Mercedes Arocs 42043

Založil mirek103, 26.10.2015, 16:31:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mirek103

Vážení spolustavitelé, už jsem to nevydržel a musel jsem si ho koupit, nicméně manželka mi domluvila, že si ho mohu nadělit k Ježíšku, takže dojmy až po Vánocích. Ovšem už jsem zaslechl, že je chyba někde v návodu. Pokud už to někdo stavěl dejte mi vědět.

MMirek

Stavím už 3. večer a právě se chystám rozbalit 5. sáček s díly. Stavba je celkem náročná, ale to je dobře  :)
Chybu v návodu jsem zatím nenašel. Jen v sáčku číslo 1 chyběla jedna spojka (vyřešeno že jsem použil podobný typ co byl navíc) a pak ze sáčků 4 se staví hydraulika a jsou tam ty hadičky. Nejsou zobrazeny 1:1 ale podle délky a i ta není úplně přesná. Bohužel jsem se unáhlil a zkrátil jí moc. Po slepení nemá tlak, takže budu muset sehnat novou, ale to je moje chyba.  ???
Snad už brzy stavbu dokončím, moc mě baví  :)
Nikdy není pozdě začít... :)

baty

A ty hadičky nejsou přesně? To se musí zkracovat? Docela o tom pochybuji teda :)
Ale nechci dělat chytrého, nic s pneumatic systémem jsem ještě nestavěl...

Stimpi

Už mám postaveno a hadičky jsou přesně. Jen je potreba si je správně rozdělit podle délky.  Já jsem dal jednu špatně a blbě se to mění. Pokud to není chyba v návodu, ale myslím že ne. Jedinou nepřesnost jsem tam zaznamenal myslím u připojování ramena k podvozku, kdy mi to nebylo úplně jasné a jeden obrázek předbíhá progres stavby. Je na něm ještě nepostavený nárazník.

MMirek

@baty
Ty hadičky nejsou úplně přesně, mají napsanou délku 240 mm, ale mají třeba 252 mm. A jelikož tam není moc místa, tak jsem je zkracoval přesně na těch 240 mm. Nikdy jsem tento typ nestavěl a na kostky tam máš obrázky 1:1. No a když jsem nalistoval postup s hadičkama, tak oni tam byly nakreslený, tak jsem přiložil hadičku a "šmík"  ::) . A až potom jsem zjistil, že zobrazení hadiček není 1:1  ;D
Zkusil jsem to slepit dohromady, ale nedrží to tlak. Ale všechno fuguje, jen ta jedna část ramena se nevysune úplně. Kouknu do modelářství jestli je tam nemají nebo objednám z netu.
Teď už vím, jakou váhu má "2x měř, jednou řež"  :)

otaznik

Když jsem si prošel pdf s manuálem (svou krabici s Mercedesem jsem ještě neotevřel), tak je zřejmé, že hadičky jsou předem "nařezány" do požadovaných rozměrů. Dříve se k pneumatickému setu dodával vždy jen jedna dlouhá hadička od dané barvy a bylo jí potřeba roztříhat na požadované délky.
Rotumím tomu, že pro někoho, kdo to vidí poprvé, to může být trochu matoucí.
Každopádně informace pro ostatní, na co si třeba mohou dát pozor.  ;)

MMirek

A je hotovo  :) cca 17 hodin práce. Model se mi moc líbí a je opravdu velký.

GinBook

Též jsem dostavěl tento kus.

Po spuštění mechanické části jsem zjistil, že mi půlka nefunguje, přiznávám, to ozubené kolečko v krabičce nebylo navíc. :-D
Co horší, rozložit to rozumně, abych nic nepoškodil a pamatoval si postup, byla zábava na další hodinku.

Nejsem si jist, ještě se mi to nestalo, ale chyběli mne 2 dílky do skládačky. Naštěstí jsem našel zásoby z vlastních zdrojů a doplnil.

PS: Tento model na výstavě v Brně v Olympii má nějak divně posazenou kabinu nebo nárazník, je tam mezera na palec. ;-)

Anatyt

Citace od: GinBook kdy 30.12.2015, 17:18:52
PS: Tento model na výstavě v Brně v Olympii má nějak divně posazenou kabinu nebo nárazník, je tam mezera na palec. ;-)

Celé je to divné a disproporčné.

Neřád :-)

Citace od: Anatyt kdy 30.12.2015, 17:31:39
Citace od: GinBook kdy 30.12.2015, 17:18:52

Celé je to divné a disproporčné.

Taky jsem na něj s Markem koukal a je tam nějaká chyba a kabina moc nahoře :-(

mirek103

Tak už jsem ho hned o štědrém dnu začal stavět, matně si vzpomínám že jsem šel spát v půl třetí a hotové první tři druhy sáčků, zbytek jsem dostavěl druhý den. Avizovanou chybu jsem taky nenašel, nic nechybělo a skládalo se celkem rycle, ikdyž jsem měl už trochu prsty odrbané od zamačkávání spojek. Jediné co mě trochu mrzí je pomalost natlakování soustavy kdy kompresor běží a než se zavře lžíce tak to trvá i 5-10 sekund, zkusím ze staršího bagru do soustavy vložit zásobník vzduchu. Dále mě v hlavě trochu vrtá pokračování, viděl jsem někde moc pěkný přívěs se třemi nápravami.