, budu to řešit.

Pokud to beru jako samostaný MOC, tak s tím bych neměl problém. Ale pokud to bude v rámci projektu, tak bych rád jednotlivé moduly oddělil právě plotem jako je to v reálu.

davroman

Velice povedené! Hlavně se nám líbí ta střecha, naznačení návějí i míst, kde se sníh trochu sjel (kostky se study), rampouchy pod okapy a okny, a samozřejmě hřeben. Skvěle také působí zvolená kombinace barev Reddish Brown a Tan.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Martins

Citace od: Davroman kdy 19.02.2016, 13:36:49
Velice povedené! Hlavně se nám líbí ta střecha, naznačení návějí i míst, kde se sníh trochu sjel (kostky se study), rampouchy pod okapy a okny, a samozřejmě hřeben. Skvěle také působí zvolená kombinace barev Reddish Brown a Tan.

Děkuji!!! Je vidět, že zkušeňáci trefují do černého... Sníh na střeše jsem hodně řešil. Zvláštní je, že pokusy vypadali divně až do okamžiku, kdy jsem to dal na reálnou střechu. Jinak sníh je na každé straně trochu jiný, opačný. Zkoušel jsem, co bude lepší a pak to tak nechal. Díky tomu se hřeben dostal mimo symetrii a to mi dalo prostor zakrýt ho tou řadou slopes. Naživo to vypadá parádně, fotky to trochu tlumí.  :)

Aki

Já jsem nadšený z takových drobností, jako je lávka pro kominíka a světlík vedle. super.

peter

Jako samostatný model je to opravdu pěkné, o tom žádná. Jediné na čem bych ještě zapřemýšlel a dotáhl - což asi i ty plánuješ, jsou hřebeny v těch sedlových vikýřů. Bez nich a s tou "dírou" mezi jednotlivýma stranama střech je to takové nedotažené.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Foton

Citace od: peter kdy 19.02.2016, 14:36:15
Jako samostatný model je to opravdu pěkné, o tom žádná. Jediné na čem bych ještě zapřemýšlel a dotáhl - což asi i ty plánuješ, jsou hřebeny v těch sedlových vikýřů. Bez nich a s tou "dírou" mezi jednotlivýma stranama střech je to takové nedotažené.

Souhlasím s Peterm, jediná muška jsou ty hřebeny vikýřů. Všechno ostatní je výtečné!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Izabella08

nádhera...mně se líbí rampouchy, zasněžená střecha a opalovačka vedle chalupy...jen ten komín...asi se v chaloupce netopí, že?:)

Martins

Citace od: Izabella08 kdy 20.02.2016, 18:42:20
nádhera...mně se líbí rampouchy, zasněžená střecha a opalovačka vedle chalupy...jen ten komín...asi se v chaloupce netopí, že?:)

Díky, komín vypadá vychladle, ale mě se to tak líbí víc.  ;)

Jinak žlutý sníh už je pryč a ty hřebeny na vikýřích už jsou taky pěkně zasněžené. Až vyfotím, tak pošlu.

Martins

Ahoj,
tak jsem zareagoval na vaše připomínky a upravil vikýře a dodělal plot. Dále mám hotový i modul navíc, který lze připojit z jakékoli strany a také silnici. Snad jen vyměnit sloup lampy za žlutý... a bude. Myslím, že s modulem to vypadá dobře a vesnici by asi prospělo více místa... Peki psal, že místo je.

Roubenka - pohled východní i s modulem a silnicí

Roubenka - pohled východní i s modulem

Modul

milanv

Parádní, Martine. Ty vikýře neskutečně prokoukly - člověk si až teď zpětně uvědomí, že předtím vypadaly spíš jak z továrního setu.  No a ten přídavný pás pozemku tomu ohromně prospěl. Takové "zázemí" je přesně, co tomu předtím chybělo. Super.
Pán na Žlutém hradě

Igorus

Fakt parádní finální úprava!

Co se týká modulu navíc, tak jak jsem psal jinde, není problém s výstavním prostorem. Ano, přídavný modul by prospěl i u dalších modulů. Jenže to by se pak museli dělat další silnice, jeden třetinový modul "naproti".

Nicméně tuto myšlenku nevzdávám a třeba na další výstavě to můžeme realizovat  ;D

Tomik

Tak tomu říkám perfektní roubenka. Úplně z ní na mě dýchá atmosféra a vzpomínky na Kokořínsko, kde je takových hromada. Ještě za ní přidat pískovcovou věžičku a nemá to chybu (do projektu vesnice to je asi nereálný požadavek). Co se týká přidaných modulů, tak oceňuju kadibudku.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

builder

Páni, to je nářez! Moc pěkný, příroda, roubenkda, sníh...promakaný všechno do detailu. Je něco uvnitř?

Martins

Citace od: Tomik kdy 09.03.2016, 10:12:59
Tak tomu říkám perfektní roubenka. Úplně z ní na mě dýchá atmosféra a vzpomínky na Kokořínsko, kde je takových hromada. Ještě za ní přidat pískovcovou věžičku a nemá to chybu (do projektu vesnice to je asi nereálný požadavek). Co se týká přidaných modulů, tak oceňuju kadibudku.

Díky, věžička snad příště...

Citace od: builder kdy 29.03.2016, 20:34:14
Páni, to je nářez! Moc pěkný, příroda, roubenkda, sníh...promakaný všechno do detailu. Je něco uvnitř?

Také děkuji, uvnitř je spousta kostek, které se starají o to, aby to z venku dobře vypadalo (např. to roubení), drželo to pohromadě a neprohýbalo se to (např. ta střecha). Jo a jestli se ptáš na interiér, tak nejsem sebevrah, už tohle mi dalo zabrat až až...  :D

linhi

Je to naprosto luxusni kousek..jen se kocham a kocham..

mirek

Martins

Fíha, to je skoro jako nominace do síně slávy... snad mi to nestoupne do hlavy.  :D Však na Lipně mě to zase přejde, až tam uvidím všechny ty vaše skvosty! Ale díky, pozitivní reakce mě těší...