(vlastní) Chalupa se zabíjačkou - projekt vesnice

Založil matka, 25.02.2016, 12:46:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

matka

V naší vesnici se koná zabíjačka...
Paní na Žlutém hradě

milanv

Co na to říct? Je nesmysl se tvářit překvapeně, když jsem celou dobu přesně v toto doufal. Takže to hlavní: děkuju - děkuju za krásné pokoukáníčko. Takhle nějak jsem si to představoval, když se mistr svého řemesla vydá na nějakou dobu na zkušenou (velkodomy, auto ala model team...) a pak se vrátí s novým elánem k tomu, čím mě "dostával" už kdysi.

No a samozřejmě taky mírně ironicky "děkuju" za tu rukavici, cos' mi hodila. I když děkovat by měl hlavně Igorus - o kolik jsi mi teď zvedla motivaci se ve vesnici "předvést", to je asi teď jasné :) Ale dnes ještě ne. Dnes nestavím, dnes se kochám tvými fotografiemi. Tím životem, co jsi dokázala natěsnat na takovouto plochu. Až oči neví, kam skočit dřív!

Kdybych měl hnidopišit, tak jediné, co se mi nezdá, je ten příliš pravidelný sníh na střeše chalupy. Ale ono je to asi jedno, protože na to stejně nikdo koukat nebude, když je toho na koukání tolik okolo!
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Jednoznačně super :) Skvělá práce od mistra.

šipka

Libovka, vidím v tom Ladu a jeho obrázky ze zabíjačky. Móóc pěkné !!

Igorus

Igorus bude děkovat, až bude celá vesnice na Lipnu  ;)

Ale vážně, Matko, mě se to jako celek líbí. Je to plné příběhů, pěkných detailů.

Jedině co je ještě na zvážení, je ten červený obsah v neckách. Tedy ne že bych měl něco proti krvi, ale vykrvení čuníka u nás vždy probíhalo před umístěním do necek, takže bude stačit ten červený zaschlý flek na zemi  ;) >:D

Kuba

Citace od: Igorus kdy 25.02.2016, 13:57:17
Igorus bude děkovat, až bude celá vesnice na Lipnu  ;)

Jedině co je ještě na zvážení, je ten červený obsah v neckách. Tedy ne že bych měl něco proti krvi, ale vykrvení čuníka u nás vždy probíhalo před umístěním do necek, takže bude stačit ten červený zaschlý flek na zemi  ;) >:D

JJ, čuník by měl být v neckách v horké vodě. v neckách se opařuje.

Ale jinak je to opravdu krásné. moc povedené. Všichni jste nějak zvedli laťku vysoko.  ;)

Foton

Být na té zabijačce tak mě asi děsí ten Minotaurus/ obří býk ve stáji :-)
Ten kluk u stromu dělá co? Čůrá?
Netopýří plot je originální a děsivý zároveň.

Parádní práce!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Martins

Ty vole!!! Sorry, ale nemohu si pomoct... jsem rád, že mám postaveno, po tomhle bych asi těžko hledal motivaci.

Je to naprosto skvělý, dnes si to vezmu do postele a budu prohlížet a prohlížet....

Teufel

Plot a dynamika děje, dost dobrý :) hodně živá ta zabíjačka  ;D

Petronel

Dito opravdu skvostný kousek plný detailů! Scénky s minifigy jsou super, ale nejvíc mě dostal ten plot! Na mé stavbě (zatím zde ještě nezveřejněné) jsi plot hodnotila jako velmi originální a pak se sama vytasíš s tímto!  :D
Je sice takový trochu strašidelný, ale moc pěkný, stejně jako celá stavba.  ;)

matka

Děkuju moc, to si ani nezasloužím.
Pravidelný sníh na střeše asi měnit nebudu. Sníh kopíruje střešní krytinu, a ta pravidelná je. A tání u nás ještě nenastalo  :)
A v neckách vyměním krev za vodu, to byla chyba z nevědomosti. Jen doufám, že voda zamaskuje prasátku hlavu, protože ta tam nemůže být, když se vaří vedle v hrnci. Nebo se vařit nebude.
Netopýří plot byla náhoda - zrovna jsem přemýšlela, jaký tam dát plůtek, a přišel mi pod ruku netopýr...
Jsem ráda, že se líbí.

Paní na Žlutém hradě

JardaL

A kurňa...
Prošel jsem to jen velice rychle.... a moje obavy se naplnily...
Je to dokonalé...

Proč obavy?  mám v šuplíku už pár měsíců přípravu Čtyři roční období ... navazující na moje Vítání jara..   
A Matce se podařilo do jednoho MOCu napasovat jak podzimní tak zimní motiv... zabijačku i zimní krajinu..

Například - .... Koule sněhu z kuliček od zmrzliny mám taky....   ale můj sněhulák je naštěstí jiný... a zabijačka vypadá podobně, ale já mám naštěstí  necky na odchlupení čuníka......

Gratuluji k vynikajícímu dílu..
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Mr. Cube

Ten plot vypadá skvěle. Samozřejmě ne pouze ten plot.   ;)