Nákup v lego shopu na www.lego.cz

Založil Doktor, 26.05.2015, 10:40:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Doktor

Dobrý den Afolové. Má někdo nemilou zkušenost jako já? Udělal jsem nákup v lego shopu na www.lego.cz ( již poněkolikáté a vždy k plné spokojenosti ). Až nyní 5.5. 2015 jsem objednal set 10246- Detektivní kancelář. Platil jsem kartou ECMC. Dne 11.5.2015 mi bylo z účtu odepsáno 4499 Kč. A do dnešního dne 26.5.2015 mi zboží nepřišlo. Byl jsem se několikrát zeptat i na Poště a nic. Co mám dělat v tomto případě. Jak zjistit kde se balík cestou z Dánska do ČR ztratil ? Poraďte :'( Děkuji moc.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Miketuk

Ahoj, zkus se podívat na sledování zásilky. Když si na Lego S@H rozklikneš "Order status" a pak dole tvou objednávku, tak je tam sledovací číslo s linkem. Lego už neposílá přes Českou poštu, ale přes PPL. Zkus se zeptat spíš tam, pokud ti nepůjde sledovat objednávku online.

Darth

Číslo, které máš u zásilky v přehledu objednávky na shop.lego.com tě odkáže na stránku DHL, která ale sleduje pohyb jen v rámci Německa (odkud balík odchází). Stačí ale to samé číslo překopírovat na stránce PPL do sledování a ukáže ti to pohyb po ČR, také jestli se ti to už snažili doručit a kdy. U nás obvykle PPLko doručuje mezi 9 a 12 dopoledne, nejpravděpodobnější čas je mezi 10 a 11 hodinou, pokud jsi v práci, tak se možná snažili ti to doručit a neuspěli (ale snad by nechali lístek, i když ten jsi mohl vyhodit se stohama letáků, co vždy vyhazuješ).

Ještě je možnost, že ti to z nějakého důvodu zrušili. Pak bys měl u objednávky na lego.com status cancelled. (občas se stane, že na účtu máš dost peněz, ale nepočítáš se zůstatkem, který musí na účtu vždy zůstat a tím pádem nejsou na kartě dostatečné finance). Částka na účtu může být blokovaná, alespoň mně v bance blokují částku ze zrušené objednávky vždy 30 dní.

Pokud ani jedno nepomůže (například status objednávky je stále Processing nebo In Warehouse), volej na zákaznickou linku 800 143 483 (funguje, nedávno jsem tam volal, paní mluvila česky).

Doba dodání je obvykle do týdne, zboží odeslané v pondělí mi obvykle dojde ve čtvrtek, ve větších městech, kde je PPL vytíženější, to možná vezme o den dva déle - ale 14 dní je už moc.

Doktor

Podle rad jsem zjistil na Shipment History, že lego mi bylo dodáno 12. května v 18.16 hod ??? Jenže já nic nedostal. Ani mě PPL nekontaktovalo předem. Takže nějaký dobrodinec z PPL si ho nechal.

Futurion

Volej na zákaznickou linku. Oni si to s dopravcem vyřeší, tebe by s tím správně neměli už vůbec zatěžovat.

Darth

Jo, všimnul jsem si, že PPLko už při předání ani nevyžaduje podpis. Volej co nejdřív.

Ale ještě před tím zkus prověřit, jestli to nějaký dobrodinec (příbuzný, soused) nepřevzali za tebe a pak na to nezapomněli.

Doktor

Vyřešeno !   :)Díky moc všem za rady. Volal jsem na zákaznickou linku PPL a ejhle balíček trčí v depu v Brně. Že údaj o doručení je mylný, že to tam omylem ťuknul šofér. Tak že prý mě ho zítra doručí. Díky moc všem za rady.

Futurion

Zajímavý omyl. A ještě víc by bylo zajímavé vědět zda by se balíček "objevil", kdyby ses neozval.

Doktor

Taky jsem nad tím přemýšlel. Po celou dobu mě nikdo nekontaktoval a po třech týdnech se balíček najednou objevil. No ale jak se říká nekřič hop než ti nepřeskočí. Zatím ho nemám v ruce. Uvěřím až uvidím.  :o

Miketuk

U mě teda vždy řidič PPL požaduje podpis i číslo OP. Přestože mě zná.

Každopádně dobře, že se balík našel. Vsadil bych se, že kdyby ses neozval, tak by s ním naložili "po svém" :D

Darth

Citace od: Miketuk kdy 26.05.2015, 18:49:05
U mě teda vždy řidič PPL požaduje podpis i číslo OP. Přestože mě zná.

Každopádně dobře, že se balík našel. Vsadil bych se, že kdyby ses neozval, tak by s ním naložili "po svém" :D

Já se vždycky ptám, jestli potřebují podpis a pokaždé mi odpoví, že ne.