(vlastní) Hrad Chmelík

Založil Kuba, 02.11.2014, 18:10:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

V tomto vlákně budu prezentovat mou novou castle stavbu Hrad Chmelík.
Konečné mám roztřízené Lipno, tak jsem začal v sobotu stavět  ;)

Hrad dokončen

http://jukuruku.rajce.idnes.cz/Hrad_Chmelik_-_2015/
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=554567

Kuba

Obyvatelé hradu budou s největší pravděpodobností dračí rytíří.
Snad jsem si nevzal moc velkou výzvu a vyjdou mi na hrad zásoby co mám dosud nastřádané.

Zde přikládám první fotky:

Foton

Líbí se mi (nejen) zdi. Jak už jsem někde psal, jsem fanda spíše jednobarevných stěn s různou texturou. A tyhle vypadají tak akorát.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Kuba

Flekatost zdí se snažím nepřehánět, ale pouze jednobarevné si myslím taky nejsou ono.
Spíš by mě zajimalo, jestli hradby nad padacím mostem nejsou moc mohutné? Je ale pravdou, že z fotky působí mohutněji, než v reálu.

linhi

Zdravim Jakube,me se to zda dobre,ale nejak me proste nejde pod nos tenhle styl cimburi,
je takove divne,ale je to tvuj styl,tesim se na dalsi fotky!

Mr. Cube

Zatím to vypadá pěkně, jak to bude velké?

Kuba

Citace od: linhi kdy 03.11.2014, 21:05:47
Zdravim Jakube,me se to zda dobre,ale nejak me proste nejde pod nos tenhle styl cimburi,
je takove divne,ale je to tvuj styl,tesim se na dalsi fotky!

Mně se celkem líbí. Sice nepůsobí moc reálně ale spíše jako z nějakého fantasy hradu. No ale je pravdou, že bych si konečně mohl vymyslet i jiný styl hradeb a nepoužívat na každém mém hradu ty stejné. Slibuji, že pokud to nezměním již na tomto hradu, příští hrad je již mít nebude.  :D

Citace od: Mr. Cube kdy 03.11.2014, 21:51:52
Zatím to vypadá pěkně, jak to bude velké?

Momentálně nemám tušení, jelikož kostky mizí rychleji, než jsem čekal. Teď jsem vyčerpal cca 1/3 šedých co jsem měl (s tím, že nějaké menší nákupy jsou ještě v plánu). A myslím tedy, že můj prvotní plán tak úplně nevyjde a budu ho muset trochu zkrátit. Prvotně jsem chtěl ať má hrad dva sektory. První za věží co již stojí, kde by byly stáje, kovář a podobně a pak až za další branou nádvoří s hlavní budovou. Tak uvidím co půjde a co né.

Kuba

Menší postup.  ;)

VocucBat

Někdo se inspiroval mým prvotním stylem roubení...

Jinak pěkné.

Izmael10

Citace od: vocucbat kdy 16.11.2014, 20:49:11

Aki to používa už dlho... (skôr ako ty  ;) )

VocucBat

U aki ho to nevypadá jako dort...

Kuba

Citace od: vocucbat kdy 16.11.2014, 20:49:11

Jinak pěkné.

Jak už tu padlo, před tebou se to tu objevilo již vícekrát. Ono když chce člověk do hradu klasickou roubenku, moc na výběr není, a já použil tento způsob. A že vypadá jako dort je zrovna mi buřt :) mi se to líbí.

Jinak dík za pochvalu.
Zatím se držím původního plánu, mít dvě nádvoří. Na prvním jednodušším bude spíše chov, výroba a vojsko. Druhé bude spíše pro šlechtu.

Kuba

Další postup, Především se teď soustředím na stavbu části určené pro vrchnost hradu.  ;)

Začínám se potýkat s nedostatkem materiálu. 4/6 šedé jsou fuč, takže musím zvolnit tempo a soustředit se i na nákupy. Pokud někdo má zbytečné mixy staré šedé, klidně nabídněte. Pokud mě to vyjde levněji než na BL, koupím :) Chtěl jsem to stihnout i na Lanškroun, ale začínám mít pochyby  :'(

Kuba

Zase trochu vyrostl  ;)

richchie

hmm.... tak tomu hovorim hrad  :) velmi pekne, od rumpálku je vidiet vyrazný pokrok (a to som myslel ze rumpálek je skvelý...)

Kuba

Takže hrad je dokončen

Zde přikládám několik fotek a odkaz na galerii.

Hrad obývají dračí rytíři, hrad je rozdělen do tří sektorů. První sektor slouží pouze pro ochranu mostu a vstupu do hradu, druhý sektor obývají poddaní a vojáci. Jsou v něm stáje, chlív, kovárna,... Třetí sektor je určen především pro šlechtu a taky pro vojáky.

Rozměry: 63cm x 160cm

Hrad bude k vidění od 14.6.2015 na výstavě ve Frýdku-Místku

Bohuž jsem se špatně domluvil s fotografem (bratrancem) a jaksi mi zapomněl vyfotit jednotlivé budovy hradu. Takže někdy v budoucnu přidám i další podrobné fotky budov a jejich detajlů. Nyní už to nezvládnu ani svým foťákem, protože hrad je již od středy uložen v muzeu Beskyd Frýdek-Místek. Doma na něj nebylo místo.

Galerie: http://jukuruku.rajce.idnes.cz/Hrad_Chmelik_-_2015/

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=554567

Vasyk

To je ale moc hezký hrad. Pěkná, čistá práce. Bude k vidění i jinde než ve Frýdku ?

Blake

Moc pěkné, chlapec vypadá právem hrdě, že je spoluvlastníkem tohoto hradu :) . Super

richchie

wow :o  mas to urobene ze sa to da rozkladat, alebo ako to budes presuvat na vystavu?

matka

Ten medvěd je tam jako domácí mazlíček?
Vypadá to moc pěkně, tak doufám, že bude hrad k vidění i jinde.
Paní na Žlutém hradě

danyboy

Moc pěkné. Konečně tady na kostkách po dlouhé době nějaký pořádný hrad.

P.S.
Sakra Kubo, ty mě úplně nabádáš rozebrat kostel a začít stavět hrad. ;D Se mi stýská po středověku. >:D

richchie

Citace od: danyboy kdy 29.03.2015, 21:26:39
Sakra Kubo, ty mě úplně nabádáš rozebrat kostel a začít stavět hrad. ;D. >:D

podobne.. momentalne chcem najskôr dokoncit armadu skretov a potom idem hned na prerobenie môjho hradu, no mozem povedat ze ten moj takyto velky kvôli nedostatku volnych priestorov v byte urcite nebude  :-[

Kuba

Citace od: Vasyk kdy 29.03.2015, 14:45:44
To je ale moc hezký hrad. Pěkná, čistá práce. Bude k vidění i jinde než ve Frýdku ?

Děkuji. Původně měl být hrad hotov do Lanškrouna. Bohužel to jsem si dal laťku hodně vysoko a nezvládnul jsem to. Poté jsem tajně doufal, že stihnu alespoň Brno, taky nevyšlo. Takže zatím počítám pouze s tím, že hrad bude k vidění jenom ve Frýdku-Místku. A možná na podzim u nás v obci na Jarmarku. Pak půjde rozebrat, už mám v hlavě další nápady.

Citace od: matka kdy 29.03.2015, 21:21:22
Ten medvěd je tam jako domácí mazlíček?
Vypadá to moc pěkně, tak doufám, že bude hrad k vidění i jinde.

Pod tím mostem je něco jako medvědí příkop, takže jo, je to jejich mazlíček. Vojáci se baví tím, že občas medvědovi předhodí nějakého zajatce a sledují jak si medvěd se zajatcem pohraje.  ;)

Citace od: Blake kdy 29.03.2015, 20:15:50
Moc pěkné, chlapec vypadá právem hrdě, že je spoluvlastníkem tohoto hradu :) . Super

Syn se především těší, až mi to pomůže rozebrat  :)

Citace od: danyboy kdy 29.03.2015, 21:26:39
P.S.
Sakra Kubo, ty mě úplně nabádáš rozebrat kostel a začít stavět hrad. ;D Se mi stýská po středověku. >:D

;D Já mam zase středověku na chvíli dost...  ;D

Citace od: richchie kdy 29.03.2015, 21:05:17
wow :o  mas to urobene ze sa to da rozkladat, alebo ako to budes presuvat na vystavu?

Na výstavu už to přesouvat nebudu, jelikož už to tam je... Musel už jsem hrad dát do úschovy muzeu, doma na něj není místo, jelikož budu stavět další blok s políčky, který naváže na Jerzegovy hradby a Akiho město.
Hrad je přenositelný na OSB deskách, je na dvě části. Viz fotka. Když jsem ve svém Roomstru odstranil zadní sedačky, v pohodě se to v něm dalo převézt.

Mr. Cube

To je krása. Těším se, až to uvidím na živo.  :P

linhi

Hrad vypada fajnove,nejake mouchy bych dohledal,ale to je jen
o uhlu pohledu a o nazoru na vec. Libi se me to ze pristup
k brane se da dobre hlidat z boku a zlobit tak utocniky palbou do
boku. Tak snad se take nekdy nekde pokocham.
Jak me tamy drazdite tak take budu muset nejaky hrad postavit.. >:D

Kuba

Citace od: linhi kdy 30.03.2015, 08:30:15
Hrad vypada fajnove,nejake mouchy bych dohledal,ale to je jen
o uhlu pohledu a o nazoru na vec. Libi se me to ze pristup
k brane se da dobre hlidat z boku a zlobit tak utocniky palbou do
boku.
JJ do dokonalosti tomu ještě něco chybí. Já jsem s výsledkem spokojený tak na 90%  ;) Hlavně ke konci jsem se potýkál z nedostatkém šedých dílů (Děkuji Danyboyovi za půjčení), tak jsem některé části nemohl udělat úplně jak jsem si přál. Např. Kostel a ta na šikmo stojící budova je trochu utopená. V reálu to ale není tak patrné, jako na fotkách.
Co se týče vstupu a obrany vstupu, trochu jsem se inspiroval Danielovým Orlíkem nad Humpolcem.
Citace od: linhi kdy 30.03.2015, 08:30:15
Jak me tady drazdite tak take budu muset nejaky hrad postavit.. >:D
Už se těším, tvé stavby jsou vždy parádní  ;)

Izmael10

Myslím, že by si to zaslúžilo TOPku.  ;)

Kuba

Nějaké fotky podhradí, které jsem postavil pro hrad a castle diorama na výstavu FM.
Původně jsem jej chtěl delší i s hospodou a chmelnicí, ale nevyšel mi už čas. Tak alespoň toto, aby se dal propojit můj hrad, s Jerzeegovymi hradbami a Akiho městem.

/11171051_00b3d678a34825ceacff281210a0ec20/images/P6131331.jpg?ver=0[/img]

Kuba