nápady na hrady a zámky

Založil Sung, 16.05.2015, 20:27:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Sung

Ahoj , chtěl bych postavit nějaký hrad či zámek nebo historickou památku.
Ale nevím jakou. Aby se dobře stavěla a byla technicky zajímavá.
Předem děkuji za všechny nápady.
Stavba muže být jakkoli velká

Darth

Osobně se mi nejvíc líbí hrad Buchlov - srdcová záležitost. Měl jsem několikrát náladu ho postavit v minifig měřítku, ale když jsem si spočítal náklady, potřeby prostor a moji malou zkušenost v custom stavbách, nakonec z toho vždy sešlo. Stavět by se mohl dobře - až na pár záhybů hradeb a jedné věže s kruhovým půdorysem je většina staveb s pravými úhly. Jen je stavěný na skále na několika úrovních, chtělo by to buď dřevěnou desku s různými převýšeními, nebo hodně hodně dílů i na skálu pod hradem (modelování i skály a okolního terénu by bylo velké dílo)

Zatím se o něj nikdo nepokusil - jediný model Buchlova, který jsem viděl, je vystavený v bývalé konírně na hradě (a ten není z Lega).

Sung

Nebo jsem přemýšlem o Ploskovickém zámku, jenže tam jsou dost těžké ty detaily a sloupy kolem oken

Darth

V tom je právě ta genialita dobrých stavitelů - použít dílek, který by normálního člověka na daný stavební prvek použít nenapadlo. Kolikrát jsem hleděl u modularů, k čemu se dají použít dílky z úplně jiných oblastí (motor - předek auta, žába, lyže, ruce z battle droidů). Mě by nikdy nenapadlo je takto použít.

Začni něčím jednodušším a postupně do toho pronikneš (nebo to vzdáš, jako já  ;D ).

Darth

Objevil se nový model hradu, co vyjde v lednu - Winterfell. Tak detailní záběry ze všech stran zatím nebyly (a fotek bude přibývat). Tohle by byla výzva, tohle vystavět z Lega. Winterfell, co jsem zatím z Lega viděl, byl jen zlehka inspirovaný HBO originálem (možná víc knižním originálem). Dám sem pár fotek (fotky jsem si půjčil z e-shopu fategate.com). Nádhera:

Sung

Velice zajímavý , ale radši bych chtěl postavit nějaký Český hrad. Jenže jich moc není. A ty nejlepší už jsou postaveny >:D

linhi

Děláš si legraci že jich moc není? Jsou jich stovky! Teď už zříceniny,ale je jich spousta.

Sung

A jaký by byl zámek nebo hrad nejlepší na stavbu ?

milanv

Citace od: linhi kdy 06.07.2015, 09:57:02
Děláš si legraci že jich moc není? Jsou jich stovky! Teď už zříceniny,ale je jich spousta.

Což mi připomnělo, že jsem ještě neviděl žádnou pořádnou zříceninu. Opravdu zříceninu, různě zarostlou, zdi různě ukončené, občas polorozpadlé, rozhodně neomítnuté...

Ale hned první, co mě napadla, je z hlediska tohoto nápadu v hodně civilizovaném stavu :) A to je Rábí. To bych z lega viděl fakt moc rád - a sám takového obra stavět fakt nebudu :)
A kdyby to bylo moc veliké, tak právě nějakou menší zříceninu podle nápadu z prvního odstavce.
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Já jsem hodněkrát přemýšlel o stavbě Kokořína v nějakém mikro měřítku. Myslím si, že to je pěkný hrad a není ani tolik složitý.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peter

Citace od: Tomik kdy 15.07.2015, 18:29:59Já jsem hodněkrát přemýšlel o stavbě Kokořína

Jo, tak ten jsem měl též rozpracovaný, ale v minifig měřítku. Nakonec jsem rozebral to co jsem zatím měl a dal přednost funkční pouti a teď plošině. Jediný pozůstatek, který zatím ještě stále mám je družina pana Petra Tropka z Kořína. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Sung

Taky se mi už ze začátku líbil Kokořín ;D. Jenže se bojím o náklady a kostky  :o

otaznik

Citace od: Sung kdy 21.07.2015, 09:47:45
Taky se mi už ze začátku líbil Kokořín ;D. Jenže se bojím o náklady a kostky  :o
Tak to postav v nějakém miniměřítku. Za ty dva měsíce, co tu čekáš na tu "nejlepší" odpověď, už jsi mohl minimálně základ mít postavený.

Daniel

Tak co vlastně chceš?  ;D
Citace od: Sung kdy 16.05.2015, 20:27:15
... Stavba muže být jakkoli velká
nebo
Citace od: Sung kdy 21.07.2015, 09:47:45
... Jenže se bojím o náklady a kostky  :o

A tohle se také většinou vylučuje  ;D
Citace od: Sung kdy 16.05.2015, 20:27:15
Aby se dobře stavěla a byla technicky zajímavá.

Mimochodem, většinou je dobré vůbec něco postavit... A časem se pak můžeš dát na takové megaprojekty.

DarkDrago

Tak nestav anu hrad ani zámek jako akové, ale postav minigolf a jko jamky dej hrady a zámky.
Řekl bych, že takto zabiješ něolik much jednou ranou. Neusíš si vybratvjen jednu památku, na dílky to bude akorát, detailů tam může být taky dost a přistavovat to můžeš taky dlouho..
Dračí páni s mocí ohně...

danyboy

Citace od: DarkDrago kdy 21.07.2015, 23:00:15
Tak nestav anu hrad ani zámek jako akové, ale postav minigolf a jko jamky dej hrady a zámky.
Řekl bych, že takto zabiješ něolik much jednou ranou. Neusíš si vybratvjen jednu památku, na dílky to bude akorát, detailů tam může být taky dost a přistavovat to můžeš taky dlouho..

Neříkal jsi, že nikdy nepiješ?  ;D

milanv

Citace od: danyboy kdy 21.07.2015, 23:04:31

Proč by pil? Jen se přizpůsobuje změně zadání, aby vyhověl novým požadavkům. Původně to vypadalo na vlákno o hradu velikosti linhiho Karlštejna a teď na alternativní model k setu 30203...
Pán na Žlutém hradě

danyboy

Citace od: milanv kdy 21.07.2015, 23:26:03
Citace od: danyboy kdy 21.07.2015, 23:04:31

Proč by pil? Jen se přizpůsobuje změně zadání, aby vyhověl novým požadavkům. Původně to vypadalo na vlákno o hradu velikosti linhiho Karlštejna a teď na alternativní model k setu 30203...

Sakra to je oříšek. Postavit z toho hrad nebo zámek odlišný od toho originál mlýnu.  >:D

Foton

Citace od: DarkDrago kdy 21.07.2015, 23:00:15

Hej to je zajímavý nápad! Technic Adventure golf. Hraje se  holí z technicu a buď tím velkým NXT Ballem nebo kuličkami do Bionicle zbraní! To si nechám projít hlavou. ;)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Atom

Tady jsem postavil kolegovi nějaký základ

Atom

Rád bych sám postavil hrad Kokořín, jenže nemám tolik financí a hlavně kostek :-\

Tomik

Citace od: Atom kdy 02.08.2015, 13:26:53
Rád bych sám postavil hrad Kokořín, jenže nemám tolik financí a hlavně kostek :-\
Když ho uděláš v podobném měřítku, jako jsem to měl v plánu já, tak na něm tvá peněženka nevykrvácí... ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr