Kolik za kilo

Založil Radecek, 26.12.2005, 20:27:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Radecek

Jaká je tak běžná cena za 1 kilogram použitých mišmaš lego kostek? Zatím se mi nechce nakupovat v zahraničí na aukcích, tak se poptávám po okolí. Kolik mám nabízet, abych na jednu stranu nikoho extrémně neokradl a na druhou zbytečně nepřeplácel?

Raistlin M

To je dost těžké. Když to přepočtu z ebay, tak pokud se z toho má něco vylíhnout, není problém ani 300 za kilo (bez návodů), jen v čechách nemám moc dobrou zkušenost. (Z asi 5 obchodů, kde jsem kupoval podobné hromady byly dobré obchody jen dva)
Když ti někdo dohodí i s návodama, tak i přitlačit.
Jen je třeba si vždy dost upřesnit to, co ti ten člověk prodává. Hromada základních kostek nemá tu cenu, co hromádka setů.
Uzavřel bych to tak, že bez návodů bych asi vůbec tady u nás nebral, pokud to nemáš hodně zkouknutý a i s návodem bych lidem nadhodil cenu nikolivěk kilovou, ale hromadnou, dle toho co se v tom nachází. Pro sebe si udělej odhad co to váží.
Opravdu nemám dobrou zkušenost s českými prodejci. Hlavní problém nastane v momentě, kdy Ti např. maminka od dětí oznámí, že prodává, s čím už si děti nehrají, nebo, že to syn jen sestavil a měl na poličce. Takoví lidé většinou vůbec nevědí co tam patří, popř sestaví sety za použití libovolných barev. Funkční to je, ale je ti to na nic a jsi odsouzen kolikrát k dlouhému kompletování.
Tam tak 300 za kilo i s návodem. ;D

Colonel32

no, ja beru lego na kila na ebayi, a nemuzu si prilis stezovat. Mam moznost si vybirat ze stovek krabic, podle obsahu, samozrejme ze jednou za cas se stane, ze je ten obsah hodne spatnej, a jen to roztridis na dily... cenu pak ovlivnuje akorat to, kolik ses za to ochotnej dat ty, a kolik je ochotnej dat nekdo jinej (aukce) a jsou takove vlny, kdy to chodi levnejc, a kdy to chodi draz, treba o prazdninach a ted pred vanocema sla cena obcas i pod 10 euro/ kilo (i u moc hezkych krabic), zatimco treba v rijnu to splhalo az na 20 euro za kilo. Ja osobne normalne prihazuju rezervu tak 15 euro na kilo, takze obcas dostanu draz, obcas levneji, a obcas nedostanu vubec.

Pokud bych mel kupovat bordel z cech, tak musim videt fotky, ze tam jsou navody a ze kostky vypadaji tak, jakoze k tem navodum patrej. Pokud by mi nekdo nemohl ukazat ani fotky, a mel bych se spolehnout na jeho popis kw krabice, tak bych nedal vic jak 150 kc za kilo

pokud bych mel relativni sanci, ze to bude zkompletovatelne, a taky, ze je tam dobrej obsah, klidne bych na nejakych 500 kc za kilo i sel