(Vlastní) Hrací stroj

Založil eNTy, 09.05.2015, 19:47:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

eNTy

Delší dobu jsem se tu neukázal pro nedostatek času. Poslední víkend bylo pár chvil na Lego, a tak jsem dal do kupy nápad, který jsem nosil v hlavě už docela dlouho.
Představuji Vám Lego hrací strojek:

Album

Video - hrací stroj v akci

Inspirací byl manuální hrací strojek, kde se otáčí buben s ostny, které drnkají o naladěné plíšky. Já použil dětský xylofon a pásy s piny, které pohání primitivní kladívkový mechanismus. Největší problém byl právě ten mechanismus, vyzkoušel jsem asi 10 prototypů a ani finální není perfektní.
Dále byl problém velký hluk jak motoru, tak pohybujícího se pásu, proto ty pneumatiky, které minimalizují dotyk kostek a motorový "domek" skrývající 9V minimotor, který má ideální poměr síly a hluku.

Strojek je modulární, vždy jeden pás dokáže ovládat 5 kláves, tři moduly jsou asi maximum, co utáhne jeden motor. Délka pásu umožní odehrát 14 4/4 taktů - délka testovací Kočka leze dírou :-) Takty označují černé pásy (pro rychlejší orientaci při skládání), rychlost přehrávání lze rychle upravit ozuby vně domku.

Tak snad pobaví a někdo to třeba postaví lépe. Jo, a ta melodie je upravený Popcorn (u nás známý z Vlka a zajíce)

MÍLA

Citace od: eNTy kdy 09.05.2015, 19:47:01
Tak snad pobaví a někdo to třeba postaví lépe. Jo, a ta melodie je upravený Popcorn (u nás známý z Vlka a zajíce)

Skladba Popcorn se v sovětském seriálu Ну, погоди! ukázala jen krátce v 10 dílu, Myslím že známější ve většině zemí bude verze od Crazy Froga.

papluh

Zaujímave, najme to odhlučnenie a jeho potreba.
ďalší level = https://www.youtube.com/watch?v=Sgp1a1ZweIo   >:D

Inak Popcorn mám tiež spätý s Nu Pogodi a inak to nebude :) Holt vekový rozdiel ...

Hacislav

Citace od: MÍLA kdy 09.05.2015, 21:31:18
Citace od: eNTy kdy 09.05.2015, 19:47:01

Skladba Popcorn se v sovětském seriálu Ну, погоди! ukázala jen krátce v 10 dílu, Myslím že známější ve většině zemí bude verze od Crazy Froga.

A proč by jako měl chtít používat verzi nějakého divného žabáka? (kterého já ani neznám)
Když chtěl použít "vlkovku" a potěšit, tak každeho kdo vyrostl na večerníčku  Ну, погоди!

Za mě palec nahoru.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Skyrider

nádhera, bude to i na výstavě