Funkční plynová páka pro PC

Založil petsild, 17.08.2015, 21:03:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

petsild

Ahoj,
po několika letech jsem se dostal k Legu a sestrojil plynovou páku pro ovládání PC simulátorů. Pořídil jsem totiž řídící desku Mjoy16, která umožní zapojit až 8 analogových os nebo hall senzory se 114 tlačítky, tak mě napadlo nejdřív odzkoušet na Legu.
První plynovku jsem postavil docela rychle. Ovládala dvě osy, kde hlavní byla plyn a druhá směs paliva.
Pak jsem ještě trochu víc přemýšlel nad jiným převodem a napadla mě docela zásadní úprava na axiální uložení potenciometrů. Nový nápad jsem musel z hlavy dostat co nejdříve do reálu.
Nakonec jsem sestrojil pokročilou páku na tři analogové osy a třemi tlačítky uložené v ergonomické masivní konstrukci rukojeti.

V praxi to celé funguje skvěle a klidně bych mohl doplnit i vice tlačítek na přídavné funkce.

Ani jsem neměl v plánu plynovku zveřejnit... když jsou tady tak dokonalé konstrukce, abych náhodou někoho nepohoršil takovým výtvorem.
Původně jsem potřeboval jen poradit, kde sehnat jedno ozubení a to jsem nakonec našel v jednom eshopu.

Nyní mám vylepšenou poslední třetí generaci, která je zas o kousek dokonalejší, jestli bude zájem mohu ukázat no.

první generace:

druhá generace: