75899 - Speed Champions – La Ferrari

Založil JardaL, 01.01.2016, 01:05:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Set: Speed Champions 75899 – La Ferrari
Rok vydání: 2015
Počet dílků: 164
Určeno pro věk: 7-14
Cena: 399Kč doporučená tuším, dostupné od  320Kč, a nebo jako já za 219Kč. (lucky boy)

Krabice obsahuje: dva neočíslované velké a dva malé sáčky. Zcela nesmyslně u tak titěrného setu taky 2 (slovy DVA) kusy návodu. A malý aršík nálepek. (Tady bych popravdě očekával balení podobně jako u letošních promo setů od Shellu, kde samolepky a návod byly ve vlastním balíčku.) Ale jinak považuji krabici velikostně za rozumnou. I když i zde by bylo možno šetřit... (nemohla by se Evropská Unie pro příště podívat třeba i na toto.... °o) potenciál tu rozhodně je, a úspory nevyčíslitelné.)
JO, a krabice také jinak samozřejmě obsahuje luxusní nálepku dokazující, že se jedná o původní originální certifikovaný produkt..  (no kdyby místo té nálepky byly 4 další bricky uvnitř, taky by se nikdo nezlobil.. (kromě výrobce těch nálepek s hologramem, of course..)

Alespoň jednou za rok. Tak bych asi nějak viděl svoji snahu o recenze LEGO setů. To jsem posledně psal......  Chachá. Tak to už mám pro letošek splněno... ;o)
Přiznávám, že jsem sérii Speed Champions snad vůbec během roku nezaznamenal. A pokud ano, nechávala mne zcela chladným. Jenže najednou, při cenách atakujících 200kč, jsem se samozřejmě bez potíží nechal zlákat. A musím říci, že jsem udělal nadmíru dobře.  Bylo to moje nejhezčí loňské! stavění.

K samotné stavbě .. Otevřete, vysypete, otevřete, vysypete, ... a stavíte.. Víc ani není důvod od toho čekat. °o)
Bezproblémová stavba, za slabou půlhodinku, ale spíš rychleji, je vše, jak má být. A na vás kouká pěkná holka od Ferrari, La Ferrari. Myslím, že v daném měřítku je skvostně vymyšlená. A s nálepkami na kastli moc hezká. A co víc, jedná se o velice pěknou zásobárnu praktických dílků. Takže nepochybuji, že leckdo bude schopen i jenom s využitím stávajících dílků postavit slušnou konkurenční mašinu ke slečně Ferrari. 

Během stavby jsem se zarazil jen několikrát – a to díky tomu, co mne opravdu na návodech od LEGA už hodný čas štve.  Prostě nepoznám, jestli v návodu autor myslí dílek v barvě černé, nebo šedé... šedé nebo dark šedé, .... červené nebo oranžové... dik more... to je to tak těžký vytisknout to líp? 
I v této stavebnici jsem narazil na nové dílky. Ale možná, že nové jsou jen pro mne.. Tak předem.. ty nové pneumatiky, kola a hlavně bezvadné jsou ty jakési disky imitující vnější podobu kol-loukotí...  Skvělý dílek a s potenciálem na jiné využití.. V porovnání s těmi dřívějšími různými poklicemi...s pochybnou kvalitou .. jsou luxusní. 

Dále pak ty blatníky s masivní skladbou dovnitř vozidla. Ty jsem registroval taky poprvé.. Ale asi se pletu..
Jinak znovu .. skvělá zásobárna dílků... a opravdu pohledný model. Mám i další do série.. a už teď se teším na typické prasknutí papíru při otevírání toho dalšího v řadě.... Howgh..

Co se mi líbí:
-   Zajímavý nápad na sérii luxusních rychlých aut...
-   Velikost a propracovanost i v tak minimálním měřítku..
-   Solidní hratelnost, zejména při vlastnictví několika modelů stejné série.

Co se mi nelíbí:

-   Skoro nic není.. akorát ty dva kusy návodu... ale vem to čert. 
-   Ten minifig k tomu je díky své velikosti v poměru k vozidlu spíš komický.... Ale když sedí uvnitř, tak to je v pohodě. A možná i ku prospěchu díla.

Závěrečný ortel... vůbec nic jsem od toho nečekal, a byl jsem více než mile překvapen...  Moc milá a líbivá série, s potenciálem vymýšlení alternativ.. 

Celkové hodnocení: i přes dílčí hodnocení níže ... 9/10 (ve své kategorii.. ;o) )

Hratelnost: 7/10
Funkčnost: 3/10  (co taky od toho očekávat, že..?)
Estetika: 9/10 ( 10 bych dal, kdyby to bylo všechno ve SNOTu...)
Cena vs. Hodnota: 6/10 - jako obvykle drahé, při doporučené ceně. 

Carpe diem...

pet

Díky za fajn recenzi. Už delší dobu po setech pošilhávám, ale cena mi přijde poměrně vysoká. Můžeš se, prosím podělit o zdroj, kde cena atakuje hranici 200. Za takovou cenu mám jasno.

pet

Anatyt

Tesco Piešťany po Vianociach všetky tieto sety po 7,49.- €. Neviem ako teraz.

JardaL

Citace od: pet kdy 01.01.2016, 10:12:21
Můžeš se, prosím podělit o zdroj, kde cena atakuje hranici 200.
Makro. Ve výprodeji.
Carpe diem...