(vlastní) oldskool 4x4 (rok výroby 2000)

Založil allrad, 24.02.2015, 15:41:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

allrad

ze setů 8868 a 8235... po nějaké době co jsem tyto sety v letech 94 a 95 dostal jsem začal pracovat na plněpohonném vozidle, oříškem byla samozřejmě přední náprava, ale nakonec se to poddalo, i když to vypadá docela divoce a použité dílky měly tendenci vyskakovat ze svých pozic nebo se lámat (ozubená kolečka a kardany)... hlavní problém byl v kardanech velikosti 4 studů, kardany o jeden kratší umožnily zástavbu mnohem jednodušší, což se ukázalo u následujícího modelu 6x6... model byl pomalý, ale docela dost toho dokázal vyjet...

otaznik

Beru, že je to z roku 2000, ale ta přední náprava je fakt brutální, to se divím, že se to pokaždé nerozpadlo. Absolutně nezpevněné.

allrad

Právě že při větší zátěži měla přední náprava tendenci vyskakovat hlavně v okolí diferenciálu, tak jsem to pojistil přitažením nití. Zní to drsně, ale tehdy jsem fakt nevěděl, jak sehnat nové - dneska je to sranda. Prostě jsem pracoval jen s tím, co obsahovaly ty dva sety. To vyskakování se dělo především kvůli tomu, že ty objímky, které drželi hnací osy, byly už dost opotřebované.  Evoluce v podobě 6x6 modelu umožnila s 3 stud kardany a novými objímkami postavit mnohem pevnější konstrukci...